SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A balatonfenyvesi gyerektáborba gurult be a mozgó rendelő az OTP Bank Fogászati Roadshow keretében

Családinet [cikkei] - 2023-06-30
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Balatonfenyvesen szervezett tábort hátrányos helyzetű, Baranya vármegyei gyerekek számára június 22-28-a között. A balatoni település volt az idei roadshow harmadik állomása. A 100 táborozó gyerek a sok-sok vidám nyári élmény mellett fogászati szűrésen vett részt, de a szájhigiéniáról és a biztonságos netezésről is kapott oktatást.
A balatonfenyvesi gyerektáborba gurult be a mozgó rendelő az OTP Bank Fogászati Roadshow keretében

A balatonfenyvesi táborban nagyrészt pécsi gyerekek vettek részt, 6 évestől 18 éves korig. Nagy örömmel fogadták a mozgó fogászati rendelőt, ahol játékos formában ingyenes fogászati szűrésben és szaktanácsadásban is részesültek. Szakembereink összesen 60 szuvas maradó és 20 szuvas tejfogat találtak. Akadt olyan, akinek egyszerre 8-9 lyukas foga is volt. Több, csupán 6 év körüli gyereknél pedig megjelent a fogkő a helytelen fogtisztítási technika miatt.

Balatonfenyvesi tábor hátrányos helyzetű gyerekeknek

A táborozók a fogászati szűrés mellett a szájhigiéniáról és a biztonságos internetezésről szóló oktatáson is részt vettek. Ezt a programot a Belügyminisztérium Egészségügyi Államtitkársága támogatja. Dentálhigiénés szakember mutatta meg nekik, milyen legyen az alapos fogtisztítás, milyen technikával, hány percig tartson a fogmosás. Ezenkívül táplálkozási tanácsot is kaptak: mit érdemes enni a fogak védelme érdekében, és mik azok az ételféleségek, amelyeket feltétlenül kerülni kell. A biztonságos internet oktatás során oktatónk a mentális egészség megőrzése érdekében  a digitális tér biztonságos használatára tanította a gyerekeket; felhívta a figyelmüket a helyes online magatartásra, valamint a világháló előnyeire és veszélyeire. A hasznos tudáson kívül a gyerekek egy-egy ajándékcsomaggal is gazdagabbak lettek.

További tematikus programelemként a Gyermekmentő Szolgálat Safer Internet-oktatói napi 4 órában foglalkoztak a gyerekekkel, aminek során az alábbi témákat dolgozták fel: éber internetezés, erős jelszóhasználat, okos védelem fontossága, internetes bántalmazás és annak felismerése, megelőzése, kezelése; digitális lábnyom; adathalászat; dühkitörések videójátékozás közben.

Szabadidős programokból sem volt hiány: a gyerekek hajókirándulásokon vettek részt; ennek keretében jártak Keszthelyen, Balatonlellén, Balatonbolgáron, Fonyódon, Badacsonyban. Nagy örömmel strandoltak minden délután, moziztak, társasoztak, sportvetélkedőkön (kosárlabda, foci, röplabda), ügyességi játékokon mérték össze tudásukat, különböző vízi- és egyéb sportokat próbáltak ki. Mindezt a Gyermekmentő Szolgálat finanszírozta.

Balatonfenyvesi tábor hátrányos helyzetű gyerekeknek

Szervezetünk júliusban és augusztusban is szervez még nyári tábort a rászoruló gyermekeknek.

Az OTP Bank Fogászati Roadshow idei tervezett időpontjai és helyszínei:
(A szervezők a programváltozás jogát fenntartják):

2023. szeptember 1-3. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál, (1221 Budapest, Városház tér 13.)
2023. szeptember 18-i hét Gyulai Dürer Albert Általános Iskola (5700 Gyula, Szent István u. 29. )
2023. szeptember 28. – október 1. Díjlovas és Lovasterápiás Verseny (2151 Fót, Vörösmarty tér 2.)
2023. október 5-6. 10:00-17:00 Hello Szakma! – Út a jövőbe Debrecen, Nagyerdei Stadion
2023. október 7-15. Önkéntes orvoscsoport szűrővizsgálatai Erdélyben

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Az ILD-betegség elleni küzdelem fontos eleme a személyre szabott terápia mellett a megfelelő életmód kialakítása, különös tekintettel a fizikai aktivitásra. E betegek számára az aktivitás elsősorban a szabadban való mozgást jelenti, amire a tavasz ideális évszak.
A szerkesztő ajánlja