SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ennél szebb üzenetet nem kaphatunk a gyerekeinktől: Jocó bácsi levele szüleihez

Németh Noémi [cikkei] - 2017-03-27
Jocó bácsi, kedvenc történelemtanárunk szülei 30. házassági évfordulójukat ünnepelték nemrég. "Kisfiuk" olyan levelet fogalmazott meg számukra, aminél szebb ajándék talán nem is kell az élettől.
Ennél szebb üzenetet nem kaphatunk a gyerekeinktől: Jocó bácsi levele szüleihez

"30 ÉV, BOLDOGAN

A szüleimnek a héten volt a 30. házassági évfordulója. Volt torta, pezsgő és sok nevetés. Jó látni, hogy boldogok és szeretik egymást. Miért? Talán ők sem tudják. Ebben a 30 évben volt minden: szegénység, küzdelem, mélypontok. Volt, hogy feladhatták volna? Biztos. Felneveltek két gyereket szeretetben, néha sok vitával, hisz nem könnyítettük meg az életüket.  :)

Nem voltunk gazdagok, sőt. 9 éves koromig egy szoba-konyhában laktunk, ahol a kertben volt egy csap, onnan hordtuk a vizet és a wc is egy kinti pottyantós volt. Fürdeni egy műanyag kiskádban tudtunk, vasárnap pedig igazi ünnep volt, mert akkor a nagy bádogkádat hoztuk be a szobába. Anya sok ruhát varrt nekünk, és rajzolt társasjátékot.
De mindenünk megvolt, mehettünk kirándulni, táborba és még nyaralni is eljutottunk. Máig nem értem, hogyan oldották meg néha ezeket.
Vagyis tudom: az egész életüket arra áldozták, hogy mi ne szenvedjünk semmiben sem hiányt. Sokszor magukat tették háttérbe, inkább nem vettek maguknak új ruhát, csak hogy nekünk legyen. Nagyon büszke vagyok rájuk, mert rengeteg munkával, munka mellett állatokat tartva 1996-ra felépítették a családi házunkat, ahol lett saját szobám, volt fürdőszoba. Emlékszem a pillanatra, amikor először fürödtem a kádban és először aludtam a saját szobámban. Boldog voltam és nagyon büszke. Egyszer valaki azt kérdezte, hogy nem szégyellem-e a gyerekkori szegénységünket, mert ő bizony biztos eltitkolná a helyemben. Én csak nevettem rajta és nagyon sajnáltam az illetőt, mert bár volt pénzük, de sokkal szegényebb mint amilyen én valaha voltam. 

Gyerekként az ember ezeket a nehézségeket nem látja, nem tudja és talán nem is értékeli. Mert természetesnek érezzük, hogy kapunk, hogy van mit enni és mindig van új ruha és cipő. És talán így is jó, hogy nem tudja egy gyerek mennyi munka és küzdelem van a mögött, hogy neki meg van mindene. Nem kell, hogy elvegye a gyermekkorát a hitel, a számlák és a nélkülözés árnyéka. Mert én sosem éreztem, hogy szegény lennék. De azért jó, ha tisztában vannak a gyerekek ezzel, értékelik a szüleik erőfeszítéseit, minden tárgyat, ruhát, ételt, amit a szüleiktől kapnak. 

Most pedig a szüleim újraélhetik a második fiatalkorukat, hisz kirepültünk, a saját lábunkon állunk és egyenesben van az életünk. Nekik ez megnyugvás és öröm. Én pedig igyekszem mindent megtenni azért, hogy támogassam őket és úgy éljek, hogy büszkék legyenek rám. Mert mindenre ők tanítottak meg: szeretni és szeretve lenni, küzdeni, őszintének lenni, megbecsülni mindent amim van, értékelni az emberi kapcsolatokat. 
Egész életemben hálás leszek nekik mindenért, amit kaptam tőlük, amit tettek értem. Aki ezt elolvassa, legyen gyerek vagy felnőtt, menjen oda, ölelje meg a szüleit, mondja el nekik, mennyire szereti őket és köszönje meg, amit tettek és tesznek érte! Mert ezek az igazán fontos dolgok, a többi csak mellékes...
Szeretlek Anyuci, szeretlek Apuci és mindent köszönök!  <3"

Forrás: Jocó bácsi világa 
Kép: Kaboompics // Karolina / Pexels

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja