SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

15 kivételes hatóanyag a Goji Bogyóban

Családinet [cikkei] - 2015-05-11
 [X]

A goji bogyó tápanyagokban gazdag szuper-gyümölcs, melyekben megtalálható a vitaminok, ásványi anyagok, étkezési rostok és antioxidánsok széles skálája.
15 kivételes hatóanyag a Goji Bogyóban

Egy fél pohár goji bogyó feltölti a szervezetet A-, B-, C-, D-, E- és K-vitaminokkal, valamint különböző létfontosságú ásványi anyagokkal. Ráadásul ezek a tápanyagokban gazdag bogyók magas koncentrátumban tartalmaznak fehérjéket és aminosavakat.

A goji bogyó alacsony kalóriatartalmú. 3 dl goji bogyó ital kb. 100 kalóriát, 4 gramm fehérjét, a napi szükséges A-vitamin mennyiségnél többet, rengeteg C-vitamint, sok rostot és kálciumot tartalmaz.

A gojiban megtalálható 18 féle aminosav, 21 féle ásványi anyag és 2-3-szor több antioxidáns, mint ugyanilyen mennyiségű áfonyában.

A goji gyümölcs komplex fito-tápanyagokat és bioflavonoidokat tartalmaz.  Közülük a 15 talán legfontosabbat emeljük most ki, melyek a goji gyümölcsre jellemzők elsősorban:

1. Betain: a máj használja fel a kolin termeléséhez, melynek az idegesség csillapításában, a memória javításában, az izomnövekedés elősegítésében és a zsírmáj megelőzésében van szerepe.

2. Fizalin: a leukémia legfőbb típusai ellen hatékony. Hepatitisz B elleni kezelésekhez is alkalmazzák.

3. Szolavetivon: erőteljes gomba- és baktériumölő vegyület.

4. Béta-szitoszterol: gyulladásgátló vegyület, az prosztata megnagyobbodás és az impotencia kezelésére használja az orvostudomány. Koleszterincsökkentő hatása is van.

5. Ciperon: a ciperon egy szeszkviterpén, mely előnyös a szív számára és segít normalizálni a vérnyomást. Nyaki daganatok ellen is használják.

6. Germánium: a goji bogyó az egyik legnagyobb ismert germánium tartalmú gyümölcs. A germániumot a rák kezelésével kapcsolatos kutatásoknál is gyakran előfordul.

7. Béta-karotin: stimulálja a csecsemőmirigyet, mely az immunrendszer része. Nélkülözhetetlen a látáshoz, a szervezet növekedéséhez, a csontok, a fogak és a bőr egészségéhez.

8. Poliszacharidok: javítják az immunrendszer működését, fokozzák az anyagcserét, javítják az emésztést, stabilizálják a vércukorszintet, támogatják az ásványi anyagok hasznosulását és támogatják a vastagbél működését.

9. B1-vitamin: a goji bogyó az egyik legjobb természetes tiamin, vagyis B1-vitamin forrás, ezért hatékony depresszió ellen és kitűnő kedélyjavító. Önkéntesek részvételével folytatott vizsgálatok igazolták, hogy a krónikus fáradtság, a koncentráció hiánya és az alvászavarok szoros összefüggésben állnak a tiamin hiányával.

10. Magnéizium + Cink: a goji nagy mennyiségű magnéziumot és cinket is tartalmaz, melyek hiánya szorongáshoz, depresszióhoz, a kedélyállapot romlásához vezethet. 100 g goji bogyó 130 mg magnéziumot tartalmaz, vagyis 13-szor többet, mint a narancs és hatszor többet, mint a nyers brokkoli.

11. Tirozin: mennyisége kiemelkedő a gojiban. Ez az aminosav elősegíti a szerotonin és a dopamin termelődését, melyek létfontosságú neurotranszmitterek az agyban. A dopamin mennyisége a korral együtt csökken, pedig kulcsfontosságú szerepe van az agy ingerület átvitelében.

12. Omega zsírsavak: a goji bogyó bőségesen tartalmaz omega-3 és omega-6 zsírsavakat, melyek alapvetően fontosak a szervezet számára. Szív- és érvédő hatásuk van, csökkentik a vérnyomást és a koleszterinszintet, fokozzák az agyműködést és javítják az emésztési folyamatokat.

13. Szelén: a szelént antioxidáns ásványi anyagnak is nevezik. Fontos a máj, a pajzsmirigy egészsége, az immunműködés és a rák elleni védelem szempontjából. A goji bogyó nagy koncentrációban tartalmaz szelént, ami egyébként a Kárpát-Medencében nagyon kis mennyiségben fordul elő.

14. Vas: a goji kitűnő vasforrás, melynek a keringés szempontjából van jelentősége. A vas részt vesz a vörösvértestek termelődésében, ezzel pedig csökkenti a magas vérnyomást és a koleszterinszintet. A goji bogyó a szervezet napi vas szükségletét 100%-át könnyen biztosítani tudja.

15. Lutein + Zeaxantin: ez a két karotinoid, együtt védik a szem retináját a károsodásokkal szemben, segítik kiszűrni az ártalmas kék fényt. A goji bogyó szinte az egyedüli olyan gyümölcs, amely kellő mennyiségben, egyszerre tartalmazza ezt a két fontos fitotápanyagot.

További információk a gojiról: http://www.gojibogyo.hu/

A goji bogyó valamennyi élelmiszer közül az egyik legmagasabb antioxidáns tartalommal rendelkezik. A goji antioxidáns hatása általánosságban 55-ször nagyobb, mint a karfiolé, 10-szer nagyobb, mint a narancsé és 5-ször nagyobb, mint a szilváé.

Kijelenthető, hogy hatékonyan veszi fel a harcot a szabadgyökökkel, melyek a sejtekben mutációt okozhatnak, és betegségek kialakulásához vezethetnek.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja