Hírek, érdekességek

El tudsz képzelni egy iskolát takarítók és konyhás nénik nélkül? A japán iskolák remekül működnek így. Ott úgy tartják, a gyerekeknek is jobb, ha minél előbb megtanulják az önellátást.
Június végén tört ki a botrány a CryoSave magyarországi leányvállalata körül, de a cég ügyfelei szerint már 2016 óta látszottak a gondok. A levett mintákat Svájcból Varsóba szállították, az iroda elérhetetlen, az ügyfelek pedig egyre kétségbeesettebbek, hiszen nem kevés pénzt fizettek azért, hogy gyermekeik őssejtjeit biztonságok körülmények között tudhassák.
Úgy tűnik, a svájci oktatás az eddigi példaképnek tűnő finnországit is messze lekörözi. Hihetetlen, hogy mennyire jó lehet Svájcban diáknak lenni, ha ezt elolvasod, egy kicsit te is vissza fogsz kívánkozni az iskolapadba.
Nem puskáztak, nem csaltak, mindent a tőlük telhető legnagyobb körültekintéssel végeztek el, most mégis úgy tűnik, megsemmisítik tizenöt esti tagozatos diák érettségi eredményeit a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumban - írja az Index. Az ok: bizonyos tárgyakból nem tettek különbözeti vizsgát, mert senki sem szólt nekik arról, hogy kellene.
A pedagógusok vezetőváltás miatt döntöttek a távozás mellett - írja az Újpesti Hírmondó.
Édesapja vette videóra, ahogyan a kislány a tenyeréből eteti a veszélyes nagyvadat egy transzfogarasi tisztáson - írja a 24.hu.
Egy héten belül már a második kínai étkészletről derült ki, hogy mérgező lehet - ezúttal egy kisgyeremekek számára készült termékben találtak veszélyes anyagokat.
Ma délelőtt megszavazta a parlament a köznevelési törvény módosításait - köztük jó néhány vitatott pontot, amelyek ellen hiába tiltakoztak a szakmai szervezetek. Ebben az írásban a törvény legismertebb és legnagyobb vitát kiváltó részeiről lesz szó.
Az intézményvezetőket, a magántanulói jogviszonyt, az óvodába járást, az alternatív kerettanterveket és a tankönyvellátás szabályozását érinti a közneveléssel összefüggő egyes törvények módosítása, amelyet másfél hetes halasztás után pénteken fogadott el az Országgyűlés a kormány kezdeményezésére.
A gyermek egy rosszul szigetelt vezetéket fogott meg, amelyet a család illegálisan vezetett be a kertjükbe - írja a szeretlekmagyarorszag.hu
Copyright © 2004-2019. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.