SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

PONGRÁC

Családinet [cikkei] - 2006-06-07
PONGRÁC van; gondolkodik, filozofálgat, az élet nagy kérdésein töpreng, vagy éppenséggel az élet kicsiny dolgain mereng; dolgokon, amiket más észre sem venne. Neki viszont feltűnnek, mert ő mindenre figyel, minden érdekli.

PONGRÁC

PONGRÁC a kretamagazin.hu oldalain kelt életre. Szerettünk volna egy olyan figurát, grafikus barátot az olvasóknak, aki naponta új elme-kalandokba keveredik, aki a maga mozdulatlanságával, a 'csak vagyok, és a világ is van' állapotával megmosolyogtató színfolt ebben a mi internetes világunkban.

PONGRÁC aztán több lett, mint aminek első pillantásra láttuk. Kadosa-Kiss József figurájáról hamar kiderült, hogy sokunknál okosabb, megfontoltabb, gyerekebb és felnőttebb, derűlátóbb és jószívűbb, tapasztaltabb és kedvesen naívabb. Azóta is gondol. Minden áldott nap.

         PONGRÁC már híres is lett. 25 híres embert kértünk fel, hogy írjanak szövegeket a képregényekhez. A 25-ök gondoltak, írtak, alkottak. Karafiáth Orsolya május 1-én megnyitotta hősünk
első önálló kiállítását a Millenárison, ahol a Nyakunkon a nyár! programjai között szerepeltek a következő kedves ismerőseink gondolatai is:

Ágens, Bakács Tibor Settenkedő, Bárdos Deák Ágnes, Bródy János, Dolák-Saly Róbert, Esze Dóra, Finy Petra, Gubás Gabi, Győrffy Miklós, Hajós András, Havas Henrik, Kiss Tibor (2) (3), Kozma György, Legát Tibor, Lévai Balázs, Müller Péter Sziámi, Németh Gábor, Németh Juci, Pauer Gyula, Réz András, Rutkai Bori, Till Attila, Vágó István, Vágvölgyi B. András, Varró Dani.


PONGRÁC tovább nyomul. Most, hogy nem csupán virtuálisan, hanem
5 méteres fizikai valójában is életre kelt, nincs, nem lesz megállás! Egyre-másra megjelenik majd a városban, az országban kiállításaival, ötleteivel, játékaival. Nincs messze a pillanat, amikor te is találkozhatsz vele!

Szeretnénk, ha a PONGRÁC-gondolatok nem csak a mi site-unkon, hanem széles ez Interneten terjednének.



Az oldal alján letölthettek bannereket, amelyeket a honlapotokon elhelyezve, saját, minden reggel megújuló képregényt kínálhattok az érdeklődőknek.

És nem csak képregény, hanem hírverés is: ha írtok nekünk, felrakjuk az általatok megadott 150 karakternyi hirdetési sorokat a napi képregénycsíkok alsó szövegdobozába. Így mindenki, aki közreműködik kedvencünk népszerűsítésében, maga is híres(ebb) lesz, hisz minden kattintással terjed a híre.


Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A szerkesztő ajánlja