SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mikulásváró pizsi party

Reichertné Raffai Brigitta [cikkei] - 2016-11-26
Óvodásaimnak évről évre igyekszem tudásom legjavát átadni. Célom, hogy minden kisgyermek, aki nálam tölti a nap nagy részét, jól érezze magát. Ehhez igyekszem minél változatosabb, színesebb programokat szervezni, ahol a játékos ismeretszerzés mellett élményekkel gazdagodhatnak. Egyik ilyen programom ballagóimnak, a Mikulásváró pizsi party.
Mikulásváró pizsi party

Még itt vagyunk a Mikulás előtt, ezért gondltam arra, leírom azt a csoport hagyományunkat, melyet már sok éve ápolunk. Hátha valaki kedvet kap és valami hasonlót szervez a gyerekeknek. 

A kicsik világában az egyik legvarázslatosabb személy a Mikulás. Minden évben lázas izgalommal készülödünk arra a napra, amikor ellátogat hozzánk a jóságos öreg. Dallal, verssel ajándékokkal készülünk, és sok sok dekorációval, amely még vidámabbá, hangulatosabbá varázsolja a minden napjainkat. Az én csoportomban a nagyoknak azonban van egy különleges meglepetésem. Azok a gyerekek akik utolsó évüket töltik nálam az óvodában, szeretném emlékezetessé tenni ezt az alkalmat.

December elején egy levelet kapnak, melyben meghívom őket egy Mikulásváró pizsi partyra. December 5-én este 19 órára lefürdetve kényelmes ruházatban érkeznek vissza a gyerekek. A szülők süteményekkel, üdítőkkel támogatják a rendezvényünket. Fél nyolckor bezárul az óvoda ajtaja és kezdődik a fergeteges buli. Társasjátékozunk, mely kíválóan fejleszti a kitartást, türelmet és nem utolsó sorban a közöségi érzést.

Megnézünk közösen egy télapós mesét, miközben popcornt rágcsálunk, csakhogy meglegyen a mozis hatás. És természetesen ezen az estén elmaradhatatlan a párnacsata, melyet, mind egyénileg, mind csapatban is megvívunk.

Az est nem ér véget olyan hamar, hisz táncolunk, nagyon finomakat vacsorázunk, köszönhetően a szülőknek a sok finomságot. Aztán honnan, honnan nem, a Télapó huncut krampuszkái cukrokat dobálnak be az ablakon. Nagyon huncutok ezek a kis krampuszkák, folyton elbújnak a jó öreg Mikulás elől. Az est fénypontja pedig mi más lehetne, mint amikor bekopogtat hozzánk a Télapó keresve a kis segítőit. Mi természetesen megvendégeljük, és nem engedjük el vers és dal nélkül. A Télapó pedig megígéri, hogy holnap ellátogat hozzánk, az óvodába, és elhozza nekünk a jól megérdemelt ajándékokat.

Rengeteg élményt élünk át egyetlen egy este alatt. Mikor a Mikulás távozik, mi is fogat mosunk és lefekszünk. A szülők az miatt aggodalmaskodnak, hogy „még soha nem aludt sehol a gyermekem, biztos nem lesz baj?”
Higgyétek el nem, még egy kis beszélgetés a sötétben, hisz az izgalmakat ki kell, hogy adjuk magunkból, aztán már csak szuszogásokat lehet hallani, mely zavartalanul szól egész reggelig. Másnap reggel fürgén ébredünk, természetesen tornával indítjuk a napot. Az asztalon már ott gőzölög a finom citromos tea, amit a dadus néni készített nekünk, és a finom pogácsa. Fogat mosunk és izgatottan várjuk az immár ismerős Mikulást.

Hát így zajlik az én „ballagóimnak” az utolsó óvodás télapóvárás. És természetesen azon kívül, hogy remekül szórakozunk, minden területen megtörténik a fejlesztés: mozgásfejlesztés a tánc által és persze a párnacsata során, irodalmi nevelés a verselés közben, értelmi képességek fejlesztése a társas játékok által, de ami a legjobban fejlődik az a közösségi érzés.

És, hogy sikerül-e emlékezetessé tennem ezt a napot? Egyszer próbáljátok ki, és ti is megtapasztaljátok azt a hálát, örömet, amit szavakkal nem lehet leírni.

 

A „Keressük a Legkreatívabb óvónőt” pályázatra beérkezett cikk.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja