SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ez a tündéri kislány titokban elvégzi a házimunkát, amíg az anyukája alszik - videó

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-02-13
Van az úgy, hogy néha teljesen kimerülünk, és egyszerűen nem bírjuk tovább a mindennapi robotolást. Ilyenkor felbecsülhetetlen kincs, ha van a háznál egy olyan kis tündér, mint ez a kislány a videón: aki mindent megcsinál, amíg az anyukája pihen.
Ez a tündéri kislány titokban elvégzi a házimunkát, amíg az anyukája alszik - videó

Rengeteg a teher az anyákon - így segít be ez a tündéri kislány az anyukájának

Erőnk felett teljesítünk nap mint nap, mert valljuk be, nagyon nehéz feladat anyának lenni. Egyszerre több területen is helyt kell állnunk és ez nagyon megterhelő. Ilyenkor általában saját magunkra marad a legkevesebb idő. És van, hogy alig várjuk, hogy este ne csinálunk semmit, csak bámuljunk magunk elé, vagy bezuhanjunk az ágyba és aludjunk egyet. 

Hasonlóképp érezhette magát a videón szereplő édesanya is, aki két kis csöppséggel volt otthon. Egyikük a kiságyban pihent épp, a nagyobbik pedig, miután észrevette, hogy az anyukája elaludt a kanapén, úgy döntött, hogy hasznosan fogja eltölteni ezt az időt. 

Először is betakargatta az édesanyját, aztán nekiállt rendet rakni a szobában. Elpakolta a játékokat, leszedte az asztalról a koszos tányérokat, betolta a székeket és letörölte az asztalt. Ezután még arra is maradt ideje, hogy levegye a ruhákat a szárítóról és elpakolja azokat. Aztán kivette a kistestvérét az ágyból és odavitte a kanapéra az anyukája mellé. Ekkor ébredt fel az édesanya, aki megdöbbent azon, hogy kislánya ilyen ügyesen kitakarított, míg ő aludt.
 


Vekerdy Tamás sokszor beszélt arról, hogy az anyákon rengeteg a teher, ezért néha meg kell szabadulni a gyerektől, hogy feltöltődjünk. Hiszen a gyerek akkor boldog, ha az anyja is boldog és kiegyensúlyozott. Neki nem egy fáradt, ingerült, zombi anyára van szüksége.

Hogy egy anya küzd egy álló napon át a gyerekekkel, ezt mi találtuk ki, és ez kibírhatatlan. Mert a gyerekek leszívják a vérünket, lerágják a húsunkat, borzalmasan fárasztóak és egy idő után idegesítőek. Ráadásul még azt gondolom magamról, hogy jaj Istenem, rossz anya vagyok, ez mindenkinek olyan könnyen megy! Szó nincs róla! Mindenki majd' belepusztul. Segítsetek az anyákon! Jöjjenek a nagymamák, a húgok, a nagynénik, és ha van rá módom anyagilag, igenis jöjjön a bébiszitter. Segítség kell!” - fogalmazott a szakember. 

Fontos tehát, hogy ha úgy érezzük, hogy kimerültünk, nem bírjuk tovább, akkor mindenképp kérjünk segítséget. Osszuk fel az otthoni teendőket egymás között, vagy kérjünk a családtagoktól, ismerősöktől, barátoktól segítséget, hogy lehetőségünk legyen eleget pihenni és feltöltődni. Ne feledjük: a túlzott fáradság egészségügyi problémákhoz is vezethet, ezért nem szabad félvállról venni a saját pihenésünket. 

Indexkép: Fabiosa - Live easy / Facebook

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja