Egy kutatás szerint gyakrabban betegszenek meg azok a gyerekek, akiknek szülei sokat marják egymást

Családinet - 2018-11-23
A gyerekek gyakrabban betegszenek meg, mint a felnőttek, aminek az a magyarázata, hogy az előbbiek immunrendszere fejletlenebb, gyengébb, így a kórokozók könnyebben okoznak problémákat a gyerekek szervezetében.
Egy kutatás szerint gyakrabban betegszenek meg azok a gyerekek, akiknek szülei sokat marják egymást

Azonban egy nemrég készült kutatásban arra derült fény, hogy vannak olyan gyerekek, akiket nem valamilyen vírus, vagy kórokozó betegít meg, hanem a szüleik civakodása, veszekedése által betegednek meg.

A szülők általában nem veszik észre ezt, sokan azt gondolják, hogy a gyerek úgy sem érti a felnőtteket, nem lát bele a nagyok dolgába, de ez nagy tévedés. Veszekedés esetén a gyereket érzelmi sokk éri, főként az érzékenyebbeket.

Ha a veszekedő szülők jobban odafigyelnének a gyerekükre, azt tapasztalnák, hogy a felnőttek perpatvara után a gyerek rosszabbul, nyugtalanabbul alszik, többet sír és a hangulata is ingadozóbb. És az sem számít különösebben, ha a felnőttek 5 percig, vagy egy teljes napon keresztül veszekszenek, a gyerek úgy is megérzi és megszenvedi azt.

A kutatás rávilágít tehát arra, hogy vannak bizonyos esetek, amikor maguk a szülők betegítik meg a gyereküket, erre a helyzetre csakis egy gyógymód létezik, és az a szeretet, ami ha ismét kialakul a szülők között, akkor a gyerkőc közérzete is sokkal jobb lesz.

Ezért minden szülőnek jobban oda kellene figyelnie a fejlődő gyerekére, a nézeteltéréseket semmiképp sem a kicsik előtt kell elintézni.

Forrás: Filantropikum
Indexkép: Pixabay

Közösségi hozzászólások:
Copyright © 2004-2020. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.