SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Teszári Nóra és Kiss Endi fontosnak tartják az egészségük védelmét

Családinet [cikkei] - 2014-07-31
Ne dugjuk homokba a fejünket! - Teszári Nóra műsorvezető számára fontos az egészség, de jól érzi magát a bőrében - figyel egészségére Kiss Endi, a Hooligans dobosa is.
Teszári Nóra és Kiss Endi fontosnak tartják az egészségük védelmét

Teszári Nóra számára nem idegenek az egészségüggyel kapcsolatos kérdések, hiszen műsorvezetőként rendszeresen találkozik olyan témákkal, melyek a helyes életvitelre helyezik a hangsúlyt. Két kisgyerek anyukájaként fontos számára a példamutatás, valamint, hogy tisztában legyen a szív és érrendszeri megbetegedések rizikófaktoraival. Igyekszik megőrizni egészségét helyes táplálkozással, és rendszeres testmozgással. Fontosnak tartja, hogy arcát adja a „Szívvel a stroke” ellen kampányhoz, ezzel is felhívva a figyelmet a szűrésvizsgálatok jelentőségére.

Az RTL műsorvezetőjének elmondása szerint gyermekei táplálkozását sokszor nehéz kontrollálni, akármennyire is próbál odafigyelni arra, hogy otthon minőségi étel kerüljön az asztalra. Ugyanakkor egy zsúr, vagy egy buli alkalmával, könnyen előkerülhet a chips, és a cukros üdítő, amit nehéz kivédeni. Anyaként saját bőrén tapasztalja, hogy milyen nehézségekkel jár gyermekei ízlését a helyes irányba terelni. Azonban bízik abban, hogyha azt látják, hogy édesanyjuk rendszeresen sok zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, nap, mint nap sportol, ők is követik majd példáját. Nagyon büszke gyermekeire, hiszen a lánya egyesületi szinten táncol, fia pedig karatéra jár.

Azt üzeni embertársainak, hogy egészségügyi problémáikkal bátran forduljanak orvoshoz, ne legyenek szégyenlősek. Ne hanyagolják el a felmerülő, esetlegesen betegségre utaló tüneteket. Ha csak tehetik, járjanak szűrővizsgálatokra, illetve fogadják meg szakorvosuk tanácsait. Sajnos az emberek későn ismerik fel a probléma megelőzésének szükségességét, nem szabad elfelejteni, hogy a szűrővizsgálat életet menthet.

Kiss Endi, a Hooligans dobosa a közelmúltban részt vett a Szívvel a stroke ellen kampány szűrővizsgálatán, melyet a Széchenyi Gyógyfürdőben rendeztek meg.  A zenész fontosnak tartotta, hogy kiálljon a kampány mellett, hangsúlyozva ezzel a megelőzés, és a szűrővizsgálatok szükségességét.

Mindennapjaiban próbálja megtartani az egyensúlyt a rock 'n roll életforma és az egészséges életmód között. Sokan nem tudják, hogy a zenészek élete, nemcsak abból áll, amit a közönség egy-egy fellépés alkalmával lát, hanem mögötte bizony sok rendszertelenség, éjszakázás és utazgatás rejlik.

Az éjszakázások és a turnék sokszor felborítják az egészséges életritmust, éppen ezért Endi aktív sportolással próbálja meg ezt kompenzálni. Nem tagadja, hogy szeret élni, elmondása szerint egy jó mulatozás, vagy a barátokkal eltöltött idő sokat segít abban, hogy feltöltődjön és közérzete pozitív irányt vegyen.

A zenész gyakori látogatója a Széchenyi Gyógyfürdőnek, mellette heti ötször jár edzeni, rendszeresen fut és szaunázik. Táplálkozására is megpróbál odafigyelni, példát mutatva ezzel három kislányának.

Zenésztársainak azt tanácsolja, akik hasonló cipőben járnak, próbáljanak meg  több időt fordítani az egészséges életvitelre, legyen szó sportolásról, vagy táplálkozásról, de azért ne vessék meg az élet örömeit. Próbáljanak egy egészséges egyensúlyt találni az élet minden területén.

Elmondása szerint ez a recept bevált számára, mint hangsúlyozta jól érzi magát a bőrében.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja