SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Félúton a cél felé a Pampers és az UNICEF együttműködése, hogy a világon mindenhol felszámolják az anyai és az újszülöttkori tetanuszt

Családinet [cikkei] - 2016-12-07
A Pampers-UNICEF 11 éve tartó adománygyűjtő összefogásának köszönhetően a kisbabák már 191 országban segítettek az anyai és újszülöttkori tetanusz felszámolásában. 192 további országnak azonban továbbra is segítségre van szüksége.
Félúton a cél felé a Pampers és az UNICEF együttműködése, hogy a világon mindenhol felszámolják az anyai és az újszülöttkori tetanuszt

A kisbabák a legcsodálatosabb dolgokra képesek, már a létezésükkel mindenkit boldoggá tesznek maguk körül. Sőt, most akár életeket is menthetnek csupán azzal, hogy Pampers pelenkát hordanak, ugyanis a Pampers minden egyes csomag pelenka után 1 védőoltásnak megfelelő összeget adományoz a tetanuszfertőzés leküzdéséért. A Pampers és az UNICEF ,,1 csomag=1 védőoltás” kampánya során eddig 19 országban sikerült felszámolni az anyai és újszülöttkori tetanuszt (MNT), további 19 országban azonban továbbra is segítségre van szükség, de a Pampers és az UNICEF összefogása már félúton jár annak érdekében, hogy a világon mindenhol felszámolják az anyai és újszülöttkori tetanuszt.

Az anyai és újszülöttkori tetanusz számos családot érint a világ legszegényebb részein, és olyan esetekben fordul elő, amikor az újszülött bizonyos nem higiénikus és egészségre káros szülészeti eljárások következtében fertőződik meg, például a köldökzsinór nem steril eszközzel történő elvágása miatt. Amint az újszülött tetanusszal fertőződött, gyógyulásra nincs lehetőség, a fertőző betegség évente 49 000 kisbaba életét követeli, ami azt jelenti, hogy minden 11. percben meghal egy csecsemő.

A családok és csodálatos kisbabáik támogatásának köszönhetően a Pampers és az UNICEF „1 csomag=1 védőoltás” kampányának kezdete óta hozzávetőleg 500 000* újszülött csecsemő életét sikerült megmenteni és minden másodpercben egy védőoltás jutott el egy édesanyához és kisbabájához.  

„Rendkívüli mértékben segítette a munkánkat az a támogatás, amit az elmúlt 11 évben a Pamperstől és a szülőktől kaptunk – mondja Kádár Anna, az UNICEF Magyar Bizottságának kommunikációs igazgatója. – Ez idő alatt a veszélyeztetett anyukák és gyermekeik száma ugyan 50 százalékkal csökkent, sajnos azonban a probléma még mindig fennáll, és további 67[1] millió nő és gyermek veszélyeztetett a világ legmegközelíthetetlenebb és legszegényebb országaiban. A tetanusz egy megelőzhető betegség, mindössze egy egyszerű védőoltásra van szükség. Éppen ezért a Pampers-szel együtt folytatjuk az együttműködést, hogy a világon mindenhol felszámoljuk a tetanuszfertőzést.”

Idén Indonézia és Nigéria csatlakozott azon országokhoz, amelyekben a Pampers-adományok segítettek felszámolni a tetanuszfertőzést. Ugyanakkor további 19 országban még mindig veszélyt jelent ez a betegség.  A Pampers-UNICEF ,,1 csomag=1 védőoltás” kampányának célja, hogy felszámolja az anyai és újszülöttkori tetanuszt mindenhol, ahol ez még veszélyt jelent. Az együttműködésben a különböző kormányzatok és a helyszínen dolgozó szervezetek segítenek, hogy a vakcinát minél több anyukához és kisbabához eljuttathassák.

“Hihetetlen, hogy több mint egy év eltelt az angolai látogatásunk óta. – mondja Ördög Nóra. – Az  illatok, a színek, az érzések még most is nagyon elevenen élnek bennem. Ott jártunk, ahol a védőoltás valóban életet ment, és megtapasztalhattuk, hogyan változtatta meg a Pampers által támogatott védőoltási program a helyi közösségek életét. Nem is gondolnánk, mennyire fontos az édesanyák és leendő gyermekeik támogatása azokban a veszélyesztetett országokban is, ahol nincs megfelelő segítségnyújtás ennek a szívszorító betegségnek a visszaszorítására.  A Pampers és az UNICEF idén is kampányol az újszülöttkori tetanuszfertőzés felszámolásáért, amihez nagyon egyszerűen csatlakozhat bárki, hiszen akár egy fotó feltöltésével is életeket menthetünk!” 
 

Hogyan tudunk segíteni?

A Pampers–UNICEF “1 csomag = 1 védőoltás”kampány a mai napon kezdődik és 2016. december 31.-ig tart, így a programban most bármelyik szülő segíthet több egyszerű módon:

  • 1 fotó feltöltés - 1 életmentő védőoltás: Ossz meg egy képet a kisbabádról a “Csodálatos Babák” fotópályazátban és a Pampers minden feltöltött kép után 1 védőoltásnak megfelelő összeget adományoz a tetanuszfertőzés leküzdéséért.
  • 1 csomag- 1 életmentő védőoltás: Minden kampánylogóval ellátott Pampers Active Baby-Dry és Pampers Pants csomag megvásárlásával 1 védőoltásnak megfelelő összeget adományoz a tetanuszfertőzés leküzdéséért.
  • 1 megosztás- 1 életmentő védőoltás: A ,,Csodálatos kisbabák” című film minden egyes megosztásával a Pampers 1 védőoltásnak megfelelő összeget adományoz a tetanuszfertőzés leküzdéséért.
  • Együttműködés a Tesco áruházakkal: November és december folyamán a Tesco áruházakban vásárolt Pampers Active Baby-Dry, Pampers Pants pelenkák és Pampers törlőkendők megvásárlásával 1 védőoltásnak megfelelő összeget adományoz a tetanuszfertőzés leküzdéséért.
  • UNICEF adományok: Az adományokkal csatlakozhatsz azokhoz a szülőkhöz, akik minden hónapban tesznek azért, hogy javíthassák a hátrányos helyzetben lévő gyermekek életkörülményeit.

Csatlakozz hozzánk és támogatásoddal a Pampers® és az UNICEF segíthet megmenteni minden csodálatos babát a világon az újszülöttkori tetanuszfertőzéstől. További információkért látogass el a http://www.pampers.hu oldalra. 


Forrás:

[1] A WHO és az UNICEF Gyermek-egészségügyi és Epidemiológiai Referencia Csoportja (CHERG) alapján (2014. október)
* A WHO és az UNICEF becsült adatai alapján (2015. február)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Az ILD-betegség elleni küzdelem fontos eleme a személyre szabott terápia mellett a megfelelő életmód kialakítása, különös tekintettel a fizikai aktivitásra. E betegek számára az aktivitás elsősorban a szabadban való mozgást jelenti, amire a tavasz ideális évszak.
A szerkesztő ajánlja