SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az óvónő kimosta egy gyerek száját szappannal - Az Interneten sokan a pedagógus védelmére siettek

Családinet [cikkei] - 2015-12-11
Decemberben nem ritka a "Karácsonyi történet" c. film emlegetése, de az amerikai pedagógus módszerei egy gyerek megfegyelmezésére elsősorban a film egyik jelenetét juttatják eszünkbe.
Az óvónő kimosta egy gyerek száját szappannal - Az Interneten sokan a pedagógus védelmére siettek

„Kimosom a szád szappannal!”

Ezt a mondást rengetegszer hallottuk gyerekkorunkban, akármikor valami rondát mondtunk, ráadásul sokan láttuk a Karácsonyi történet című film híres jelenetét, amikor Ralphie édesanyja kimossa a fia száját szappannal.

Aki még nem látta volna, itt megnézheti, igaz, csak angolul, de így is sejthető milyen az élmény


Ettől függetlenül, vajon lehet egy tanárnak joga ahhoz, hogy ezt a büntetést alkalmazza?

A greensboroi rendőrség vizsgálatot indított a 31 éves Tiffani Staton óvónő ügyében, aki a jelentések szerint szappannal kimosta az egyik óvodás száját. A pedagógust múlt szerdán függesztették fel állásából, miután egy munkatársa értesítette az igazgatót, hogy kolléganője nem megfelelő módszert használ a gyermekek fegyelmezéséreA gyermek szülei csak a vizsgálat kezdete utáni napokban tettek panaszt. 

Staton beadta felmondását, eljárás azonban nem indult ellene. „Az esetet sikerült úgy megoldani, hogy mindkét fél elégedett a döntéssel” állítja Susan Danielsen, a rendőrség szóvivője.

Az Internet éles gúnnyal reagált az ügyre, annak ellenére, hogy a beszámolók nem voltak egyértelműek.

helyi hírállomás Facebook oldalán a hírhez kapcsolódó kommentek tele vannak olyan hozzászólásokkal, amelyek nehezményezik, hogy manapság a gyerekekből hiányzik a tisztelet; akadnak, akik arról vitatkoznak, vajon egy ehhez hasonló lépés még megengedhető-e egy tanárnak, és vannak, akik támogatják, hogy így cselekedett.

Vessünk egy pillantást a kommentekre:

"Az a gyerek valószínűleg megérdemelte. Nagyon sok mocskos szájú gyerek van."

"Ez a baj a mai gyerekekkel. Nincsen büntetés. Nem tudom, mit mondott, de tudta, hogy nem lesz baja belőle. A tanárokat még abban sem támogatják, hogy megbüntethesse a diákját. Olyan, mintha túszok lennének. Soha nem lennék tanár."

"Amikor én gyerek voltam, soha nem volt ilyen probléma és soha nem voltunk tiszteletlenek. Ha tiszteletlenül viselkedtünk, anyám néhányszor szájon vágott, apám pedig olykor visszakézből kevert le egy-egy pofont úgy, hogy a fal adta a másikat… Kedves szülők, ne dugjátok a fejeteket homokba!!!"

"Hívják a szülőket. A szülőknek és tanároknak állandó kapcsolatban kéne állnia."

"Mi lett volna akkor, ha a gyerek allergiás a szappanra? Mi történik, ha túlérzékenység lép fel nála? Akkor is ennyire támogatnátok a döntését? A szappan annyi adalékanyagot tartalmaz, hogy nagy eséllyel ez is megtörténhetett volna."

"Szerintem a gyerek túléli, ha simán csak rácsapnak a fenekére, de SENKI sem fog szappant tenni a gyerekem szájába, azt garantálom. EZT CSAK ÉN TEHETEM MEG!"

"Édesanyám kimosta a férjem száját szappannal, hogy megtanítsa az ötéves lányunkat, hogy nem szabad káromkodni… 40 éves volt."

"Jól tette! Nyilvánvaló, hogy a szülők nem figyelnek oda arra, hogy milyen szavakat használnak, amikor a gyerekük is mellettük van. Valakinek lépnie kellett, és megmutatnia a gyermeknek, hogy így nem szabad viselkedni! Köszönjük a tanárnak! Viszont szomorúnak tartom, hogy a szülők nem tesznek azért, hogy megtanítsák gyermeküket viselkedni."

 

Ti mit gondoltok erről? Az iskola túlreagálta az esetet, amikor kihívta a rendőrséget? Ez vajon gyermekbántalmazásnak minősül? Ki mondja meg, hol a határ?

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

Aligha akad olyan közöttünk, aki a téli hideg napok után ne várta volna a tavaszi nap melegítő sugarait, ezzel együtt pedig a kerti munkálatokat, a szabadtéri sportokat, játékokat, kirándulásokat. A zöldellő természet, a virágba boruló fák azonban sokaknak egyet jelentenek a tavaszi allergiaszezonnal. Dr. Nagy Angéla, a Budai Szemészeti Központ szemorvosa összeszedte azokat a tanácsokat, amelyek segítségével ebben az időszakban gondoskodhatunk szemünk egészségéről.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
A szerkesztő ajánlja