SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Internetes átverés miatt lett öngyilkos egy 11 éves fiú

Teszáry Nikolett [cikkei] - 2017-04-18
Az általános iskolás Tysen Benz átlagos kisfiú volt, aki szeretett sportolni, és nem voltak problémái. Azon a napon is minden rendben volt, míg el nem érte egy üzenet, mely barátnője állítólagos halálhírét közölte. Az összetört fiú három hétig küzdött az életéért, de végül belehalt - saját kezével okozott - sérüléseibe.
Internetes átverés miatt lett öngyilkos egy 11 éves fiú

A kisfiú kedves, jóravaló teremtés volt, családtagjai leírása szerint kiegyensúlyozott, vidám és aktív életet élt, gondokkal nem küzdött. Szeretett sportolni, focizott, hokizott és golfozott is. Voltak barátai és - kortársaihoz hasonlóan - sok időt töltött a közösségi oldalakon is. Egy ilyen csatornán érkezett, rettentően rosszul sikerült, és értelmetlen tréfa miatt azonban felakasztotta magát.

A „vicc” az volt, hogy Tysennek üzenetet küldtek, amiben közölték, a lány, akit barátnőjének tartott, meghalt. Az állítólagos „halott” 13 éves lány, másnak adva ki magát, Snapchat üzenetet küldött a fiúnak a saját halálhírével. Mások nevében is megerősítette ezt, barátai közül pedig senki nem figyelmeztette Tysen-t, hogy az egész csak egy borzasztóan rossz vicc.

Édesanyja, a 41 éves Katrina azt mondta, a végzetes napon Tysen jókedvűen érkezett haza. A nevelési értekezleten ugyanis nem marasztalták el egyáltalán, ezért kifejezetten fel volt dobva.
„Úgy döntöttem készítek neki jutalmul valami finomságot is. Vacsora után felment a szobájába. Az egész 40 perc alatt történt. Mikor utoljára láttam, minden rendben volt.” – nyilatkozta anyukája.
Este 10 körül Katrina elindult esti körjáratára, hogy mindhárom fiát ágyba dugja. Először azt hitte, középső gyermeke tréfát űz vele, vagy viccelődik, mivel nem találta őt az ágyában.
„Biztos voltam benne, hogy bújócskázik, vagy bolondozik, elkezdtem hát átkutatni a szobáját. A gardróbban találtam rá... amilyen gyorsan csak tudtam, felemeltem, ahogy tőlem tellett, sikoltottam és szóltam a nagyobbik fiamnak, hogy hívja a mentőket. A kisebbik fiam eközben meg csak kiáltozott.”
A mentősöknek sikerült újraéleszteniük Tysent, akit a kórházban rögtön gépekre kötöttek. Három hétig küzdött, de végül belehalt sérüléseibe. 



Katrina elmondta, hogy Tysen nem beszélt otthon a lányról úgy, mint a barátnőjéről, valószínűleg plátói kapcsolatról volt szó. Még nem derült ki, hogy az imádott lányt mi vitte rá, hogy ilyen - a tragikus kimenetel nélkül is gonosznak mondható - értelmetlen viccet süssön el ifjú hódolója kárára.

A lány személye - saját védelmében - ismeretlen, mivel kiskorú. Az ügyész azt azonban elmondta, hogy személyazonossággal, telekommunikációs eszközökkel való visszaélés és számítógép segítségével elkövetett bűncselekmény vádjával hallgatják majd ki a lányt. Mindkét vád szabálysértésnek minősül, és legrosszabb esetben is egy évet jelent számára a kiskorúak javítóintézetében. Tysen édesanyja súlyosabb büntetést szeretne, véleménye szerint az öngyilkosságra való felbujtást is a vádak közé kellene venni, azonban a michigan-i törvények erre nem adnak lehetőséget. Az ügyész szerint ugyanis - bár kétségtelenül van összefüggés a telefonos átverés és az öngyilkosság között - nem bűncselekmény valakit valamire biztatni. Ha a lány szó szerint azt kérte volna Tysentől, hogy ölje meg magát, ezért sem kellene felelnie, mivel azért senki nem ítélhető el, hogy azt mondja másnak, az tegyen meg valamit.
„Nem tudom mit mondhatott neki a lány, de az első üzenetre a fiam válaszul megírta, hogy véget vet az életének. Az a lány még ezután sem riasztott egy felnőttet.” – mondta Katrina, hozzátéve, hogy a közösségi médián keresztül megvalósuló bántalmazás, gúnyolódás és az ehhez hasonló tréfák valóban áldozatokat szednek.
Gyakran több van e mögött a gyerekek egymással való heccelődésénél, amint ezt a szomorú haláleset is alátámasztja. Mivel a nyomozás még függőben van, nem zárható ki az sem, hogy a kamaszok között oly sokszor terjedő tömeges öngyilkosságra biztató – a nemrégiben hazánkban is felbukkant úgynevezett „kék bálna” kihíváshoz hasonló - csoportosulás a felelős a tragédiáért.

Fotó: FOX 47 / youtube

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja