SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A családokért, a lombikbébikért

Családinet [cikkei] - 2005-06-08
Minden párt támogatta Török Országgyűlési Határozati javaslatát
A családokért, a lombikbébikért

A mai napon Török Zsolt, szocialista képviselő a parlamentben ismertette a "meddőség átfogó kezelésére", Újhelyi István képviselőtársával közösen benyújtott határozati javaslatot, melynek ma kezdődött el az álatlános vitája a T. Házban.

A képviselő a felszólalásában elmondta, hogy bár valljuk, hogy az állam ne furakodjon be a hálószobákba, de segítsen abban, hogy több gyermek születhessen. Olyan hangulatot, olyan attitűdöt kell teremteni az országban, hogy öröm legyen gyermeket vállalni a családok számára, hiszen a legfontosabb dolog a gyermek és a család.

Vannak azonban párok, akik gyermeket szeretnének, de kisebb-nagyobb egészségügyi problémájuk akadályozza őket ebben. Segíteni kell hogy ők is teljes, egész család lehessenek, hogy átélhessék ők is a világ legnagyobb csodáját, amit gyermekszületésnek nevezünk.
A meddőség nemcsak egészségügyi, hanem társadalompolitikai, foglalkoztatáspolitikai és etikai kérdéseket is felvet.
A határozati tervezet ezeket a problémákat komplexen, egy egységként kezeli.

A határozati javaslatok közül kiemelten fontos, hogy azok a párok, akik meddőségi kezelésen vesznek részt, azok ugyanolyan munkajogi védelmet élvezzenek, mint azok a hölgyek, akik már terhesek.


Ugyanolyan fontosnak tartjuk, hogy a szegénység ne lehessen akadálya annak, hogy részt vehessenek párok a lombik programban.
Szintén kiemelten fontos, hogy a nyilvánosság szerepe növekedjék, beszéljünk arról hogy közel 150.000 párnak nem lehet természetes úton gyermeke. A meddőség nem szégyenbetegség, beszéljünk róla, hogy a jelenleg a társadalomban uralkodó "középkori gondolkodásmód" megváltozzon.

Kérek mindenkit, hogy támogassa a határozati javaslatot, azért hogy többen lehessen részei a csodának, a saját gyermeknek.
A Parlamenti vitában minden képviselő csoport, a függetlenek és minden Bizottság támogatta Törökék önálló képviselői indítványát és az Országgyűlési Határozati javaslatban foglaltakat.
"A jelenlegi aggasztó népesedési mutatók esetében jelentős változás nem lesz. Az évi 1500-2000 lombikbébi helyett születhet 2500-3500 csecsemő az eljárás eredményeképpen. Ez csak 1-2% demográfiai adatként, de azon pároknak, akik saját gyermeket szeretnének a megszületendő baba a 100%"- emelte ki Török, az indítvány kidolgozója.
A határozati javaslat révén munkajogi védelemben részesülhetnek majd az érintett párok, az előre bevállalt szocpol esetében mérlegelésben részesülhetnek ha nem születne meg a várt gyermek, és a sokak által hiányolt meddőségi protokoll kidolgozására is sor kerül.
A felvilágosítás célja, hogy mindenki tudja mi a teendő, hogy megelőzze a meddőség kialakulását, s így nem a problémát orvosoljuk, hanem azt előzzük meg. A családi életre nevelés is fontos hangsúlyt kaphat a későbbiekben.
A honatya kifejtette: " Sok ezer pár nem lehet teljes család, mert drágák a hormonális készítmények, egyes beavatkozás térítés kötelesek, sokat kell utazni és munkahelyről hiányozni. Ezen változtatunk és segítsünk közösen ezen pároknak. A jövedelem szinttől függően tegyük lehetővé, hogy anyagi okok miatt senki ne eshessen attól, hogy saját gyermeke legyen. Támogassuk Őket!"

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja