SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Beszélj egy nyelvet a vevővel!

Rák Edit [cikkei] - 2016-04-06
Kommunikáció az érdeklődővel? Na, és hogyan? A lakásmutatás során tucatnyi idegen emberrel kell majd beszélned, telefonon és természetesen élőben is.
Beszélj egy nyelvet a vevővel!

Ha nem vagy ehhez hozzászokva, nem vagy az a beszédes, könnyen megnyíló típus, lehet, hogy kicsit kellemetlenül érzed magad emiatt. Talán még aggódsz is! Ne tedd! Néhány dologra kell csak figyelj, és rögtön megtalálod a hangot az érdeklődőkkel.

Első lépésként mérd fel a helyzetet: milyen karakter az aktuális érdeklődő? Ha ez megvan, akkor alkalmazkodj! Már a telefonbeszélgetés alapján lesz némi képed az emberről, erre alapozz, ehhez viszonyíts, és készülj fel!

Kézenfekvő megoldás, hogy úgy szólítsd meg, úgy beszélj hozzá, ahogyan azt a telefonon keresztül is tettétek. Ha tegeződtetek, maradj ennél, és természetesen fordítva. A továbbiakban pedig figyelj rá, derítsd ki milyen karakter, és vedd fel a ritmusát.

Ha úgy tapasztalod, nyitottabb, beszédesebb személyiség, akkor te is légy cserfesebb. Ezt akkor is próbáld meg, ha egyébként kevésbé vagy ilyen jellem. A hamar megnyíló emberek esetén lehetséges, hogy úgy érzi, nem akarsz vele üzletelni, esetleg nem is szimpatikus neked, vagy hogy nem is érdekel annyira az egész. Előfordul, hogy a harsányabb emberek nehezen képzelik el, hogy ez nem mindenkinek ilyen természetes. (Persze az is előfordulhat, hogy észre sem veszik, mert annyit beszélnek, de ne erre alapozz!)

Ellenkező esetben, amennyiben az érdeklődő zárkózottabb típus, vegyél te is vissza, ha beszédesebb vagy! Ez amúgy sem árt, nem kell a vevőnek minden sztorit elmesélni a szomszédokról… Őt zavarba hozhatja, ha sokat beszélsz. Úgy érezheti, reagálnia kell, amihez lehet nem lesz kedve, vagy egyszerűen befeszül ettől a vélt elvárástól. Túl nyomulósnak tűnhetsz, amivel elijesztheted őt.

Fontos, hogy megtaláld a közös hangot az érdeklődővel. Nem azért, mert barátokat keresel, hiszen nem erről van szó. De ez egy kereskedelmi szituáció, az pedig jelentős ebben a helyzetben, hogy a vevő, vagyis akinek árulod a portékád, kellemesen érezze magát, de semmiképpen se kellemetlenül. Amikor te veszel valamit, te is jobban szereted, ha kedves az eladó, ugye? Amikor nézegetsz valamit, és az, aki árulja, hasonló hozzád? Biztonságban érzed magad, és jobban hajlasz a vásárlásra, igaz?

Ha rossz élmények maradnak benne a mutatás után, sajnos befolyásolhatja a vételi szándékát, pedig lehet, hogy csak az volt a baja, hogy számára túl mogorvának, vagy épp túl cserfesnek tűntél.

Nem nagy ördöngösség ez, ne aggódj, nem kell hozzá pszichológus diploma, csak egy kis odafigyelés! Megéri a befektetett energiát!

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja