SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

EnergiaKaland - nem lehet elég korán kezdeni

Családinet [cikkei] - 2015-11-25
 [X]

Több mint 500 pályamű érkezett az E.ON Hungária EnergiaKaland elnevezésű, fiataloknak szóló pályázatára, mely a szolgáltató azonos nevű oktatási programjának része. Az oktatási program idén kibővült, fordulóponthoz érkezett: legújabb része, a "Kalandos történetek Energiaországból" című mesekönyv és foglalkoztató füzet az óvodás korú gyerekeket ismerteti meg az energiával és az olyan hozzá kapcsolódó fogalmakkal, mint például az energiatudatosság.
EnergiaKaland - nem lehet elég korán kezdeni

Az E.ON 2008-ban indította útjára EnergiaKaland elnevezésű oktatási programját, mely a fiatalok körében hivatott meghonosítani az energiatudatos gondolkodásmódot, hogy felnőve már életük természetes részének tekintsék a felelős energiafelhasználást. Idén három korcsoportban pályázhattak a gyerekek. „A feltörekvő generáció nagyon fontos az E.ON számára és egy globálisan gondolkodó vállalat a támogatási programjában kitartó, elkötelezett, hosszú távú programokat céloz. Az EnergiaKaland programunk, valamint a hozzá kapcsolódó pályázat is ilyen. És azért alkalmas nagyon is e célok elérésére, mert játszva tanít. Mi az E.ON Hungária Csoportnál úgy véljük, hogy ezeknek a kérdéseknek a mindennapokban is ott van a helye: az óvodákban, az iskolákban, a fiatalok gondolataiban. Hiszen a felelős energiafelhasználás, a fenntarthatóság közös jövőnk záloga, életünk elengedhetetlen része.” – foglalta össze a program és pályázat célját a díjátadón Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária vezérigazgató-helyettese.

Az energiaszolgáltató a díjkiosztón mutatta be az EnergiaKaland oktatási program legújabb darabját is, amelynek köszönhetően már nagyon korán, az óvodában elkezdhetik az ismerkedést a gyerekek az energiával és annak tudatos felhasználási módjaival. A „Kalandos történetek Energiaországból” című kötet létrejöttében több szakmai közreműködő vett részt, hogy a gyerekek számára is hasznos és élvezetes anyag születhessen. Dr. Bátorfiné Jeles Anna, az EnergiaKaland program Energiakuckó szakértője szerint fontos, hogy minél több pedagógus tisztában legyen vele, hogy az E.ON-nak köszönhetően már kiskorban adott a lehetőség a gyerekek edukálására és ehhez a pedagógusok aktív segítséget kapnak. „Az EnergiaKalandból pedig az óvodapedagógusok sem maradnak ki, hiszen az oktatási segédanyagot és a mesekönyvet, az E.ON, kérésre biztosítja számukra” – tette hozzá a pedagógus szaktanácsadó.

„Az energiatudatossággal kapcsolatos ismeretek átadását a legújabb generációknak nem lehet elég korán kezdeni. Ez a gondolat vezérelte az E.ON EnergiaKaland oktatási program szervezőit, amikor úgy döntöttek, hogy egy mesekönyvet jelentetnek meg az óvodások számára, amely egy hiánypótló kiadvány. Az E.ON Hungária Facebook oldalán már három éve elérhető egy online mesekönyv-alkalmazás „E.ON Energiamesék” címmel. Ennek folytatása a most nyomtatásban is megjelent könyv és a facebookon megújult mesekönyv-alkalmazás. Az energia világa egy olyan téma, aminek nincs mese szakirodalma, óvodások számára még számtalan megismerési lehetőséget tartogató, kiaknázatlan lelőhely, műfajában valószínűleg ez az első mesekönyv. Az pedig biztos, hogy nagyon ritkán dolgozzák fel korunk ennyire fontos kérdéseit ilyen, a kicsik számára is érthető formában” – mondta el a könyvről Károlyi Zsuzsanna, az E.ON Hungária kommunikációs vezetője.

Szekeres Nóra már évek óta zsűritagként vesz részt a pályázatok elbírálásában. Elmondása szerint háromgyerekes édesanyaként ő maga is sokat tanul a zsűrizés során, és ezt a tudást igyekszik otthon is hasznosítani. „Felelős energiafelhasználás, fenntarthatóság – bonyolultnak tűnő kifejezések ezek, ennek ellenére az EnergiaKaland programnak sikerült bebizonyítania, hogy a legfiatalabbaknak sem okoz gondot megérteni őket. Idén is számos fantáziadús nevezés érkezett.”

A nyertesek:

I. korcsoport: óvodások (3-6 éves korosztály) - csoportos

I. Szapáry úti Óvoda, Szolnok
II. Kertvárosi Óvoda Enyezd utcai 2. számú Tagóvoda, Pécs
III. Pécsi Nyugati Városrészi Óvoda Magyar Lajos Tagóvodája, Pécs
Különdíj: Szent II. János Pál Óvoda – Makett, Budapest

II. korcsoport: 1-4. évfolyam, általános iskolások –egyéni

I. Leopold Andor Milán - Marianum Német Nemzetiségi nyelvoktató általános iskola, Érd
II. Bán Adrienn - Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Budapest
III. Bocsi Jázmin Hanna - Balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézmény, Balatonkenese
Különdíj: Bak Flóra Márta - Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, Szeged
Különdíj: Debreceni Benedek Elek Általános Iskola, Debrecen

III. korcsoport: 5-8. évfolyam, általános iskolások - Külön díjaztuk a meséket/történeteket és a képregényeket

Mese/történetek díjazottak:

I. Perényi Hajnalka - Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, Szeged
II. Kolda Nikolett - Budai-Városkapu Iskola, Pécs
III. Fazekas Roland - Herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, Herend
Különdíj: Kovács Márk - Gödi Németh László Általános Iskola, Göd
Különdíj: Vida-Szűcs Gellért - Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, Szeged

Képregény:

I. Éva Zsófia - Mohács térségi ÁMK Széchenyi István Állt. Iskola, Mohács
II. Gál Eszter - Császári Zrínyi Ilona Általános Iskola, Császár
III. Vámi Milán Máté - Móricz Zsigmond Általános Iskola, Dunaújváros
Különdíj: Bölcsföldi Bianka - Munkácsy Mihály Általános Iskola, Székesfehérvár

A legjobb pályázatok készítőit az E.ON nagy értékű ajándékokkal, könyvutalványokkal, illetve környezettudatos eszközökkel és játékokkal díjazta. A pályázatban segítséget nyújtottak az EnergiaKaland oktatási program anyagai.

www.energiakaland.hu
www.facebook.com/eonhungaria

Kalandos történetek EnergiaországbólMost öt szerencsés olvasónk megnyerheti a "Kalandos történetek Energiaoszágból" c. mesekönyvet, és a hozzá tartozó foglalkoztató füzetet 5-7 éves gyermekek számára. Nem kell mást tenned, mint a cikk alapján válaszolni 3 kérdésünkre 2015. december 2. éjfélig, és 3-án kisorsoljuk a nyerteseket, akiket e-mailen fogunk értesíteni.

 

 

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja