SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Meddőség: áldatlan állapot vagy termékeny időszak?

Gyetvai Viktória [cikkei] - 2011-07-18
Tiéd a választás! Lehetőség, hogy kapcsolatba lépj Önmagaddal!

Meddőnek lenni. Az embernek - szó szerint - még a víz is lecsorog a hátán, ha ezzel próbálják stigmatizálni, vagy béklyóba kötni. Nem könnyű helyzet, de nem is megoldhatatlan!

Nagyon fontos, hogy az ezzel megrémített személy, ne engedje, hogy hatalmába kerítse mindaz, amit egy ilyen diagnózis esetén tapasztal.
Meddőség: áldatlan állapot vagy termékeny időszak?

A transzperszonális pszichológia a nyugati pszichológiát ötvözi a keleti bölcselettel. Krízisekre koncentrál, melyek megterhelik az ember életét. Mint transzperszonális pszichológiai terapeuta azt vallom, hogy e nehézségeket érdemes megragadni, saját hasznunkra, fejlődésünkre fordítani. A problémák mélyére hatolva, megtalálható a megoldásuk is. Hasonlattal élve olyan ez, mint ahogy vízbe merül az ember: egyre mélyebbre süllyed, ám egy idő után a víz felhajtó ereje nem engedi a további merülést, és a víz felszínére, sőt a fölé repít. Ez igaz meddőség esetében is. Ha vesszük a bátorságot és lemerülünk a probléma mélyére, ha válaszokat keresve kérdéseket teszünk fel saját magunk számára, ha bevállaljuk önmagunk vizsgálatát, lehetőségünk adódik egy teljesebb élet megélésére, GYÓGYULÁSRA, a személyiség fejlődésére. Terápiában segítem, hogy a mindenkiben létező belső öngyógyító erő felébredjen. Vétek feladni a küzdelmet az egészségért, a lelki békéért!

Megdöbbent, hogy a meddőséggel fogalakozó cikkek, ill. fórumok, mily mértékben támaszkodnak a biológiára, azaz az emberi test gyógyítására. Figyelmen kívül hagyják azt, hogy az embernek van még (legalább) két dimenziója: a lelki, valamint a szellemi része.

A meddőség okait kutatva az a meglátásom, hogy jóval nagyobb mértékben befolyásolja az egyénnek milyen a lelki állapota, vagy az adott életszakaszához, valamint a környezetéhez való viszonya. Ezen területeket vizsgálva-kutatva igenis megtalálhatók olyan konfliktusok, el nem temetett, fel nem dolgozott, elfedett traumák, problémák, melyek megakadályozzák a megtermékenyülést, ami nem más, mint két sejt találkozása és egybeolvadása.

E két sejt bár részben a végtelenből érkezik, de egy Nő és egy Férfi közvetítésével. E két emberi lény pedig mindent átad ennek a szabad szemmel láthatatlan, de a világot oly mértékben befolyásoló és meghatározó apró kis élőlénynek. Ha bármelyikük oldalán elakadás, gát jelentkezik, akkor a nő képtelen a sejtjét megnyitni a világmindenség felé, a férfi pedig képtelen sejtjével a behatolásra.



Én nem tudok mást tenni, mint saját életem tapasztalatára, valamint a gondolkodásomra, elkötelezettségemre és belső hitemre támaszkodva arra buzdítani mindenkit, keresse meg Belső Önmagát, és lépjen vele aktív, pillanatra kész kapcsolatba, mert a gyógyító erő bennünk van! Az önmagunkért való felelősség nem adható át semmiféle orvosnak, gurunak, külső vagy belső látónak. Szükség van a segítőkre, útmutatókra, vezetőkre. De a lépéseket minekünk magunknak kell megtennünk, hiszen a választás a miénk: a meddőség vajon áldatlan állapot vagy termékeny időszak?

Fotó: tanakawho:Calla lily in sepia

Meddőség: áldatlan állapot vagy termékeny időszak? Tiéd a választás! - 1. rész
Meddőség: áldatlan állapot vagy termékeny időszak? Tiéd a választás! - 2. rész
Meddőség: áldatlan állapot vagy termékeny időszak? Tiéd a választás! - 3. rész
Meddőség: áldatlan állapot vagy termékeny időszak? Tiéd a választás! - 4. rész

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja