SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nem a húsvéton és az ünnepnapokon múlik...

Katona Renáta [cikkei] - 2015-04-03
Közeleg a Húsvét, és a nagy zabálás. Lassan elkezdődik az ünnepre való felkészülés is, pl. a bevásárlás. Az emberek többsége úgy vásárol, mintha 1 hétig minden, de minden zárva lenne. Ilyenkor látszik, hogy a magyarok túlfogyasztanak. Ezt a gondolatot félretéve...
Nem a húsvéton és az ünnepnapokon múlik...

Gyakran mondják rólam, hogy én feketén- fehéren látom a világot. Szürkén ritkán, színesen pedig még annál is ritkábban. :)
Tisztában vagyok azzal, hogy ez nem mindig jó. Viszont, ha az egészséges életmód szabályait nézem, az csak így tud működni. Fehéren-feketén.

Fehér: vagy mozogsz rendszeresen és egészséges, formás tested lesz.
Fekete: vagy nem és akkor lehet, hogy elhízol, esetleg előbb-utóbb beteg leszel. 
Fehér: vagy tisztán étkezel, támogatva ezzel a kitűzött céljaid elérését (testsúly és forma megtartás, hízás, fogyás).
Fekete: vagy üres kalóriákkal teli ételeket eszel és még rendszertelenül is, ebben az esetben csak messziről nézheted a céljaidat, de soha nem éred el őket.

Ez a helyzet!

Azt viszont jó, ha tudod, nem ezen a 2-3 napos ünnepen múlik a jelentős plusz kilók sorsa! Akkor sem, ha már életmódot váltottál, és akkor sem, ha még nem.

Amint egész évben kiegyensúlyozott táplálkozást és rendszeres testmozgást végzel, nem lesz különbség ünnepnap és hétköznap között! Ugyanis annyira megszokod, hogy ez lesz a természetes.

Mit tehetsz mégis, hogy ne hagyd ki a nagy húsvéti falatozást, de spórolj a kalóriákkal!? Pontosan ugyanazt, amit az év többi napján:

  1. Teljes őrlésű lisztből fogyaszd MÉRTÉKKEL a kenyered!
  2. Teljes őrlésű lisztekkel készítsd a sütiket, túrós, joghurtos, totu-s (tojásfehérje túró) töltelékkel, amiknek magas a fehérjetartalma. Természetes kis kalóriaértékű édesítőket használj, mértékkel, mert a wc-t nehezen tudod majd elhagyni.
  3. A sonkának a zsíros részeit tedd a tányér szélére, de onnan se edd meg! 
  4. Mindig csak 1 egész tojást fogyassz, a többinek csak a fehérjét!

Étkezz rendszeresen, tervezd meg a menüt, akkor is, ha egész nap otthon, vagy és mindenből fogyassz, cserébe tartasd a mértéket!
A magasabb kalóriaértékű ételeket edd délelőtt, az alacsonyabbakat este. 
Sétálj vagy kocogj, minimum egyszer az Ünnep alatt!
Igyál sok-sok folyadékot!
Ha az elcsábulás veszélye fenyeget, képzeld Magad elé a céljaidat!
Egyél ilyenkor is sok zöldséget és alacsony CH tartalmú gyümölcsöt! (A banánt vagy szőlőt kerüld)
Tudd, hogy 1 g alkohol 7 kcal!
Sokszor egyél keveset. Legyen az étel rost- és tápanyagdús.

Ha valamit kihagytam és Neked eszedbe jut...tartsd be azt is! :)
Vidám készülődést! ;)

Fotó: Foter.com

Katona Renáta


Katona Renáta
Személyi edző, gyermekfitnesz oktató és életmód tanácsadó

Elérhetőségeim:
E-mail:info@centraltrening.hu
Honlap: http://www.centraltrening.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés - Ilyen az egynapos sebészet

Kisebb fájdalom, gyorsabb felépülés - Ilyen az egynapos sebészet

Napjainkban számos sebészeti beavatkozás egynapos sebészeti ellátás keretén belül is elvégezhető. Ehhez hozzájárult a technikai fejlődés, a minimal invazív technika térhódítása. A korszerű eljárás számos előnnyel bír a nyitott műtéttípushoz képest.
A szerkesztő ajánlja