SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Erdélyi Raffaello szelet

Szoboszlai Beáta [cikkei] - 2011-05-13
Azt hiszem eljött az ideje annak, hogy a sok finom étel mellett, most valami finom édesség receptet osszak meg veletek. Az egyik nagy kedvencem ez a süti, amit most húsvétra készítettem el, bár a locsolóknak egy falat sem maradt. Kétféle tésztát kell készítenünk hozzá, egy fehér, kókuszosat és egy kakaós, barnát. Na meg, egy Isteni, sárga, vaníliás krémet.
Erdélyi Raffaello szelet

Hozzávalók:

A fehér tésztához:

  • fél csomag sütőpor,
  • 2 evőkanál rétesliszt,
  • 10 dkg kókuszreszelék,
  • 3 evőkanál porcukor,
  • 5 db tojásfehérje.

A barna tésztához:

  • fél csomag sütőpor,
  • 2 evőkanál rétesliszt,
  • 3 evőkanál keserű kakaópor,
  • 3 evőkanál porcukor,
  • 5 db tojásfehérje.

A krémhez:

  • 10 db tojássárgája
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 1 csomag főzni való vaníliás puding
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 3 dl tej

erdelyiraffaelloszeletAz elkészítése egyszerűnek mondható és kb. 1 órát vesz igénybe mozgalmas napunkból. A végeredmény viszont, minden fáradalmat megér.

Kezdjük is a sütést a tészták elkészítésével. Először készítsünk ki két, közepes tálat a massza kikeveréséhez és három tálat a tojás kettéválasztásához. Először válasszuk ketté a tojásokat. A tíz sárgáját tehetjük egy tálba, az a krémhez fog majd kelleni. A másik két tálba pedig öt-öt fehérjét tegyünk és egy csipet sóval verjük kemény habbá.

A maradék két tálban készítsük el a masszákat. Mindkét tálba tegyünk két-két evőkanál réteslisztet, fél-fél csomag sütőport és három evőkanál porcukrot. Ezután az egyik tálba tegyük bele a kókuszreszeléket, a másikba pedig a kakaóport. Most kapcsoljuk be a sütőt közepes lángra, 180 fokra és amíg előmelegedik, kavarjuk össze a kókuszos masszát, majd a végén tegyük hozzá az öt felvert tojásfehérjét és óvatosan forgassuk össze. Vegyünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral és öntsük rá a masszánkat, majd simítsuk el, egy körülbelül 30x35 centis négyzetté, de figyeljünk rá, hogy ujjnyi vastagságú megmaradjon, ne legyen túl vékony. Nem baj, ha kisebb négyzetet kapunk. Dugjuk be az előmelegített sütőnkbe és kb. 15-20 percig süssük. Akkor jó, ha megszurkáljuk fogpiszkálóval és már nem ragad rá a tészta, de ne lepődjünk meg, ha még fehér a tészta, mert a kókusz miatt nem barnul úgy be, mint egy sima piskóta. Amíg a fehér tésztánk sül, keverjük össze a kakaós masszát is és a végén forgassuk bele a felvert tojásfehérjét, majd ugyanúgy süssük meg minta az előbbit.

A krém készítése is igen egyszerű. A tojássárgákat öntsük át egy fazékba - vagy tejforralóba - keverjük össze a cukorral, vaníliás cukorral, majd keverjük bele a pudingport és végül öntsük rá a három dl tejet. Lassú lángon, folyamatos kavargatás mellett, sűrű krémmé főzzük. Ezután hagyjuk meghűlni, majd habverővel, apránként adagolva keverjük hozzá a vajat is.

Mikor már megvagyunk mindennel, összerakhatjuk a süteményt. A kókuszos tésztalapot tegyük alulra, kenjük rá a krémet, de úgy, hogy maradjon a tetejére is belőle kevés. Ezután tegyük rá a kakaós lapot is. A tetejét vékonyan kenjük meg a maradék krémmel és díszítésként szórjuk meg kókuszreszelékkel, vagy kakaóval.

Számítsatok rá, hogy hamar elfog fogyni, mert nagyon finom.

Tipp: A kakaós tésztába tehetünk 2-3 evőkanál darált diót, vagy mandulát is. Aki szereti a lekvárt, pedig megkenheti az alsó lapot mielőtt rákerülne a krém.

2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja