SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tegyük erősebbé magunkat testileg-lelkileg!

Csordás Krisztina [cikkei] - 2020-08-27
Az év minden napján fontos, hogy erősítsük az immunrendszerünket, de most ebben a vírussal terhelt időszakban még fontosabb, hogy a szervezetünket feltöltsük vitaminokkal, ásványi anyagokkal és érzelmileg is kiegyensúlyozottá váljunk. A bezártság, a mozgáshiány a testi, lelki egyensúlyunk elvesztését teremti. Az arra hajlamosak feszültté, kimerültté, depresszióssá válhatnak. Mit tehetünk, hogy ezt elkerüljük, vagy legalább csökkentsük? Mit tehetünk önmagunkért hogy frissebbek, életerősebbek legyünk és könnyedén vegyük a mindennapi akadályokat?
Tegyük erősebbé magunkat testileg-lelkileg!

A napfény és a friss levegő fontos segítőink

Napfény és friss levegő nélkül búskomorrá, kedvtelenné válunk. A természetben való séta, futás vagy kertészkedés nemcsak fizikailag, lélekszinten is tápláló. A sport - tulajdonképpen teljesen mindegy, melyik ágát űzzük -, feszültségoldó hatású és nem utolsó sorban az előnyös külsőnk megőrzésében is segít. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy home office dolgozunk, jó, ha kialakítunk egy napi rutint, aminek az első lépése, hogy felöltözünk és nem pizsiben korzózunk egész nap.

 

Keressük meg a számunkra leginkább működő stresszoldási technikát

Keressük meg a számunkra leginkább működő stresszoldó technikát és használjuk rendszeresen, például meditáljunk, jógázzunk, de ha a futás vagy a séta kapcsol ki, az is tökéletes. Az önfejlesztő könyvek sokat segíthetnek önmagad megismerésében. A környezetünkben való rendrakás bennünk is változásokat generál. Tartsuk rendben a környezetünket és terjesszük ki ezt a kertre is. A kertészkedés sokak szerint felér egy meditálással. Amíg a növényeinket megszabadítjuk a gazoktól, a gondolatainkat is gyomláljuk ki.

 

Lazítsunk és hagyjuk abba az aggódást

Adjunk időt magunknak a kedvenc sorozatunk megnézésére is. A társasjátékok vagy videójátékok is kellemes időtöltést kínálnak. Ne feledkezzünk meg az énidőről. Jár nekünk, hogy csak saját magunkkal foglalkozzunk!

A tavaszi időszakban szinte mindannyian fáradékonyabbak vagyunk, amit a kiürült vitamin raktáraink is okozhatnak. Fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt és szedjünk multivitamint. A D vitaminpótlásról se feledkezzünk meg. Divat a zsírszegény étrend és a fogyókúra, mégis ügyeljünk a megfelelő minőségű zsírbevitelre, mert a vitaminok egy része csak zsírban oldódik. Lehetőség szerint olíva-, tökmag- vagy kender olajat használjunk.

 

Az, vagy amit megeszel, tartja a mondás

A jó minőségű, kiegyensúlyozott táplálkozás révén megfelelő mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet vihetünk be a szervezetünkbe. A cukrot, a finomított lisztet és az alkoholt kerüljük. Ha minden odafigyelés ellenére nem javul a közérzetünk megtudhatjuk az okát ha biorezonanciás állapotfelmérésen veszünk részt. Az étrendünk sajnos sok tartósítószert és más méreganyagot tartalmaz. Ezektől érdemes tisztítókúrával megszabadulni. Még jobb, ha sportolással segítünk a testünknek a méreganyagoktól való megszabadulásban. Ilyenkor ügyeljünk a fokozott folyadékbevitelre is.

 

A mozgásról se feledkezzünk meg

A sportolás amellett, hogy segít a méregtelenítésben, javítja a keringésünk, erősebb lesz az immunrendszerünk és a csontjaink. A felszabaduló endorfinnak köszönhetően a közérzetünk is javulni fog. A magas izzadással járó edzés mellett a váltakozó hideg-meleg vízzel való zuhanyzás is segíti a felfrissülésünket és a méreganyagok távozását a szervezetünkből. A meleg víz hatására kitágulnak, a pórusok a hideg víztől összeszűkülnek, ezzel serkentve a nyirokrendszerünk működését a salakanyagok távozását, végeredményben erősítve testünk védekező rendszerét.

A fokozatosan bevezetett életmódváltással lassabb, de tartósabb eredményt érhetünk el, és ha a lelkünkben is szeretnénk, nagyobb békét kérjük kineziológus szakember segítségét.

Indexkép: silviarita / pixabay

Csordás Krisztina


Csordás Krisztina
természetgyógyász, kineziológus, életmód-tanácsadó, Life coach

Elérhetőségeim:
Email: olajfagyogyaszat@gmail.com

Honlap:
https://olajfagyogyaszat.hu/
Facebook: Olajfa Természetgyógyászat Debrecen

Telefon:
+36 30 303 7639

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Az ILD-betegség elleni küzdelem fontos eleme a személyre szabott terápia mellett a megfelelő életmód kialakítása, különös tekintettel a fizikai aktivitásra. E betegek számára az aktivitás elsősorban a szabadban való mozgást jelenti, amire a tavasz ideális évszak.
A szerkesztő ajánlja