SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Turiyam: Szívmágnes 1. rész

Knolmár Marica [cikkei] - 2009-02-23
A Turiyam Szívmágnes belső erőgyakorlatait elmélkedésre, tűnődésre, pozitivitásunk megerősítésére állítottam össze, mellyel szándékom, hogy emberi kapcsolataink, párkapcsolatunk a szeretet motívumaival színesedjenek, hogy erősítsük legfőbb centrumunk, szívünk mágnesét!
Turiyam: Szívmágnes 1. rész



Belső erő
Ha a tükröt, össze is törjük, magunk elől hova menekülnénk?!
Mindannyian azon fáradozunk nap, mint nap, hogy életünket szebbé, szeretetteljesebbé formáljuk. A spirituális változás, melyben valamennyien érintettek vagyunk, nem egyértelműen könnyű feladatokat állít elénk. A valódi változásaink, a transzformáció nem lehet könnyű, hiszen számos eddigi régi, mechanikus berögződéstől kell megválnunk ezen az Úton. A harmóniára való törekvésünk legalapvetőbb emberi igényünk ugyan, mégis valahogy nem sikerül: a mérleg egyensúlya hol erre, hol arra billen.

Elfelejtettük, hogy valódi értékeink az örök értékek, szemben a múlandó illúziójával, ezért gyakran elvesztjük az örömöt, a jókedvünket, elszomorodunk.
Az erőt, amit keresünk, a bennünket éltető, végtelenül szerető Szív rejti magában, melynek szeretete nem jár szenvedéssel, szeretete a béke lüktető forrása. Erősíthetjük a vele való kapcsolatunkat úgy, hogy hangoljuk magunkat.

Hangolódásunkban segítségünkre vannak a Turiyam - Szívmágnes belső erőgyakorlatai:
1 Adjunk hálát mindazért amink van és azért is amink nincs.
2 "Nincs időm!" - mert az elme káoszában élünk és a vágyainkat hajszoljuk, mindig akarunk valamit. Álljunk le egy kicsit, hova rohanunk? Minden itt van amit keresünk, itt van, ott ahol éppen vagyunk!
3 "Tetszik-nem tetszik, ezt akarom-ezt nem akarom, ezt szeretem-ezt nem szeretem"! 
Nagyon sok konfliktust okoz az, hogy elégedetlenek vagyunk! Éppen ezért, fogadjuk el azt, ami van és éppen csak annyit, ami van.
4 Kövessük a mély elfogadás Útját, azt az Utat, ami a Mindenség felé vezet bennünket.
5 A tudatosság egységes, így amikor tudatosak vagyunk, akkor jelen vagyunk, jelen van bennünk a teljesség: Isten
6 Azt erősítsük, arra figyeljünk, ami a negatívat és a pozitívat is magába foglalja.
7 Amiből kigyógyulnunk kell, az az ego. Az egoval még szeretni is csak addig tudunk, amíg tetszik neki valaki, vagy valami.

Úgy élünk együtt, hogy a lelkünk tele van sebekkel. Így van ez akkor is, ha éppen ezt nem akarjuk látni, de ebben az esetben a világ, a körülöttünk lévő események lesznek azok, amelyek a sérelmeket, sebeket, csalódásokat a velük, a hozzájuk való viszonyunkkal együtt tükrözik vissza számunkra. Nem tetszik ez nekünk, nem vagyunk elég éberek, így azonosulunk az elégedetlenséggel, nehezen fogadjuk el a tükörben látottakat. Ha a tükröt össze is törjük, magunk elől hova menekülhetünk?: ez a Turiyam tanításának legmélyebb üzenete, mely üzenetet kibonthatjuk a mindennapi gyakorlattal, hogy azokká váljunk, akik hozzáadni kívánnak a létezéshez! Éppen ezért javítgatni - gyógyítgatni kell magunkat, erősíteni a szeretet mágnesét, hogy vissza tudjuk szeretni magunkat a teljességbe. Ezzel együtt válunk szépen, lassan, türelmesen azzá az emberré, akihez a Szufi és az ősi magyar üzenet szól:
" Segíts Istenen, hogy Ő is megsegítsen!"

(Eredeti cím: Turiyam: Szívmágnes 1. - az írás a Turiyam tanításai közül való és a szerző készülő könyvének része, így egészben, vagy részben fehasználni, idézni belőle csak az erre való hivatkozással lehetséges és csak így!)


Knolmár Marica
Párkapcsolati, emberi kapcsolatok, életkérdések- tanácsadás: maria@turiyam.com

Kapcsolódó blog




Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
Ha ilyen kolbászt vettél, ne fogyaszd el!

Ha ilyen kolbászt vettél, ne fogyaszd el!

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező termékeket ne fogyasszák el!
A szerkesztő ajánlja