SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

9 tipp hogyan randizzunk egyedülálló szülőként

Családinet [cikkei] - 2013-01-16
Egyedülálló szülőként bizony gyakran nehéz a párkeresés. Legújabb cikkünkben megpróbáltunk összegyűjteni néhány hasznos tanácsot, melyek segítségével könnyebben veheted az esetleg eléd kerülő akadályokat, ha úgy érzed, ismét készen állsz a társkeresésre.
9 tipp hogyan randizzunk egyedülálló szülőként

Járj új helyekre!

Tudjuk, mire gondolsz most… mégis hogyan tudnál más szinglikkel megismerkedni az állatkertben, a játszótéren, vagy a sok más olyan hely egyikén, ahova más is épp a gyerekeit viszi?! Kérd meg barátaidat, hogy segítsenek olyan, számodra új helyek felderítésében, ahova érdemes lenne ellátogatnod, vagy egyszerűen csak próbálj ki valami kreatív hobbit, például iratkozz be egy tanfolyamra, vagy járj el rendszeresen egy klubba. Itt biztosan könnyen találkozol majd hasonló érdeklődési körű emberekkel!

Próbáld ki az online társkeresést!

Ugorj fejest az online társkereső oldalak tengerébe! Így könnyen találhatsz társat anélkül, hogy szórakozóhelyekre járnál, vagy bevállalnád az összes vakrandit, amire barátaid megpróbálnak rábeszélni. Szánj rá egy-két hónapot, hogy kipróbálj egy társkereső oldalt, ha pedig ennyi idő alatt nem „találkoznál” senkivel, aki felkeltette az érdeklődésedet, tarts egy kis szünetet – de ne add fel túl könnyen! Ne feledd, ahhoz is idő kell, hogy megtanuld kiszűrni azokat, akiknek csak a szája jár, kihasználva, hogy nem tudod ellenőrizni, igazat ír-e, és megtaláld a tengerben azokat, akikkel tényleg érdemes lehet felvenni a kapcsolatot. Nem is gondolnád, mennyien kipróbálták már a társkeresés ezen formáját, és mennyien jártak sikerrel, szóval ez a módszer tényleg működik!

Kukába az „anyucis”/otthoni ruhákkal!

Természetesen az első és legfontosabb feladatod a szülői lét, a túlméretes, szakadt, kopott pólók, „szaladgálós” farmerek azonban nem lesznek segítségedre a párkeresésben. Inkább cseréld le őket valami olyanra, amitől megfordulnak utánad az utcán - hidd el, ez a frissítés az önbizalmadnak is jót fog tenni! Apropó, egy új frizura sem árthat. 

Keríts időt másokra!

Bár a gyerekek miatt valószínűleg szoros az időbeosztásod, ez még nem ok arra, hogy ne szánj egy kis időt egy randira. Igyatok meg egy kávét délután, reggelizzetek együtt, miután elvitted a gyerekeket az oviba vagy az iskolába, vagy találkozzatok bármikor máskor, amikor a napodba belefér – akár csak rövid időre. Inkább így, mint hogy a partnered folyton azt hallgassa, mennyire elfoglalt vagy, vagy még rosszabb: most éppen mit kéne csinálnod. Valószínűleg ezt ő is jól tudja, azonban ha túl sokat emlékezteted erre, könnyen előfordulhat, hogy úgy fogja érezni, ő nem is annyira fontos, és csak benyomorgatod a találkozóitokat a rengeteg tennivalód közé.

Légy nyitott!

Csak mert te magad is szülővagy, még nem kötelező olyanokkal randevúznod, akiknek szintén van már gyereke. Ha olyasvalaki hívna randira, akinek nincs, ne utasítsd vissza csak azért, mert azt gondolod, még életében nem cserélt pelenkát. Adj neki egy esélyt – könnyen lehet, hogy kellemesen fogsz csalódni!
 
Ne mindig csak a gyerekedről beszélj!

Természetes, hogy a gyerekeid előbb-utóbb beszélgetési témává válnak köztetek, de az első találkozót lehetőleg próbáld meg nem azzal tölteni, hogy róluk mesélsz. Partnered elsősorban rólad szeretne többet megtudni, és, még ha a gyerekek az életed jelentős részét jelentik is, ha csak róluk hall, abból nem fog tudni megismerni téged. Kezdetben fókuszálj inkább az életed más területeire, például mesélj a hobbijaidról, a munkádról, vagy bármi másról, ami érdekel; a gyerekeidről ráérsz a harmadik, vagy a negyedik találkozó alkalmával beszélni.

Ne felejtsd el megemlíteni, hogy gyereked van!

Míg az, ha túl sokat mesélsz a gyerekeidről, mindenképpen elkerülendő, nagyon fontos, hogy partnered már a legelején tisztában legyen vele, hogy van gyereked! Másnak kiadni magunkat, mint akik valójában vagyunk, sosem jó ötlet, pláne nem akkor, ha hosszútávra tervezünk, az ilyen „apró” meglepetések pedig könnyen gyors véget vethetnek az alakuló kapcsolatnak, amikor partnered tudomására jutnak. Egyedülálló szülőnek lenni nem szégyen, ne titkold hát, hanem beszélj büszkén a kicsikről – csak eleinte még ne időzz sokat a témán, hanem inkább tereld másfelé a beszélgetést.

Döntsd el, mikor jöjjön el az ideje, hogy bemutasd partneredet a gyerekeidnek

Ahogy pusztán találkozgatásokból idővel komolyabbra fordul a kapcsolatotok, egyszer eljön az idő, hogy partnered megismerje a gyerekeidet is. Ha a gyerekek még kicsik, először próbáld meg új barátként bemutatni partneredet – így talán kevésbé tűnik majd ijesztőnek az új szituáció. Ne ijedj meg, ha gyermekeid nem örülnek a fejleményeknek – ez bizonyos mértékig teljesen normális. Mindenképpen tudasd velük azt is, hogy az új barát nem helyettesíteni hivatott az igazi anyut vagy aput.

Légy magabiztos!

Mivel valószínűleg jó ideje nem randiztál senkivel, természetes, hogy ideges vagy. Ez azonban semmiképpen se tartson vissza attól, hogy belevágj! Ne feledd, az izzadó tenyerek és rosszalkodó gyomor semmi rosszat nem jelent, csupán azért viselkednek így, mert érzékelik, hogy kilépsz a komfortzónádból. Légy magabiztos, és az első randi előtt ne felejtsd el emlékeztetni magad: „Csak nyugodtan! Most az a dolgom, hogy jól érezzem magam.” Elvégre erről kéne szólnia a randinak, nem?

 

Fotó: freedigitalphotos.net
Indexkép: www.foter.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja