SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tavaszváró finomságok a Miss Balaton konyhájából - Dukai Regina és Rákos Lili bűntudatmentes desszertjei

Családinet [cikkei] - 2018-03-05
Nem kell már sokat várnunk, hogy végre búcsút mondhassunk a téli szürkeségnek és belevessük magunkat a tavaszi pezsgésbe. Hogy könnyebben lendüljünk formába a tavaszi hónapokra, íme néhány isteni finom és egészséges desszertrecept Rákos Lilitől, a Miss Balaton 2017-es királynőjétől, valamint Dukai Reginától, a szépségverseny egyik tanácsadójától, amelyekkel bűntudat nélkül engedhetünk a csábításnak.

Tavaszváró finomságok a Miss Balaton konyhájából - Dukai Regina és Rákos Lili bűntudatmentes desszertjei

"Imádok a konyhában tevékenykedni, ezért, ha a barátok érkeznek hozzám, nem kérdés, hogy mindig meglepem őket valami finomsággal. Legutóbb például ezt az isteni kakaóbabos kekszet készítettem, ami óriási sikert aratott. Őszintén bevallom, hogy sütikészítésben nem vagyok túl jó, mert mindig attól félek, hogy nem lesz szép látvány. Ez a keksz viszont amellett, hogy nagyon finom, nem csak könnyen elkészíthető, de még az sem baj, ha nem sikerül túl szépre" - mondta el Dukai Regina, aki még egy tippet elárult a recept kapcsán. "Az összekevert massza sütés nélkül akár reggeli müzlinek is zseniális egy kis mandulatejjel".

Rákos Lili két legnagyobb kedvence az amerikai palacsinta és a túrógombóc, ugyanakkor fontos neki, hogy odafigyeljen arra mit eszik, ezért édességek esetében is az egészséges verziókra szavaz. A Miss Balaton 2017-es királynője a könnyen és gyorsan elkészíthető receptekre esküszik.

 

Íme a lányok kedvenceinek receptjei:
 

Kakaóbabos keksz

Hozzávalók:

  • 100 g vaj/kókuszzsír
  • 100 g teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 100 g zabpehely
  • 50 g kókuszreszelék
  • 3 kanál chia mag
  • 3 kanál kakaóbab
  • 2 kanál forró víz
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 85g bio porcukor nádcukorból
  • 1 kanál melasz/méz

Elkészítés:

Melegítsük elő a sűtőt 170 fokra, majd egy edényben olvasszuk meg a vajat/kókuszzsírt. Ezután keverjük hozzá a melaszt/mézet, majd adjuk hozzá a forró vizet és alaposan dolgozzuk el a szódabikarbónával. Nem kell megijedni, ha elkezd habozni. Ezután keverjük össze a száraz összetevőket: a lisztet, a zabot, a porcukrot, a kókuszt, a chiát és a kakaóbabot, majd az egyveleget dolgozzuk el a vajas-szódabikarbónás mixszel. Ezután formáljunk golyókat a tésztából és egy sütőpapíron lapítsuk őket kis korongokká úgy, hogy ne érjenek össze. 20-25 perc alatt süssük őket aranybarnára. Amikor elkészültek, hagyjuk kihűlni a sütiket, amelyek dobozban akár 2 hétig is eltarthatók.



Amerikai palacsinta

Hozzávalók:

  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 2 db alma 
  • 1 db tojás 
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 dl növényi tej
  • 1 csipet só
  • 1 vaníliarúd
  • ízlés szerint xilit/stevia, fahéj

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, és kislyukú reszelőn lereszeljük vagy aprítóban pürésítjük. A zabpehelyliszthez adjuk a sót, a vaníliarúd kikapart belsejét, fahéjat, sütőport, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a növényi tejet vagy almapürét, és simára keverjük. Kókuszzsírral kikent serpenyőben kis halmokat rakunk a palacsintatésztából, és mindkét oldalát megsütjük. Végül gyümölccsel vagy akár natúr joghurttal is tálalhatjuk.



Túrógombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg sovány túró
  • 15 dkg zabkorpa
  • 4 db tojás
  • 30 csepp folyékony édesítőszer
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 1 csipet só
  • 3 dl sovány joghurt



Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a 2 csipet sóval kemény habot verünk. A sárgájához hozzámorzsoljuk a zsírszegény túrót, hozzámérjük a zabkorpát és alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, majd egy kevés fehérjével lazítjuk. Ezután óvatosan hozzáforgatjuk a kemény fehérjehabot majd az egészet 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Egy fazékban enyhén sós vizet forralunk. A túrós masszából kis gombócokat készítünk, és a lobogó vízben megfőzzük. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor még kb. 1 percet főzzük és leszűrjük. A zsírszegény joghurtot kikeverjük édesítővel és egy pár csepp citromlével Tányérra kiszedünk a gombócokból, és a joghurttal meglocsolva tálaljuk, xilittel megszórjuk a tetejét.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja