"És téged hol fogott meg?" - Felkavaró videókkal vallanak a molesztálás áldozatai a TikTokon

Kercsó Dorottya - 2020-05-21
Sorra érkeznek fiatal lányok videói egy TikTok kihívásra, amelyen arra kérik őket, mártsák festékbe a tenyerüket, és hagyjanak nyomot ott, ahol a molesztálójuk megérintette őket. A feladatot nem mindenki tudta sírás nélkül teljesíteni.
"És téged hol fogott meg?" - Felkavaró videókkal vallanak a molesztálás áldozatai a TikTokon

„Hadd lássam a testedet / Mosd le a sminked, és vedd le a ruhád / Bízz bennem, miért nem bízol bennem? / Te vagy az egyetlen szépség, mutass meg nekem többet.”
„Én nem egy játék vagyok, amivel szórakozhatsz / Nem egy látvány, amit nézhetsz / Számít, hogy mit érzek / Nem tizenkettő vagyok egy tucatban / Tudom, hogy sokkal többet érek / Mint azt te valaha is sejtenéd.”


Többek között ezek a mondatok hangzanak el Jordan Suaste: Body című dalában, amelyet hat napja töltött fel a TikTokra, és amely alatt hamar egy kihívás is elkezdődött: arra kérték a felhasználókat, hogy aki érez magában erőt, mártsa festékbe a tenyerét, és így mutassa meg, nyomot hagyva, hol érintette meg őt a zaklatója.

@jordan.suaste

Remember you are one of a kind & beautiful. 😤 ##fyp ##singing ##bored ##yuh

♬ original sound - jordan.suaste


Hamarosan meg is jelentek a felvételek, amelyek mögött megrázó sorsok bontakoznak ki:

„Elképesztően nehéz volt ezt elkészítenem… Most azokért beszélek mégis, akik még nem állnak erre készen… 14 éves voltam.” (Mary)

@mrs.shortcake

⚠️TW⚠️ this was extremely hard to make.. I will speak out for those who aren’t ready yet...I was 14 ##awareness ##foryou ##foryoupage ##fyp

♬ original sound - jordan.suaste


„Most összeomlottam, de semmi gond, ez nehéz.” (Hillary Dog)

@hillarythedoglover

I broke down ok it’s hard

♬ original sound - jordan.suaste


Madison videója leírás nélkül került fel, de így is sejthető a történet, ami mögötte húzódik:

@prettylittlefailure

 

♬ original sound - jordan.suaste„3 éves koromban a szerető nevelőcsaládom örökbe fogadott. 6 éves voltam, amikor megerőszakolt az (örökbefogadó) apám. Azt mondta, ha elmondom bárkinek, bántani fog, és megöli Anyát. Senkinek nem mertem szólni. Egy nap aztán a szemem előtt próbálta Anyát megfojtani.
14 éves koromig senkinek nem beszéltem erről. Most 17 vagyok. Szerencsére Anya a bántalmazások miatt elvált tőle, amikor 8 éves voltam. Megkapta a kizárólagos felügyeletet, és apámat soha többé nem kellett látnom.
13 éves koromban megerőszakolt az akkori barátom. Terhes lettem. Amikor erre rájött, odaküldte néhány barátját, akik addig ugráltak a hasamon, amíg el nem vetéltem.
A nők nem játékok. Ha nemet mondunk, az azt jelenti, NEM! Vannak gondolataink, érzéseink. Előbb kérdezd meg, és ha a válasz nem, azt fogadd el. És lányok, ha megerőszakoltak vagy zaklattak titeket, beszéljetek róla! Ebben mind együtt vagyunk!”
(Katelin Pinnel)

@catalinacpinnell

⚠️TW⚠️ girls speak up if this has happened to you and boys KEEP IT IN YOUR PANTS NO MEANS NO!! ##fyp ##foryoupage ##nomeansno ##respectwomen

♬ original sound - jordan.suaste

Telefonos lelki segély: ha úgy érzed, bajban vagy, keresd bátran az ingyenes telefonos lelki segélyszolgálatot a 116-123-os telefonszámon!

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: Katelin Pinnell/tiktok

 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media