Nagy veszélyben van tini lányod, ha használja a Facebookot - egy kísérlet döbbenetes eredménye szerint

Németh Noémi - 2015-08-25
Egy fiatal srác úgy döntött, hogy utánajár, vajon mennyire lenne nehéz dolga annak, aki el akarna rabolni 12-13 éves lányokat. 15 éves fiúnak kiadva magát megismerkedett velük a Facebookon, majd találkozót kért - egy kis csavarral, amiről a lányok nem tudtak. Tippelj: megadták a srácnak a lakcímüket, esetleg beszálltak még az idegen férfi autójába is - mindezt az éjszaka közepén?
Nagy veszélyben van tini lányod, ha használja a Facebookot - egy kísérlet döbbenetes  eredménye szerint

A kísérlet

A kísérletet végző fiú készített egy kamu-profilt a Facebookon, 15 évesnek adta ki magát és fotókat is töltött fel magáról - igazán alapos munkát végzett, hogy hihető legyen a lányok szemében. Bejelölt 12, 13 és 14 éves lányokat, akik azonnal ismerkedni kezdtek vele. Hamarosan felvetette a találkozás ötletét is, amibe szó nélkül belementek mind a hárman. Azt már nem közölte a lányokkal, hogy a randira titokban meghívta a szüleiket is.


Mi lett az eredmény? 

Sajnos mindhárom lány megjelent a találkozón. Az egyiket egy parkba csalta el a srác, a második megadta a saját lakcímét, de kikötötte: csak azután jöjjön oda a fiú, miután elaludtak a lány szülei. A harmadik pedig gondolkodás nélkül beszállt éjszaka egy autóba, amiben még csak nem is a fotókon látott fiú ült, hanem a "testvére".
 

Hogy reagáltak a szülők? 

Okosan tette a fiatalember, hogy elhívta a találkozóra a lányok szüleit. A gyerekek így rögtön a helyszínen megkaphatták az atyai, anyai eligazítást - nem is akárhogyan. A feszült várakozás után (volt, aki a kocsiban lapulva imádkozott, hogy lánya mondja le a találkozót), amint kiderült, hogy lányuk "megbukott" a teszten, egyik apuka sem tudott uralkodni indulatain. Az eredménytől a szülők szinte sokkot kaptak - az első tombolás után azonban mindannyian zokogva ölelték meg gyermeküket.

Ezek a lányok valószínűleg megtanulták egy életre, hogy mekkora felelőtlenség az interneten ismerkedni, és pár napos chatelés után találkozni idegenekkel. 
 

A te lányod vajon hogy döntene? 

Biztos vagy benne, hogy te már mindent megtettél azért, hogy gyermeked ne kövesse el ugyanezeket a hibákat? Beszélgettél már vele annyit erről a témáról, hogy sikerült valóban meggyőznöd őt? Ténylegesen tisztában van azzal, milyen szörnyű következményei lehetnek egy ilyen találkozónak? Ezeket a kérdéseket mindenképpen tisztázd vele, ha még nem tetted meg!

 

Hasznos volt a videó? Oszd meg másokkal is! 

Olvasd el ezt is: 10 lépés, amit meg kell tenned gyermeked biztonságáért - akár életet is menthetsz vele!

Forrás: Facebook.com

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media