SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Játssz inkább a gyerekeiddel vasalás helyett! - Philips gőzállomás termékteszt

Németh Gáborné Laura [cikkei] - 2019-01-25
 [X]

Olyan szerencse ért, hogy kipróbálhattunk egy Philips Garment Care PCE vasalót, hivatalos nevén gőzállomást. Mivel a megszokott vasalóra számítottunk, ezért elsőre igencsak meglepődtünk a súlyán és a méretén, de így még nagyobb kíváncsisággal vártuk, hogy mit tud majd ez a készülék, amiért megéri a profi vasalónkról átváltani erre.
Játssz inkább a gyerekeiddel vasalás helyett! - Philips gőzállomás termékteszt

Mivel nálunk a gardrobban hajlamosak újra összegyűrődni az egyszer már kivasalt ruhák, ezért mindenki magának vasalja reggel, amit fel szeretne venni - igen, a férjem is, büszke is vagyok rá nagyon -, így őt kértem meg, hogy műszaki beállítottságú ember lévén próbálja ki először ő a gőzállomást.

Mikor elmagyarázta az egyébként teljesen egyszerű használatát, alig akartam elhinni, hogy nem lehet beállítani rajta a ruháknak megfelelő hőfokot, de valóban nem találtam erre funkciógombot. 
A reklámban ezt ígérik: „Az OptimalTEMP technológiának köszönhetően nincs szükség hőfokszabályzó tárcsára és garantálhatjuk, hogy ez a vasaló soha nem éget ki semmilyen vasalható anyagot.
Kicsit jobban utánajárva megtudtam, hogy a műszálas, kevert textíliák 150
°-on olvadnak meg és hagynak nyomot a vasalón, ez a gőzölős csoda viszont csak 130 fokig melegszik fel, és a speciális eljárással készített gőz erejének köszönhetően így is tökéletesen vasal, emiatt nem égeti ki az anyagot.

Hittem is, meg nem is, de ki kellett próbálnom.

Először kerestem egy flitteres pólót, amit csak otthon veszek fel, és voilá, a póló hátoldala felől vasalva a flitterek épek maradtak és a póló mindkét oldala kisimult. Utána jött egy sosem használt selyemsál egy-, majd többrétegben, vasalót rátéve, rajta hagyva, de még csak egy picit se rándult össze a műszál. 

Végül jött a féltett selyemblúzom, amiről azt hittem, hogy soha nem fogok vele ilyet tenni, de most megtörtént: rányomtam, sőt rajta hagytam a vasalót – teljesen elengedett kézzel, ahogy bringázásnál próbálgattuk elengedni a kormányt gyerekkorunkban. Ez már a bizalom maximális foka volt részemről, de nem kellett megbánnom: a blúznak a világon semmi baja nem esett, csak kisimultak rajta a gyűrődések. 

Amikor néhány éve új vasalót vásároltunk, döntő szempont volt, hogy ha fekvő állapotban nem érzékeli a mozgást (értsd: rajta felejtetted a ruhán), akkor kikapcsoljon, illetve, ha ugyan felállítva, de bedugva hagytad otthon, ne kelljen hazautaznod megelőzni, hogy véletlen leégjen a lakás, mert akkor is kikapcsol magától. 
Aki idegeskedte már végig a munkanapját egy reggeli blúzvasalás miatt, mikor nem biztos benne, hogy kihúzta-e a vasalót a konnektorból, az tudja miről beszélek.
„Természetesen” ez a gőzállomás is tudja mindezt, ettől függetlenül jobb, ha megőrizzük a biztonságos kihúzós rutint, hiszen ennek még máskor is hasznát vehetjük az életben …

A bemutatókon a teljes tartály a vasalódeszkán van, ahol sok helyet elfoglal, de ma letettem a földre, és onnan is kényelmesen felér a gőzvezeték a vasalóállványhoz, tehát mi inkább így javasoljuk használni.

 

A vasaló feje jóval könnyebb, mint azoké, ahol magába a vasaló testbe kell a vizet önteni, így fürgébben, egyszerűbben lehet vele dolgozni – akár két ujjal tologatva a vasalót.

Mivel ezzel az eszközzel gyorsabb a munka, így jó szívvel ajánljuk olyan helyekre is, ahol bejárónő vasal, hiszen az órabérén hosszú távon visszajön a berendezés ára, és ugyanilyen jó szívvel ajánljuk olyan családoknak, ahol egyszerre nagyobb mennyiséget kell kivasalni, mert így kevesebb idő megy el a házimunkára – és mint tudjuk, aki időt nyer, életet nyer.

Játssz inkább a gyerekeiddel vasalás helyett!

További információ: https://euronics.hu/philips-gozallomas

 

Advertisement

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja