A telefonjával foglalkozott, halálra gázolta a vonat a kamaszfiút

Kercsó Dorottya - 2019-03-26
A 16 éves Szabolcsot Monorierdőnél érte a tragédia.
A telefonjával foglalkozott, halálra gázolta a vonat a kamaszfiút

Március elején egy hétfő reggel a monorierdei vasútállomáson várakozott legjobb barátjával a 16 éves fiú. A nyáregyházi kamasz még megvárta, hogy a Ceglédről Budapest irányába tartó vonat elhaladjon, ám ezután körülnézés nélkül lépett a sínekre. Mivel a telefonját nyomkodta és közben zenét is hallgatott rajta, nem vette észre, hogy az ellenkező irányból is nagy sebességgel érkezik egy szerelvény, amely elgázolta őt.

„A fiam szemüveges volt, de rendszeresen nem hordta, s aznap sem volt rajta. Sokszor szóltam neki, gyakran figyelmeztettem arra is, hogy közlekedés közben óvatosan hallgasson zenét. Jó gyerek volt, egy igazi kamasz”nyilatkozott a Borsnak Bolgár János, a fiú édesapja. Hozzátette: számtalanszor figyelmeztették Szabolcsot, hogy óvatosan hallgasson zenét közlekedés közben, ő azonban tipikus tinédzserként lazán kezelte a szülői tanácsot. Most azt remélik, talán más fiatalok észbe kapnak, és kevesebb hasonló tragédia fog történni a jövőben.

Szabolcs gépésznek tanult Budapesten. Szülei mellett gyászolja a 11 éves húga, osztálytársai és a barátai.

Hasonló eset tavaly nyáron Gödön is történt: akkor egy 17 éves lányt gázolt halálra a vonat szintén zenehallgatás közben.

Kép: pixel2013 / Pixabay

Közösségi hozzászólások:
Copyright © 2004-2019. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.