A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Wanted" - Ne igyál ha vezetsz - kampány

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és Baleset-megelőzési Bizottsága - 2011-11-29
"Wanted" - Ne igyál ha vezetsz - Don’t drink and drive kampány a Budaörsi, a Szigetszentmiklósi, és a Gödöllői Rendőrkapitányságok illetékességi területén.

wanted_kampanyTény, hogy Pest megyében és az egész országban az ittas vezetéssel összefüggésbe hozható baleseti statisztika még mindig magas. Az ittas vezetők által okozott személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek 2010. 01.01-08.31. és 2011. hasonló időszakához képest az ország 10.254 személyi sérüléssel járó balesetéből 1231  (12%) okozója az ittasság. Megyénkben a vizsgált időszakban 1087 személyi sérüléssel járó baleset történt ebből 122 ittasság miatt. (Ez a megyei adatok 11,22 %-a országos adatok 10%-a.)

Az ittas állapotban elkövetett és elszenvedett tragikus kimenetelű közúti közlekedési balesetek elkerülése, megelőzése érdekében szervezett akció (WANTED-Körözzük) terve a következő:

  • Három rendőrkapitányság illetékességi területén egy felfújható borsodi sörös doboz társaságában (Budaörs, Szigetszentmiklós, Gödöllő) a szabályosan közlekedő vezetőket alkoholmentes termékekkel jutalmazzuk.
     
  • A figyelemfelkeltés eszközéül plakátokat helyezünk ki szórakozóhelyek, „kocsmák”, iskolák, közintézmények közelében, mely plakátokat egy váci művészeti iskola fiataljaival terveztettünk. A rajzokból szórólap is készült, melyekből az akció során minden megállított autósnak - az apró borsodi ajándékok mellett - adunk egyet.

wanted

A hagyományos kiadványok mellett, kezdeményezésünkkel kívánjuk a közúti közlekedésben résztvevő felnőttekben és fiatalokban tudatosítani azt a helyes közlekedési magatartást, mely ma Magyarországon a jogszabályi háttérnek megfelelő.

A fiatal vezetőkre szeretnénk külön felhívni a figyelmet, hiszen csak az idei évben 125 balesetet okoztak. Ebből 3 halálos volt. Sajnálatos tény, hogy nem csak a vezetéstechnikai hiányosságok álltak az okok hátterében, hanem az alkoholfogyasztás is. Terveink között szerepel a 2010-es évben beindított „BB Angyalai” kampányt folytatni. Ez a program az úgynevezett Disco balesetek megelőzése érdekében vált valóra és szomorú, hogy még mindig szükség van rá.

wandet_kampany_

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja