SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Színes ötlet magocskák

Zágoni Timea [cikkei] - 2016-11-21
Zágoni Timea vagyok, Romániában, a Csíkszeredai Napocska napközi otthonhoz tartozó, "Csiga-Biga" Óvodában dolgozom. Egy éve vagyok a pályán, fontosnak tartom azt, hogy a körülöttünk lévő tárgyakat felhasználjuk, valami újat alkossunk a már meglévő tárgyainkból a gyerekekkel együtt.
Színes ötlet magocskák

Egy óvodás gyermek életében nagyon fontos az, hogy alkothasson, tevékenykedhessen, hogy megismerjen különböző anyagokat és azokat fel is tudja ismerni és használni is tudja őket.
Azáltal, hogy kézművesedhetnek, fejlesztik saját kreativitásukat, fejlődik kézügyességük, finommotorikájuk. Ha ismerjük a csoportunkat és megfelelő idő áll rendelkezésünkre csodálatos alkotásokat tudunk közösen alkotni és létrehozni.

Ha engedjük nekik, hogy saját maguk válasszák ki azt, hogy milyen anyagokkal és eszközökkel akarnak dolgozni, az ad a gyermekek számára egy belső motivációt a saját kreativitásukban.
Minden gyermek alapvetően szeret alkotni, csak a tevékenységeket a gyerekek képességeire kell szabni. Figyelembe kell venni a csoport személyiségét egyénenként is és ehhez kell hozzá alakítani a foglalkozásokat. Így sokkal több pozitív élményt tudunk a gyermekeknek szerezni és belső késztetést arra, hogy ők saját maguktól új dolgokat hozzanak létre.

Sokszor engem is megleptek, hogy milyen kreatívak tudtak lenni, annyira tudtak örvendeni a saját munkájuknak, amit ők készítettek, határtalan volt a boldogságot látni az arcukon. Az örömet, ahogy egymásnak megmutatták azt, amit készítettek, ahogyan segítettek egymásnak és ez visszajelzés volt a számomra is, hogy örömet okoztam nekik. Pedig nem kelet sok csak egy kis papír, festék, és az ők fantáziájuk. Nagyon szép alkotások születek és a fő hozzávalók az egyszerű dolgok voltak. Ősszel készítettünk színes faleveleket, fülpálcika segítségével. Húsvétkor pedig tojássablonokat díszítettünk, de itt már, aki akarta ecsetel is elkészíthette. 

Parafa dugókat használtunk még a festéshez, Halloween tök sablonokat díszítetünk velük. Egyszerű alapanyagokból, szép kis dolgokat hozhatunk létre.  

A wc papírgurigák is nagyon hasznosak tudnak lenni a kézműves foglalkozásokon, sok ötletes dolgot lehet belőlük készíteni. Nagyon kedvelt a gyerekek körében és egyszerű hozzá jutni a wc papírgurigákhoz, akár a szülőket is megkérhetjük, hogy hozzanak vagy gyűjtsenek nekünk. Mi nyuszikat, pillangokat, pingvineket készítettünk. Nem csak színes papírral boríthatjuk be, hanem filccel is. De a festéshez is fel lehet használni a wc papírgurigákat. 

Praktikus dolgok a forma lyukasztok, nagycsoportos gyermekek tudnak segíteni, lyukasztani a kicsiknek elő, kell készíteni. Anyák napjára készítettük köszöntő lapokat a gyerekek fantáziájára volt bízva az, hogy milyen virágokat ragasztanak, és hogyan helyezik el azokat a köszöntőkön. 

Karácsonyra az Óvodánkba megérkezik az angyal és karácsonyfát hoz a gyermekeknek, Quilling technikával karácsonyfadíszeket készítettem a fenyőfánkra. Mi is tulajdonképen a Quilling? Színespapírcsikok, amikből csodás dolgokat készíthetünk csak ragasztóra, lakra és hurkapálcikára van szükségünk, ezeket a dolgokat bármelyik hobbi boltban betudjuk szerezni a többi pedig a kreatívitásunkra van bízva.

,, A kreatív ember olyan, akinek sikerül bepillantást nyernie, aki olyan dolgokat lát, amelyeket előtte még senki, olyan dolgokat hall, amelyeket előtte még senki – ez a kreativitás.  (Osho)

 

A „Keressük a Legkreatívabb óvónőt” pályázatra beérkezett cikk.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja