SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kínai horoszkóp: Patkány

Családinet [cikkei] - 2010-08-13
- Hogyan neveljük a Patkány-gyerekeket?
- A Patkány a Kostól a Halakig
- A Patkány és társai
Kínai horoszkóp: Patkány

PATKÁNY

1912. február 18. -1913. február 5.
1924. február 5.- 1925. január 23.
1936. január 24.- 1937. február 10.
1948. február 10. -1949. január 28.
1960. január 28.- 1961. február 14.
1972. február 15. -1973. február 2.
1984. február 1.- 1985. február 20.
1996. január 20.- 1997. február 6.
2008 február 7. - 2009 január 25.
2020 január 25. - 2021 február 11.
2032 február 11. - 2033 január 30.

A Patkány okos, kedves és erőszakos. Ám megveti a durva eszközöket, mert jól tudja, hogy hízelgéssel, ravaszsággal nagyon sokat elérhet. De ha sarokba szorítják, akkor haragja, dühe, harciassága határtalan. Mindenre elszánt, nehezen legyőzhető ellenfél. Azok, akiket félrevezetett a Patkány bájossága, és megpróbálják ezt a behízelgő modorú, néha szentimentális embert kiütni a nyeregből - legyen az akár hivatásbeli előmenetel, akár szerelmi versengés - keservesen csalódnak. Mert a legváratlanabb és a legfájóbb helyeken harap beléjük a Patkány.

Nagy erők, belső ellentmondások feszülnek benne. Ez hajszolja, hogy még többet szerezzen: akár anyagiakat, akár szellemieket. De mivel ezt nem érheti el, örökké elégedetlen elsősorban önmagával. Ezeket a konfliktusait kitűnően elleplezi mások előtt. Talán akkor tűnik a legvidámabbnak, legkiegyensúlyozottabbnak, amikor lelke mélyén sötét gondolatok kavarognak. A Patkány az, aki egy vidám mulatság közepette üríti ki a méregpoharat. Bizonyára ezért szereti a baráti összejöveteleket, hogy ott nyugodtan füstölöghessen magában. Ez a belső feszítőerő teszi néha egy eszme megszállottjává. Következetesen küzd az igazságért, még akkor is, ha tudja; hogy az általa képviselt ügy eleve kudarcra ítéltetett. A vesztett csaták nem szegik kedvét, sőt még több erőt öntenek bele. Ha pedig vége a komédiának és a Patkánynak vesztesként kell elhagynia a színpadot, akkor azzal vigasztalja magát, hogy az utókor majd igazságot szolgáltat. Ebben feltétlenül hisz, mert képzelőereje szinte határtalan.

A Patkánynak két típusa létezik, azok, akik nyáron, és azok, akik télen születtek. A nyáron született Patkánynak könnyebb az élete, hiszen bőségesen talál élelmet, sőt kedvére válogathat a finomságokból. Ez a bőség csökkenti erőszakosságát, jobban kidomborítja szeretetreméltó jellemvonásait. És mivel bővében van mindennek, a rá jellemző takarékosság ellenére egyszeriben pazarló lesz. Olyannyira, hogy ez már másokat zavar, sőt ezzel szüli ellenségeit, irigyeit is. De a nyári Patkány tudja, bárhová veti őt az élet, mindig bőségesen talál ennivalót. Ez a lehetőség pedig tovább növeli becsvágyát. A télen született Patkány állandóan attól retteg; hogy éhenhal. Ezért mindent összegyűjt és felhalmoz, amit csak talál. A Patkány-nő lelkesen vásárol az idényvégi kiárusításokon, még azt is megveszi, amiről tudja; hogy sohasem lesz szüksége rá. Mert mit lehet tudni, hogyan: alakul a jövő?! Ezeknek a Patkányoknak az otthona valóságos régiségkereskedés, ahol nemcsak csorba cseréptányér található, hanem benne avas szalonna is. De az okos Patkánynak általában igaza lesz, mert a szűkség napjaiban a csorba tányért hatalmas összegért eladja egy műgyűjtőnek, az avas szalonnát pedig megeszi.

De akár nyáron, akár télen született a Patkány, ha úgy érzi, hogy tele az éléskamra és nem kell félnie a jövőtől, könnyelműen kiszór mindent. De ilyenkor is magára gondol. Mivel szereti a szépet és rendkívül jó az ízlése, fényűző otthont teremt magának, egy kis kacsalábon forgó palotát, melyben minden a tulajdonos pompaszeretetéről árulkodik.
Ez a bőség természetesen odacsalogatja azokat, akik szeretnek a máséból lakmározni. Mivel a Patkány szereti a jó társaságot, a szórakozást, az evést, ivást, nehezen veszi észre, hogy mennyire kihasználják. De ha erre rájön, akkor emberismeretében csalódva visszabújik a fészkébe és gyanakodva tekint a világra.

A szép iránti fogékonysága, jó kritikai érzéke gyakran művészi pályára tereli. De ha munkájában ezeket az adottságait nem érvényesítheti kellően, akkor szabad idejében festeget, szobrászkodik, vagy amatőr műgyűjtő, műkedvelő színielőadások lelkes rendezője, szereplője. Jaj annak, aki nem értékeli kellően igyekezetét, mert a Patkány hiúsága itt a legsebezhetőbb.

A Patkányt szeretik a főnökök, mert megbízható, igyekvő és lelkiismeretes. Beosztottjai kevésbé kedvelik, mert túl sokat követel tőlük, jelszava ugyanis: mindent vagy semmit! A Patkány főnők jól ért ahhoz, hogy nem kívánatos alárendeltjeitől szépen megszabaduljon. Egy pohár ital, egy baráti kézfogás és az illető máris a kapun kívül találja magát.

Kedvességével, elbűvölő modorával, szellemességével vonzza az ismerősöket. Teszi ezt azért is, mert szereti a társaságot, ahol ő lehet a középpont. De bármennyire is jó az ízlése, a társaság, a szórakozóhely megválasztásánál nem válogatós. Kevés igazi barátja van, elriasztja őket csípős megjegyzéseivel.

Mivel okossága kellő ravaszsággal párosul, jó diplomata is lehet. Ő az, aki lelkesen segít a haragban levő barátok, házastársak között békét teremteni, bár hajlamos arra is, hogy még jobban összekuszálja az ügyeket. Ennek ellenére ragaszkodnak hozzá, mert kedvességével lenyűgözi környezetét.

A Patkány-férfi a szerelemben is teljességre törekszik. Ezért sokáig válogat az útjába kerülő virágok között, hogy a legszebbet tehesse vázába. Mindig van miből válogatnia, mert nagyon vonzó, ügyes udvarló és a bókokhoz szép ajándékokat is mellékel. Ha házasságot köt, akkor is igyekszik gondoskodni a jövőjéről. Ő az, aki feleségül veszi a főnöke lányát, hogy ezzel betársuljon az üzletbe és később ő legyen a tulajdonos. De ne gondoljuk, hogy érdekházasságot akar kötni. Ez meg sem fordul a fejében, mert szerelmi téren szentimentális. Szerelmének mindent oda akar adni, elsősorban a szívét.

A férfival ellentétben a Patkány-nő igen korán férjhez megy. Szenvedélyesen, önfeláldozóan tud szeretni, feltétlen híve a monogámiának és jaj annak a nőnek, aki feltűnik a férje életében. Ha a férje jól érzi magát a kényelmes kalitkában, akkor megtalálta a földi boldogságot. De ha megkísérli a ketrec ajtaját kinyitni, akkor jobban teszi, ha azonnal szedi a sátorfáját és elmenekül. Mert a Patkány nő vulkánkitörését alig lehet túlélni.
A házas Patkány igazi nyárspolgár. Társával kényelmesen éldegél szép odújában és azon fáradozik, hogy ezt még szebbé tegye. A télen született Patkány szervezete ellenállóbb a betegségekkel szemben, mint a nyáron születetteké. Betegségük oka általában a mértéktelen táplálkozás - hiszen mindig attól fél, hogy holnap nem lesz mit enni -, és a túlzásba vitt szórakozás. Ha azonban megbetegszik, tudja hogyan kúrálja ki magát.

Hogyan neveljük a Patkány-gyerekeket?
A Patkány gyerekek könnyen nevelhetők. Gyengédséget gyengédséggel viszonoznak, ők azok, akik szeretnek szüleik ölébe bújni, hízelegni és jó bizonyítvánnyal örömet okozni. A szigorra makacssággal és duzzogással válaszolnak. Minden otthoni fenyítést azonnal kétszeresen továbbadnak kistestvérüknek, vagy gyengébb iskolatársuknak. Kényeztessük el kissé tehát a Patkány-gyereket, ezt szeretettel, ragaszkodással hálálja meg és minél kevesebbet szidjuk, annál több barátja lesz.

A Patkány a Kostól a Halakig
A Kos-Patkány (március 21.-április 20.) született vezető. Sokra viszi az életben, mert ereje kimeríthetetlen és elhatározósa mellett a végsőkig kitart.
A Bika-Patkány (április 21.-május 20.) kedves, házias. Szereti a békés családi életet, ebből merít erőt munkájához. Jó az üzleti érzéke.
Az Ikrek-Patkány (május 21.-június 21.) az állatövi jegy legjobb tulajdonságaival rendelkezik. Jó szónok, író, szeret sokat utazni. A szerelemben ellenállhatatlan.
A Rák-Patkány (június 22.-július 22.) álmodozó és sértődékeny. E tulajdonságaival nehezíti meg életét. Erénye, hogy munkáját körültekintően és hozzáértően végzi.
Az Oroszlán-Patkány (július 23.-augusztus 23.) büszke, nagyvonalú, hiú és könnyen becsapható. Nem tűri, hogy ellentmondjanak neki.
A Szűz-Patkány (augusztus 24.-szeptember 23.) rendszerető. Rendkívül fontosnak tartja az anyagi biztonságot és a szép ruhát, a jó megjelenést. Kicsinyességével azonban elriasztja magától az embereket, ezért nehezen talál társat, barátot.
A Mérleg-Patkány (szeptember 24.-október 23.) minden más Patkánynál jobban szereti a kényelmet és a luxust. Érzékeny és gyakran felbillen a lelki egyensúlya. Nagy hatással van a másik nemre.
A Skorpió-Patkány (október 24.-november 22.) foggal-körömmel harcol célja eléréséért, mások erőszakosságát viszont nehezen tűri.
A Nyilas-Patkány (november 23.-december 21.) becsületes. Jó szónoki képességekkel rendelkezik. Néha szeret túlozni, ígéreteiről könnyen megfeledkezik és fogához veri a garast.
A Bak-Patkány (december 22.-január 20.) nehézkes, alapos, körültekintő. Nehezen dönt, de azután végsőkig kitart elhatározása mellett. Agglegény, vénlány típus.
A Vízöntő-Patkány (január 21.-február 19.) okos, nyugtalan és türelmetlen. Mindig új célokat tűz maga elé. Gyakran külföldön próbál szerencsét.
A Halak-Patkány (február 20.-március 20.) mindig a nagy szerencséről álmodozik, de ha ráköszönt, nem tud vele mit kezdeni. Mindenkinek megesik rajta a szíve és ezért kihasználja környezetét.

A Patkány és társai
A Patkányok nagyon szeretik egymást, életük kedves játék, aminek célja, hogy a másiknak örömet szerezzenek. Ez a játék nem tűri a hazugságot. Mivel ismerik a másik gyengéit, nagyon megbánthatják egymást. De nem haragtartók, mert a közös cél kibékíti őket.
A Bivaly nem tud olyan szenvedélyesen szeretni és élni, mint a Patkány, ezért a Patkány szemében kissé hidegnek, ridegnek tűnik. A Patkány azonban élete válságos szakaszaiban mindig menedéket talál a Bivalynál, aki gyakran kitapossa a Patkány előtt az utat.
A Tigris kedvességével elbűvöli, erejével elriasztja a Patkányt. Ebben a kapcsolatban a Patkány a gyengébb fél. Ha ezt belátja, akkor a Tigris élete végéig gondoskodik róla.
A Nyúl nyugalma ingerli a Patkányt és a Patkány társaságszeretete zavarja a Nyulat. Pénzügyekben sem értik meg egymást. Ami mégis összetartja őket, az a közös otthon.
A Sárkány és a Patkány igazi szellemi társak. A bátor Sárkány és az okos Patkány szövetsége minden akadályt legyőz. Kapcsolatukat a szenvedély és a barátság jellemzi.
A Kígyó ragyogó külsejével szinte hipnotizálja a Patkányt, aki ebből az igézetből nehezen szabadul. A Patkány mindig attól fél, hogy a Kígyó megeszi. A Kígyó a Patkány számára örök talány. Az érdekek azonossága összekapcsolhatja őket, de a szerelemben a Patkány marad a vesztes.
A túlságosan szereti a kalandokat és ezért a Patkány megbízhatatlannak tartja. Joggal! Amit a Patkány adhat, az a Lónak a fél fogára is kevés.
A Kecske és a Patkány nehezen értének szót. Mindig attól félnek, hogy a másik becsapja. A munkában jól megértik egymást, ez azonban kevés a házassághoz.
A Majom és a Patkány ideális élettársak, minden tekintetben szeretetre és csodálatra méltó párt alkotnak. Az okos Patkány azonban néha idétlennek tartja a Majom különös tréfáit.
A Kakas és a Patkány szenvedélyektől túlfűtött életet élnek. Annyira, hogy néha minden ok nélkül kirobban köztük a veszekedés. A Kakas gyakran túl nagy anyagi áldozatot kíván a Patkánytól és ezt a Patkány rossz néven veszi.
A Kutya a Patkány legjobb barátja. Vita nélkül osztoznak meg a jövedelmen és a Kutya gondosan őrzi a Patkány otthonát.
A Disznó és a Patkány azonos hullámhosszon vannak mind anyagi, mind szellemi téren.  A Patkányt azonban néha zavarja a Disznó érzékenysége.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja