SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

10 titkos dolog, amit minden szülő megtesz (csak nem mindenki vallja be)

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2019-12-19
Ha eddig gyötört a lelkiismeret, mert a gyerekeid távollétében - vagy akár a jelenlétükben, őket felhasználva - rendszeresen olyasmit teszel, amit helytelenítesz, nevetségesnek tartasz, vagy épp nekik soha nem engednéd, felejtsd el a bűntudatot. Biztos, hogy nem te vagy az egyetlen, akire igaz a következő pontok többsége:
10 titkos dolog, amit minden szülő megtesz (csak nem mindenki vallja be)

 

1. Kiskanállal eszi a Nutellát

Vagy nagykanállal. Üvegből. Pedig a gyereknek csak kenyérre vagy palacsintára kenve szabad fogyasztani, és annak sem örülünk, hiszen kevés egészségtelenebb terméket kapni a boltokban.
 

2. Hazudik a nagymamának a fektetés időpontjáról

„Általában 8-kor már alszanak, de így, hogy most te fekteted őket, lazulhatnak egy kicsit. De 9-kor takarodó!” Aha. Valójában az idejét sem tudod, mikor sikerült fél tíz előtt ágyba küldened őket.
 

3. Titokban csokit eszik ebéd előtt

És utána ártatlan arcot vág a „Minek van ilyen csokiillata?” – kérdés után.

Mi van a szádban


4. Kifogásnak használja a gyereket

„Borzasztóan sajnáljuk, hogy nem tudunk részt venni a nagyi másod-unokatestvérének az aranylakodalmán, de ütközik a gyerek délutáni alvásidejével. Tudtam, hogy megértitek.”


5. Úgy tesz, mintha csak a gyerek kedvéért járnának gyorsétterembe

Időnként nagy kegyesen engedsz a gyerekek könyörgésének, és hajlandó vagy – sűrű helytelenítések közepette – gyorsétteremben vacsorázni velük, miközben már te magad is alig várod, hogy végre benyomhass egy sajtburger menüt nagy kólával? Tudnod kell, hogy szülők ezrei éreznek hasonló módon.

Gyorsétterem

Kép: arthur_schlenker / pixabay


6. A vécébe menekül egy kis csendért

Nem te vagy az egyetlen, aki az indokoltnál mindig egy-két perccel többet tölt a mellékhelyiségben pusztán azért, hogy addig is egy kicsit egyedül – esetleg a telefonja társaságában – lehessen.
 

7. Szoptatás közben sorozatot néz

A szakirodalom szerint a szoptatás kiváló alkalom arra, hogy baba és anyukája egymásra hangolódjanak, és szorosabbra fonják a kötődést. Éppen ezért lehetőleg ki kell zárni minden zavaró tényezőt, és csak egymásra figyelve élvezni ezeket a meghitt pillanatokat.
A valóságban a szoptatás hosszú, és egy idő után roppant unalmas tevékenység. Arra azonban kiváló lehetőség, hogy végignézz egy olyan sorozatot, amire egyébként úgysem lenne időd. (És nem, ezzel nem veszélyezteted a biztonságos kötődést.)
 

8. Hagyja a gyereket a megbeszéltnél hosszabb ideig mesét nézni

Amikor bekapcsolja a számítógépet, megbeszélitek, hogy maximum két mese, vagy húsz perc, és elzárja. Az időkorlát letelik, neked viszont olyan jól esik a nyugalom, hogy „elfelejtesz” szólni érte. Így lesz a két részből öt, a húsz percből pedig egy óra. Nem csak nálatok. Másoknál is.
 

9. Letagadja a gyerek korát, hogy ingyen utazhasson

Kellően kis növésű gyerekről akár harmadikos korában is el lehet még hitetni, hogy óvodába jár. Ha pedig lehet, meg is teszik sokan. Tedd a kezedre a szíved: veled is előfordult már?

Utazás

Kép: maRRitch / shutterstock


10. Együtt alszik a gyermekével

Babakorban még csak-csak "megbocsátható", ám ahogy idősödik a gyerek, egyre kevesebben verik nagy dobra, hogy bizony még együtt alszanak – valaki rendszeresen, más csak alkalmanként. Így aztán le is esik a szülők álla, ha véletlenül kiderül, hogy óvodás vagy alsó tagozatos gyerekük osztálytársai közül nagyon sokaknál működik ez hasonlóan. Lassan körvonalazódik, hogy nem az a kivétel, aki a gyerekével alszik, hanem az, akiknél ez soha nem fordul elő – és nincs is miért szégyenkezni.

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: George Rudy / shutterstock

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja