SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Társasjáték ovisoknak

Családinet [cikkei] - 2012-10-31
A gyerekeknek nagyon fontos, hogy a játékokhoz (is) érzelmileg kötődjenek. Ezt nagyon egyszerű elérni, ha magunk készítjük el azokat, végül az egész család együtt élvezheti munkája gyümölcsét!
Társasjáték ovisoknak

írta: Urbán Dóra (www.zsorika.hu)

Egy hosszabb hétvégén valószínűleg idő is van rá, hogy a gyerekekkel együtt alkossuk meg a sajátunkat. Ebből a bejegyzésből megtudhatjátok, hogy hogyan készült a mi játékunk az ovisokkal.

Ősszel az óvodában a gyerekekkel a Kippkopp és Tipptopp című meséhez gyártottunk közösen társasjátékot (a meséről bővebben: http://www.marekveronika.hu/kippkopp6.html). A Tipptoppot ábrázoló bábukat már előre elkészítettem, aki a mese szerint szállást keres télre, mert jön a hideg. A gesztenyefigura bábuk hasa más-más színű, így lehet megkülönböztetni őket. Úgynevezett "Magic Clip" iratkapcsokba téve őket, ragasztópisztollyal felragasztottam mindegyiket egy-egy fém gombra. A játéktábla alapja úgy készült, hogy préselt leveleket színes fénymásolón lemásoltam, majd a gyerekek megrajzolták a meséből a kedvenc részüket (keveset besegítettem nekik). Levél alakú lyukasztóval kivágtuk színes papírból a pálya mezőit. Némelyikre a mese fonalát követve nehezítések kerültek, kis ikonnal ellátva. Ezek azt mutatják meg, hogy mi a teendő, ha az adott mezőre lépünk. Mindezeket szépen felragasztottuk, és, hogy tartósabb legyen, az egészet lamináltam.

A szabály a következő: Tipptoppnak, a gesztenyelánynak, el kell jutnia Kippkopp-pal a téli szállásukra (a Célba). A "Start" mezőről indul mindenki. Az kezd, aki a legnagyobbat dobja, utána az óramutató járásával megegyező irányban ülő játékosok következnek. Annyit lép mindenki, ahányat dobott. Ha a játékos sünis mezőre lép, akkor ötöt lép előre, mert sürgősen szállást kell keresnie, hiszen megtudta, hogy közeleg a tél. Ha a mókussal találkozik, négyet visszalép, mivel nem tudja követni a fákon ugrálva odújába elbújó állatot. Ha a pillangós mezőre érkezik valaki, akkor kimarad egy körből, mert a pillangó után a fakéreg alá Tipptopp nem tud bebújni és elkeseredik. Mikor a békával találkozik, hármat szalad előre, mert a béka szállását, a vizet, Tipptopp nem szereti. Ha madárral találkozik a gesztenyelány, leesik a fáról, így hatot vissza kell lépni a figurával. A Kippkopp mezőről azonnal a Célba érkezhet a szerencsés, mert onnan már a gesztenyefiú kíséri egészen a téli szállásáig.

Most ti jöttök! Saját gyerkőc(eitek) kedvenc meséjéhez ti is könnyedén készíthettek táblát és hasonló szabályt is egyszerűen kitalálhattok! Ha már alkottatok ilyet, akkor várom az ötleteiteket a zsorika@zsorika.hu emailcímre! Biztosan másokat is érdekelhet!

Saját kezűleg, kifejezetten kicsiknek készített társasjátékokról szóló cikksorozatom a zsorika.hu weboldalon folytatódik. Jó szórakozást és kellemes időtöltést kívánok!

 

Indexkép: www.foter.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
Ha ilyen kolbászt vettél, ne fogyaszd el!

Ha ilyen kolbászt vettél, ne fogyaszd el!

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező termékeket ne fogyasszák el!
A szerkesztő ajánlja