SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

7 hónapos csecsemő halt meg az autóban - soha nem szabad a kocsiban hagyni a kicsiket!

Teszáry Nikolett [cikkei] - 2017-05-30
Pár napja kapott szárnyra a hír, hogy egy hét hónapos kislány lelte halálát szülei autójában - miután azok elfeledkeztek róla, hogy ott van.
7 hónapos csecsemő halt meg az autóban - soha nem szabad a kocsiban hagyni a kicsiket!

A kis Chloe szülei tiszteletreméltó, tisztességes, rendes emberek. Környékükön mindenki ismerte és szerette őket, népszerűek voltak. Boldogan nevelgették cseperedő kisbabájukat - írja a Mirror.

Paul, a kislány apja munkába menet elfelejtett megállni a bölcsődénél, hogy beadja lányát. Elment dolgozni, s mivel Chloe csendben aludt a hátsó ülésen, a férfi a munkahelyén egyszerűen leparkolt, kiszállt az autóból és a kislányt otthagyta. Az ebédszünetben, 5 órával később jutott eszébe, hogy elfelejtkezett a kicsiről. Lélekszakadva rohant vissza a járműhöz, amelyben addigra olyan forróság uralkodott, akár egy sütőben. A kicsi eszméletlen volt, nem reagált semmire. Sürgősségi kocsi szállította a kórházba, azonban az orvosok hiába küzdöttek érte – Chloe hamarosan belehalt a hőgutába.

A szülők beleroppantak a veszteségbe, családjuk és barátaik segítségével próbálják feldolgozni, ami történt. Paul, az édesapa különösen zavart és megtört, ez látszott rajta, ahogy a temetésen az apró fehér koporsót vitte. Édesanyja szívszorító beszédben búcsúzott kislányától, „a különleges kis angyaltól, akire szükség van odafönt a mennyben”.


Miért olyan veszélyes az autó nyáron?

 

A válasz összetett, a gépjárművek sokkal, de sokkal jobban képesek felmelegedni, mint azt várnánk. Összehasonlításul: Chloe halálának napján mindössze 25 °C volt a külső hőmérséklet, ilyen időben még a legtöbben esetleg egy könnyű kardigánt is felveszünk. Az autó azonban – az üvegházhatás miatt – begyűjti a napsütés melegét. A belső elemek többnyire sötét színűek, könnyen felforrósodnak – ez sem újdonság annak, aki égette már meg magát a biztonsági öv fekete csatjával. Ráadásul a fémszerkezetben ott a motor, mely maga is termel hőt és meleg napokon sokkal lassabban hűl le.
E hatások összességéből kifolyólag egy napon hagyott autó belsejében akár percek alatt is 60 °C fölé szaladhat a hőmérséklet. Ez a hőfok már életre veszélyes, ezért gyermek és kutya sem maradhat az autóba zárva nyáron – sem napon, sem árnyékban. Sőt, még a babakocsit sem szabad letakarnunk a napon, mert ez is életveszélyes lehet a levegőhiány és a fülledt hőség miatt, ami kialakulhat így a kocsiban.

Sokszor hallani az üzletek elé leparkolt autókban ülő gyerekek szüleit: „Csak egy percre ugrottam be!”

Ennyi idő alatt talán még a kis Chloenak sem esett volna baja, azonban gondoljunk arra, mennyi idővé változhat az a pár perc, ha esetleg velünk történik valami. Nem kell becsapódó meteorokra gondolni, különösen a meleg napokon, egy egyszerű szédülés, ájulás bárkivel előfordulhat. Képzeljük csak el: rosszul leszünk a boltban, valaki mentőt hív és kórházba visznek. Órák telhetnek el és nincs a homlokunkra írva, hogy valahol arrébb ott parkol egy sütővé változott autó, benne a gyermekünkkel vagy kis kedvencünkkel. Arra sincs garancia, hogy lesz bátor járókelő, aki kockáztat és betöri az üveget – főleg, hogy gyakori látvány mostanában az autó hátsó ülésén telefont nyomkodó, szüleire várakozó kisgyermek.

Ne gondoljuk, hogy velünk ilyen úgysem történhet meg, a kis Chloe esete felhívja a figyelmet arra, hogy milyen veszélyeket rejthet az autó, ha nem számítunk a bajra. A legközelebbi parkolásnál talán eszünkbe jut a kis angyal, s hogy milyen értelmetlenség miatt kellett idő előtt meghalnia.

Kép: Facebook

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja