SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egészséges fogyókúra 2009-re

Singola Edit [cikkei] - 2009-01-16
Miért adjuk fel a fogyókúrát? Banán: fogyókúrás csodaszer?
Sétával csökkenthetjük az édesség utáni vágyat. Egészséges fogyókúra tippek 2009-re.
 Egészséges fogyókúra 2009-re
Vajon miért vannak olyan sokan, akik nem képesek betartani az újévi fogadalmaikat, vagy tartani magukat egy diétához?
 
Az emberek általában nem szeretik feladni szokásaikat a változás érdekében, ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy nem tudjuk tartani magunkat elhatározásainkhoz. A megfigyelések szerint az alacsony önkontrollal bíró emberek jobban teljesítenek a megengedő típusú változások során (például, ha elhatározzák, hogy mostantól többet járnak el otthonról, és jobban élvezik az életet), míg az erős akaratú embereknek a megszorító típusú változások használnak (diéta, kevesebb költekezés).
Mindenki változhat, a lényeg csak annyi, hogy mindenki számára megtaláljuk azt a célt, amit teljesíteni tud, és azt a módszert, aminek segítségével el tudja érni azt. Módszerből van bőven, vegyünk néhány példát a legfrissebb kutatásokból:

Banán: fogyókúrás csodaszer?


Futótűzként terjed Japánban az új diéta, amelyről azt állítják, hogy gyorsan, erőfeszítés nélkül lehet tőle fogyni. A Reggeli banánkúra valószínűleg a világ legegyszerűbben betartható fogyókúrája, kivéve talán Japánt, ahol a módszer robbanásszerűen növekvő népszerűsége az ország eddigi legsúlyosabb banánhiányához vezetett.
A diéta lényege, hogy a napot egy nyers banánnal, valamint egy pohár szobahőmérsékletű vízzel kell kezdeni. A nap hátralevő részében édességen kívül bármit lehet fogyasztani. A desszertek tiltólistára kerültek, koradélután lehet csak enni egy kis édes ropogtatnivalót. Nem javasolják az alkoholfogyasztást, és érdemes este 8 óra előtt vacsorázni, továbbá éjfél előtt ágyba bújni. A diéta legvonzóbb vonása, hogy engedékeny a testedzést illetően. Csak akkor kell sportolnunk, ha akarunk, azt is a lehető legkisebb erőfeszítés árán.

Sétával csökkenthetjük az édesség utáni vágyat


A tudósok már régóta tudják, hogy a rendszeres mozgás segíthet leküzdeni bizonyos függőségi betegségeket (nikotin-, alkohol- és drogfüggőség), de ez az első kutatás, amelynek során bizonyították, hogy a módszer az étel iránti vágy csökkentésére is használható.
A kutatók 25 rendszeres csokoládéfogyasztót kértek fel, hogy három nap csokoládé absztinencia után tegyenek egy rövid 15 perces sétát, vagy pihenjenek egyet, majd utána olyan napi teendőket végezzenek, amelyek általában kiváltják a csokoládé utáni vágyat, mint például a szellemi munka. Az eredmények szerint azok, akik a sétát választották, saját elmondásuk alapján sokkal kevésbé vágytak a csokoládéra, mint azok, akik a pihenés mellett döntöttek. A csokoládé iránti vágy nem csak a séta idejére csökkent, de utána még legalább tíz percig éreztette hatását.

Egészséges fogyókúra 2009-re


A plusz kilók szabályozása nagyon is egyszerű: az egészségünkért együnk, és ne az élvezetért. Mindazonáltal, ez korántsem jelenti azt, hogy egy diéta egyhangú. Bármilyen étrend, amely egészséges, szabályozza a testtömeget.

Keserű ételek és teák


A hagyományos kínai orvoslás szerint a súlyfelesleg és az egészségtelen táplálkozás negatív hatásait keserű ételek, forró tea és gyógynövények fogyasztásával, valamint sok mozgással lehet ellensúlyozni, illetve megelőzni. A szigorú ételmegvonás helyett a kínai orvosok a keserű ételek - például keserű dinnye, balzsamkörte - és rostban gazdag italok, például szűztea fogyasztását javasolják.

Együnk sok zöldséget

Naponta együnk, akár többször is zöldségeket. Különösen ajánlott a brokkoli, kelbimbó, karfiol, zöldsaláta, spenót, mángold, káposzta, kelkáposzta, retek, zeller, paradicsom, articsóka, sárgarépa, fehérrépa, hagyma, póréhagyma és mogyoróhagyma.

Tartózkodjunk a sok szénhidráttól

A bűnösök közül a három legrosszabb: édesített italok (üdítők és gyümölcslevek), tészta és kenyér. Noha a desszertek is szénhidrátban gazdagok, általában nem esszük olyan nagy mennyiségben, mint a már említett hármat.

Kerüljük a vörös húsokat


Ha szeretnénk egy finom bélszint, győződjünk meg arról, hogy a marhát fűvel táplálták-e. A feldogozott, finomított húsokat szintén kerüljük el, mivel nitritekkel, valamint excitotoxin adalékanyagokkal tartósítják. A legfrissebb tanulmányok szerint az ilyen húsok fogyasztása 62-szeresre növelik a hasnyálmirigyrák kialakulását.

Mozogjunk!

Hosszútávon nincs diéta, amely működne rendszeres mozgás nélkül. Ez pusztán az energiamérleg kérdése. Ha több kalóriát fogyasztunk, mint amennyit elégetünk, a fölösleg zsír formájában raktározódik. Ahhoz, hogy átbillentsük a mérleg nyelvét, növelnünk kell az elégetett energia mennyiségét.

A lényeg, hogy azok, akik betartják a fenti előírásokat arról számolnak be, hogy jobban érzik magukat, több energiájuk van, jobban pörög az agyuk, és a kimerültség vagy a fájdalom eltűnt az életükből.

A www.medizona.hu hírei alapján.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja