SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Étrend-kiegészítés holisztikus szemlélettel

Családinet [cikkei] - 2011-12-02
Ember legyen a talpán, aki eligazodik a hatalmas étrend-kiegészítő piacon, ahol szinte minden elérhető. De vajon melyek a legfontosabb szabályai az étrend kiegészítésének, és hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a hasznos anyagok befogadására? A kérdésről az Oxygen Medical táplálék-kiegészítés specialistája, dr. Bakanek György beszélt.
Étrend-kiegészítés holisztikus szemlélettel

A kiegészítés nem helyettesítés

- Az emberek leginkább úgy szeretnék megoldani a problémáikat, hogy ne kelljen változtatniuk a szokásaikon. Félünk a változástól, holott ez az egyetlen, ami állandó. Inkább képesek vagyunk hatalmas összegeket kifizetni fogyókúrás csodaszerekért, csak, hogy ne kelljen étrendet változtatnunk és mozognunk. Multivitamin tablettákkal igyekszünk kompenzálni a nem megfelelő táplálkozást. Immunerősítőket szedünk, holott bizonyos túlműködéses állapotok kapcsán inkább gyengítőkre lenne szükség. - ismerteti dr. Bakanek György, az Oxygen Medical táplálék-kiegészítés specialistája.

Az étrend kiegészítést nem lenne szabad végiggondolatlanul alkalmazni: a szakértő szerint kell, hogy legyen mögötte egy cél, egy filozófia. Hiszen ezek a készítmények nem helyettesíthetik, csupán kiegészíthetik az étrendet. Hiába szedünk például fogyási céllal egy drága tablettát életmódváltás helyett: az csupán gyorsítani képes az anyagcserét, de nem teszi semmissé a bevitt hatalmas mennyiséget.

5 döntő életmód tényező

Az egészséget öt tényező képes aláásni: a túlsúly, a mozgáshiány, a stressz nem megfelelő kezelése, a dohányzás és a rossz minőségű alkoholfogyasztás. Ha ezeket meg tudnánk változtatni, nagy valószínűséggel egészségesek maradhatnánk.



Amennyiben ezeken a lépéseken túl vagyunk, vagy legalábbis szándékunkban áll változtatni rajtuk, következhet a szervezet egységének visszaállítása. Dr. Bakanek szerint az étrend kiegészítésnek is van egy négyes filozófiája:

  1. salaktalanítás
  2. folyamatos méregtelenítés miatt a fő méregtelenítő szervet, a májat meg kell védeni
  3. lúgosítás
  4. a bélflóra helyreállítása probiotikumokkal

Ha ez a négy lépés megvan, a szervezet alkalmassá válik arra, hogy befogadja a tápanyagot, hiszen fel kell tudni szívódnia, feldolgozódnia, hasznosulnia. Ezek után már célzottan történhet a táplálék-kiegészítés. A sportolóknál például teljesítményfokozás céljából, a fogyókúrázóknak zsírégetésre, a vashiányosoknak a hiányállapot megszüntetésére, vagyis mindig az adott személy céljainak, szükségleteinek megfelelően.

Szakértő segítséggel

Dr. Bakanek György szerint az étrend-kiegészítés hatékonysága abban rejlik, hogy szakszerűen, célzottan kell eljárni, mindenkinek személyre szabott tanácsadással. Ez azért is fontos, mert a mai hatalmas táplálék-kiegészítő piacon egy laikus szinte sehogyan sem képes tájékozódni, hiszen például probiotikumot lehet kapni pár ezer forinttól több tízezer forintig.

Ugyanakkor nem szabad kizárólag ezektől az anyagoktól várni, hogy elérjük a célunkat. Az életmód legfontosabb elemei: a mozgás, a táplálkozás optimalizálása, a dohányzás és a túlzott alkoholfogyasztás elhagyása. Ezek nélkül nem érhetünk el tartós eredményt.  

Forrás: www.oxygenmedical.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja