SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Délibáb futás

Családinet [cikkei] - 2006-07-07
KÖZEL 900-AN BÚCSÚZTATTÁK A TAVASZI-NYÁRI FUTÓIDÉNYT A HORTOBÁGYON
Délibáb futás

Július 1-jén, szombaton a BSI nyári szünet előtti utolsó rendezvényén, a 3. Délibáb Futáson közel 900-an álltak rajthoz, hogy méltóképpen zárhassák a tavaszi-nyári futószezont. A Hortobágyi Nemzeti Parkba, az alföldi pusztába csábítottuk a futás és a magyar táj szerelmeseit. A 3. Délibáb Futás körülbelül 15,2 és 5,3 km-es futótávja illetve az idei újdonság, a körülbelül 5,3 kilométeres gyaloglótáv az Alföld rétjein és földútjain haladt végig, az út mentére terelt szürkemarhagulya, a mátai ménes és a rackajuhnyáj pedig izgalmas társaságot biztosított a futók számára.

Az indulóknak azonban nemcsak a földút kínálta egyenetlen tereppel kellett megbirkózniuk, dolgukat a nagy hőingadozás is nehezítette. A bemelegítés időszakában még enyhén borús volt az ég, majd a rajt előtt a hőmérő higanyszála már 34 fokot mutatott, hozzá pedig verőfényes napsütés dukált. Az eredményhirdetés ismét borult időben, 24 fokos hőmérséklet mellett zajlott. A hosszabbik táv női győztese, Szabó Andrea elégedett volt eredményével, hiszen az utóbbi időben sérüléssel küzdött: "Nemrég a combomban volt egy ideggyulladás, ennek ellenére igyekeztem a legjobbat kihozni magamból. A futam végére elfáradtam, de hát ez a pálya nem tartozik az egyszerűbbek közé, szóval kemény volt. A következő versenyem talán a Nike Félmaraton lesz ősszel.". Borhiné Tokai Erzsébet, a 15,2 kilométeres táv második helyezettje a maximumot hozta ki magából: "Tavaly is én lettem a második. Nekem nagyon tetszik a terep és az idő is megfelelő volt. Voltak sártócsák, de túl lehetett élni. Igyekeztem nem elfutni az elejét és a végén hajrázni, abszolút elégedett vagyok az eredményemmel, úgy gondolom ennél több nem is nagyon ment volna. Andi előtt pedig le a kalappal: a sérülése ellenére nagyon jót futott. A legközelebbi verseny a Nike Félmaraton lesz, amin szeretnék indulni.". A férfi győztestől, Beda Szabolcstól a következőket tudhattuk meg: "Valójában nem számítottam erre az eredményre, így kellemes meglepetés volt az első hely. Triatlonistaként mindig is a futást szerettem a legjobban a három sportág közül. Már csak hobbi szinten, de azért még triatlonozgatok. A jövő héten megyek a fonyódi középtávú ob-ra, duatlonokon is szoktam indulni tavasszal, de már a futás a lényeg. Esősorban utcai- és crossfutásokon szoktam rajthoz állni. Ebből is leginkább a terepfutásokat szeretem. Az utcai versenyek közül pedig a hosszabb távúakat (maraton, félmaraton) kedvelem. Sokat járok külföldi maratonokra is. Mindig olyan helyszínt keresek, ahol még nyaralni is tudunk, így várost is nézek és futok is egyet, szóval a kellemeset összekötöm a hasznossal. Itt a Hortobágyon is volt alkalmam szétnézni, részben futás közben, részben pedig a versenyt követően."
Az eredményhirdetést követően a futók pihenésképpen játékos vetélkedőn vehettek részt, ahol többek között olyan ismert mondások eredetét deríthették ki, mint a "kitették a szűrét", "dögrováson van", vagy éppen azt, hogy mire való a patrac és a tergenye.

A nyári pihenő után a következő megmérettetésre szeptember 3-án kerül sor Budapesten, a 21. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon.

Eredmények
5,3 km
Férfiak:

1. Ilisz Pál DAC 20:08
2. Antalóczi Ferenc BEAC 22:45
3. Dr. Mohácsy Tamás Gyöngyösi Tájfutóklub 24:07
4. Kiss András Honvéd 25:16
5. Murvai Péter Püspökladány 26:03
6. Szarvas Dávid Esztergom 26:26
Nők:
1. Benkő Ildikó DSC DSI 27:37
2. Tóth Eszter Balmazújváros 27:42
3. Sándor Judit Újszászi VVSE 30:59
4. Piros Éva Debrecen 31:06
5. Kovácsné Balajti Erzsébet Debrecen 32:20
6. Könczölné Hargitai Edit Szentendre 32:56

15,2 km
Férfiak:

1. Beda Szabolcs BHSE 55:45
2. Erős Gábor Esztergomi Triatlon Klub 56:03
3. Szalóki Róbert Tria-Túra SE 57:03
4. Török Péter BAB SE 58:04
5. Szekeres András ARAK 58:31
6. Polyák Csaba Tria-Túra SE 60:41
Nők:
1. Szabó Andrea VEDAC és Váci Forma SE 1:05:48
2. Borhiné Tokai Erzsébet Kisújszállás 1:07:50
3. Ocsovainé Gombás Mária Hatvan 1:10:08
4. Kazainé Bodnár Szilvia Emőd 1:12:11
5. Bakó Mónika Spuri SC 1:14:20
6. Diószeghy Fruzsina Spuri SC 1:14:20


Fuss Velünk!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A szerkesztő ajánlja