SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Jó ügyért álltak össze a hazai filmes szakma ismert arcai

Családinet [cikkei] - 2014-04-17
Országosan elismert színművészek - többek között Blaskó Péter, Elek Ferenc, Kis Bernadett - szerepelnek Paczolay Béla Bátrak című megindító rövidfilmjében. A most bemutatott, kis költségvetésből, viszont annál szélesebb összefogásból, jó szívvel forgatott alkotás azért készült, hogy a figyelmet azokra a gyerekekre irányítsa, akik még mindig harcban állnak súlyos betegségükkel.
Jó ügyért álltak össze a hazai filmes szakma ismert arcai

Az alkotás a daganatos és krónikusan beteg gyerekek élményterápiás kezelésével foglalkozó Bátor Tábor Alapítvány felkérésére készült, és az 1%-os adománygyűjtési akciójuk részeként debütál.

Bár az 1%-os adományozás kultúrája itthon még gyerekcipőben jár az európai átlaghoz képest, az ehhez hasonló összefogások egyértelműen bizonyítják a fejlődést. A jótékony célú filmben olyan színészek vállaltak szerepet, mint Blaskó Péter, Elek Ferenc, Bata Éva, Telekes Péter, Kis Bernadett és Péter Kata. Blaskó Péter Kossuth-díjas színművész a forgatást követően úgy nyilatkozott: „A Bátor Táboros gyermekek példaképek, akiktől mi felnőttek is sokat tanulhatunk. Most, hogy kicsit jobban megismertem sorsukat, őket magukat, mint csodálatos személyiségeket, minden nap gondolok rájuk.”

A Kalandorok című filmjéről ismert Paczolay Béla rendező karrierje egyik legnagyobb kihívásának nevezte a forgatást. „Mindannyian átéreztük a film jelentőségét és megértettünk, hogy szeretettel, lelkesedéssel kell kipótolnunk a rendelkezésünkre álló, inkább csak jelképes költségvetést. Nagyon gyorsan, nagyon nagy odafigyeléssel kellett dolgoznunk, mivel tudtuk, hogy nem élhetünk vissza a szabadidejükben, szívességből dolgozó stáb és a szereplők jóindulatával. Ezúton is szeretném megköszönni mindenki áldozatos munkáját, többek között egyetemi tanítványaimét, akik az operatőri teendőket látták el.”

A nemzetközi hátterű, Magyarországon 2001 óta kiemelt transzparenciával működő Bátor Tábor hatvani székhelyén már több mint ötezer beteg gyerek és családtagjaik fordultak meg 2001 óta. „Az elmúlt tizenhárom évben ámulatból ámulatba estünk a táborba látogató gyerekektől. Hihetetlen az a bátorság, amit általuk, a küzdelmükön keresztül megtapasztalunk. Ez a film egyfajta tisztelgés előttük is.” – mondta el Molnár Attila, a Bátor Tábor Alapítvány ügyvezetője, hozzátéve, hogy a stáb és a támogatók nélkül nem valósulhatott volna meg a produkció. A Bátor Tábor képviselője hangsúlyozta, hogy az 1% felajánlása egy olyan módja a jótékonykodásnak, ami egy fillérbe sem kerül.

A forgatáshoz külön felkérésre a Honvédelmi Minisztérium jóvoltából a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár biztosított járműveket, így nagy szerepük volt a film sikeres megvalósításában. Kun Szabó István dandártábornok, a dandár parancsnoka, aki a forgatáson is jelen volt, elmondta: „Ez a film jó példája a haditechnika legbékésebb célú felhasználásának. Nagyon örülök, hogy részt vehettünk a projektben és egy kiemelten jó ügyet segíthettünk.”

A Bátor Tábor Alapítvány filmjének ötlete az ACG Reklámügynökségtől származik, ugyancsak ők vállalták a produkció lebonyolítását. Tevékenységük megismeréséért és a filmmel kapcsolatos háttéranyagokért pedig érdemes felkeresni a www.batortabor.hu és a www.facebook.com/batortabor oldalakat.

Paczolay Béla Bátrak című filmje itt megtekinthető:

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés - Ilyen az egynapos sebészet

Kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés - Ilyen az egynapos sebészet

Napjainkban számos sebészeti beavatkozás egynapos sebészeti ellátás keretén belül is elvégezhető. Ehhez hozzájárult a technikai fejlődés, a minimal invazív technika térhódítása. A korszerű eljárás számos előnnyel bír a nyitott műtéttípushoz képest.
A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

- A húgyúti fertőzés a leggyakoribb bakteriális fertőzések közé tartozik, amely évente 150 millió embert érint világszerte.1 - A nők 50-60 százaléka élete során legalább egyszer találkozik a betegséggel.2 - A húgyúti fertőzés egyben a cukorbetegség egyik leggyakoribb hosszú távú szövődménye, amely súlyosabb lefolyású és rosszabb kimenetelű a 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek esetében.3 - A 2-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizált emberek 9,4 százalékának volt már húgyúti fertőzése, míg a cukorbetegségben nem szenvedők esetében az előfordulási arány csak 5,7 százalék.4
Új típusú dohány- és nikotintartalmú termékek: kevésbé káros alternatíva?

Új típusú dohány- és nikotintartalmú termékek: kevésbé káros alternatíva?

Miközben az utóbbi körülbelül két évtizedben világszerte érzékelhető volt a cigarettázás visszaszorulása (2007-ben 23% volt a dohányzók aránya, míg 2021-re 17%-ra csökkent), az új típusú, füstmentesként aposztrofált hevített dohánytermékek és elektronikus cigaretták forgalma növekszik. Az elmúlt években sok dohányos szokott át ezekre a termékekre és egyre nagyobb számban az addig nem dohányzó fiatalok is beleesnek általuk a nikotinfüggőség csapdájába. Hogyan működnek ezek az új termékek, és mit tudunk jelenleg az egészségügyi hatásaikról? Tekinthetők-e kevésbé káros alternatívának, illetve a leszokás eszközének? Dr. Cselkó Zsuzsát, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Országos Dohányzás Leszokást Támogató Módszertani Központjának vezetőjét kérdeztük minderről.
A szerkesztő ajánlja