SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Újrapapír ajándék a Tűzoltó utcai Gyermekklinikának

Családinet [cikkei] - 2011-05-09
3 teherautónyi, 2,2 tonna, újrahasznosított papírból készült higiéniai papírcsomagot kapott ajándékba a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika, közel 1 millió forint értékben. A kéztörlőből, toalett papírból és orvosi papírlepedőkből álló termékcsomagot az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés ajánlotta fel a klinika részére, a Tetra Pak pénzügyi segítségével, annak érdekében, hogy az anyagi támogatás mellett felhívják a figyelmet az újrapapír használatának fontosságára, környezetvédelemben játszott szerepére.
Újrapapír ajándék a Tűzoltó utcai Gyermekklinikának

papairadomanyAz italos kartondoboz 75%-ban papírból készül, így fontos alapanyagot jelent újrapapír termékekhez. Mivel 1 tonna fehér papír előállítását 15 fa feldolgozásával érik el, az Erdők Nemzetközi Évének keretében átadott mennyiséggel a tejes és gyümölcsleves dobozok szelektív gyűjtését szorgalmazó IKSZ és a Tetra Pak 30 fa kivágását előzte meg. Ez a mennyiség pedig egy átlagos méretű városi parknak felel meg. A beérkező papírtermékeket a fizikai erejüket számtalanszor bizonyított, világhírű Rippel fivérek segítettek elhelyezni a gyermekklinikán.

Egy „városi park” ajándékba

A Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikája, vagyis a Tűzoltó Utcai papiradomany2Gyermekklinika összesen 12 raklapnyi, újrahasznosított papírból készült higiéniai terméket vett át az IKSZ és a Tetra Pak ajándékaként.

„Mivel a papírtermékek jelentős fogyóeszköznek számítanak a klinikán, az IKSZ támogatásának köszönhetően 3 hónapig elegendő készlethez jutottunk” – mondta Prof. Dr. Szabó András, a gyermekklinika igazgatója. „Emellett örülünk, hogy újrahasznosított anyagokról van szó, mellyel mi is hozzájárulunk a környezet védelméhez” – tette hozzá a professzor.

Azáltal, hogy új helyett újrahasznosított papírtermékek kerültek a klinikára, mintegy 30 fa kivágását akadályozták meg. A több mint 1.000 csomag papírtermék előállítása ugyanis egy kisebb park faállományának feldolgozásával érhető el, s ez csupán kis részét jelenti az évente Magyarországon elhasznált papírmennyiségnek.


Erdők Nemzetközi Éve

papiradomany3Az ENSZ 2011-et az Erdők Nemzetközi Évének nyilvánította, felhívva a figyelmet az erdők kiemelkedő fontosságára, fenntartható kezelésére és megőrzésére. A WWF adatai szerint bolygónkról évente 13 millió hektárnyi erdőterület tűnik el, azaz kb. minden 35 órában egy Budapest nagyságú erdőterület, amely veszteség 20%-áért a papírgyártás a felelős, s amely mennyiség újrapapír használatával lényegesen csökkenthető lenne.

„Újrahasznosított termékek használata mindannyiunk közös érdeke, s az italos kartondobozok nagyon jó alapanyagot jelentenek ezekhez a termékekhez” – mondta Baka Éva, az IKSZ ügyvezető igazgatója. „Örülünk, hogy lehetőségünk nyílt támogatni a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikát, biztosak voltunk abban, hogy a legjobb helyre kerül az újrapapír adomány” – tette hozzá a szakember.

2010-ben átlagosan 9.000-10.000 tonna italos kartondoboz került forgalomba Magyarországon, melynek visszagyűjtési aránya a tervezett 16%-kal szemben 17,7%-ot ért el ugyanebben az évben. Hogy minél inkább közeledjünk az Európai Unió 35%-os arányához, az IKSZ 2011-ben 19%-ra szeretné növelni a tejes és gyümölcsleves dobozok visszagyűjtését, mely a mostani adományhoz mérten jelentős újrapapír termékekhez jelent alapanyagot.

További Információ kérhető:  www.italoskarton.hu

Forrás: Premier Kommunikációs Iroda

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

Aligha akad olyan közöttünk, aki a téli hideg napok után ne várta volna a tavaszi nap melegítő sugarait, ezzel együtt pedig a kerti munkálatokat, a szabadtéri sportokat, játékokat, kirándulásokat. A zöldellő természet, a virágba boruló fák azonban sokaknak egyet jelentenek a tavaszi allergiaszezonnal. Dr. Nagy Angéla, a Budai Szemészeti Központ szemorvosa összeszedte azokat a tanácsokat, amelyek segítségével ebben az időszakban gondoskodhatunk szemünk egészségéről.
A szerkesztő ajánlja