SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Sok házasság ezért megy tönkre - amikor túl szoros az anya-fia kapcsolat

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-10-30
Az, hogy anya és fia között egyfajta "szerelem" alakul ki, teljesen természetes. Ahogy az apák és lányaik között is. Egy bizonyos ponton túl azonban már káros is lehet a túlzott kötődés - egy párkapcsolati szakértő szerint a fiú egész életére rányomhatja a bélyegét.
Sok házasság ezért megy tönkre - amikor túl szoros az anya-fia kapcsolat

Ha az anya magához láncolja a fiát, azzal tönkreteheti az életét

Teljesen természetes, hogy anya és kisfia között egyfajta szerelem alakul ki. Czink Tomi párkapcsolati szakértő szerint azonban nem szabad túlzásba esni ezzel a kapcsolattal, ugyanis hosszú távon negatív következményei lehetnek. 

"Ez az egyik legnagyobb probléma, ami kihat a párkapcsolatokra, hogy nem egészséges szemlélettel nevelik a fiúgyermekeket" - mondja a szakértő, aki szerint az anyáknak el kell fogadniuk, hogy eljön az az idő, amikor már nem ők lesznek a legfontosabbak a fiuk életében. Ekkor pedig - bármennyire is nehéz - valamennyire el kell engedniük a gyermekük kezét. 

"A gyerek érdeke az lenne, hogy önállóságot kapjon, és el tudják engedni. Óriási probléma, amikor a fiatalok házasodnak és az anya még mindig a kicsi fiacskájának tartja a fiát, beleszól az életébe, rövid pórázon tartja őt és próbálja magához láncolni."
 

El kell fogadnunk, hogy már nem mi vagyunk az első helyen az életében

A szakértő szerint a házasságok sok esetben azért érnek véget, mert a szülők beleszólnak a gyerekük kapcsolatába, és ez számtalan konfliktushoz vezet a pár között. Mint mondja, gyakori az is, hogy elkényeztetik a fiúgyermeket, folyton a sarkában vannak. 

"Úgy szakítják szét a feleségüktől, hogy azt hiszik, jót tesznek vele, de ez egy tragédia lesz egy fiúgyerek életében" - mondja a párkapcsolati szakértő. 

Ráadásul az anya gyakran észre sem veszi, hogy káros a viselkedése: jó szándékkal kényezteti túl a fiát, és szeretetből próbálja őt magához láncolni. 

A szakértő szerint azonban fontos, hogy az anya megértse: a fia életében attól a pillanattól kezdve, hogy megházasodott, a feleségnek kell az első helyen állnia, megelőzve a szüleit is.

"Egy új családot kell alapítania és neki elsősorban a feleségére kell koncentrálnia: a szülői tiszteletet figyelembe véve, de a feleségnek kell lennie az első helyen" - fogalmaz a szakértő. 

Sok szülő nem veszi észre, milyen károkat okoz éppen annak az életében, akit a legjobban szeret. Hogy ez ne következzen be, el kell fogadnunk, hogy a kisfiunk felnőtt, és már nem mi vagyunk számára a legfontosabbak - és mindez nem azért történik, mert már nem szeret minket. Azonban ez az élet rendje. 

A háttérből természetesen továbbra is támogathatjuk és mindenben mellette állhatunk, sőt, ez nem zárja ki azt sem, hogy ezután is nagyon jó legyen kettőnk között a kapcsolat. Csak már nem olyan szorosan, mint régen. Gyerekünk csak akkor fog tudni boldog és teljes életet élni, ha nem láncoljuk magunkhoz, és nem okozunk neki lelkiismeret furdalást, amiért próbál önálló életet élni - amiben nekünk már kevesebb szerep és figyelem jut, mint korábban.

Olvasd el ezt is: Eljön a nap, amikor már nem lesz több hiszti és nem lépsz legódarabra sem - és borzasztóan hiányozni fognak ezek az évek

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Az ILD-betegség elleni küzdelem fontos eleme a személyre szabott terápia mellett a megfelelő életmód kialakítása, különös tekintettel a fizikai aktivitásra. E betegek számára az aktivitás elsősorban a szabadban való mozgást jelenti, amire a tavasz ideális évszak.
A szerkesztő ajánlja