SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Vizsla Hungaricum

Családinet [cikkei] - 2011-06-16
A magyar vizsla hamarosan a Hungaricumok közé fog hivatalosan is tartozni, mégsem becsüljük meg eléggé ezt a nemzeti kincset. Sajnos egyre több segítségre szoruló vizsla érkezik a Futrinka Egyesülethez, mely Nonprofit egyesületként állami támogatás nélkül, adományokból működik.
Vizsla Hungaricum

Üres a zsebünk...

A mai világban szégyen kérni, nekünk azonban meg kell tennünk folyton-folyvást, bármennyire is szégyenkezünk.

Futrinka_Egyesulet

A minap megkaptuk a tartozási egyenlegünket az állatorvosi rendelőktől. Az összesített végösszeg kétségbeejtő. Sokkolni senkit nem szeretnénk, ennek ellenére tájékoztatunk titeket, hogy az összeg meghaladja a kétmillió Ft-ot... (Bár a Németországban örökbe adott vizslák állatorvosi költségeinek zömét UTÓLAG kifizetik majd, de ezt is meg kell hiteleznünk, ÉS a belföldön örökbe adott + a még gazdikereső vizsláink állatorvosi költségei is óriási összegeket tesznek ki.)

Ami elmúlt, nem visszafordítható. Ennek ellenére tiszta lelkiismerettel mondhatjuk, hogy mindazon vizslák, kik e bőséges tartozást létrehozták, valakinek a segítségére szorultak. A valaki pedig mi voltunk. Ők már meggyógyultak, felépültek, legtöbbjük gazdinál van. A számla pedig maradt nálunk! Fizetnünk kell.

(Az adó 1 % gyűjtés időszaka lezárult, még nem tudjuk, mekkora sikerrel. Az innen befolyt összeget leghamarabb október környékén fogjuk csak megkapni.)


Nyilván a jövőt tekintve felmerülhet megoldásként, hogy kevesebb vizslán segítünk. Többször és többeknek mondunk majd nemet. Ez persze csak matematikai megközelítés szerint jelentene majd megoldást. Mi nem szeretnénk e döntést meghozni! Jobban szeretnénk továbbra is aktívan segíteni a bajbajutottakon, miközben apránként törlesztünk a rendelők felé. Ez lenne az ideális! Elsősorban nem nekünk, hanem a vizsláknak, jövőbeli védenceinknek!

vizsla_futrinka_egyesulet vizslamentes_futrinka_egyesulet
Hérics ELŐTTE/UTÁNA Sudár Alex ELŐTTE/UTÁNA

Kiemelünk néhány példát. Olyan vizslákat, akiket innen a blogból Ti is ismerhettek. Őket kivétel nélkül itthon, Magyarországon adtuk/adjuk örökbe, legtöbbjük szerető családban lakik már, a korábbi állatorvosi költségeiket azonban még rendeznünk kell. A rájuk eső állatorvosi tartozások az alábbiak:
(a nevükre kattintva elolvashatjátok a történetüket)


Hérics: 119 716 Ft: (bőr-biopszia vizsgálat, egészségügyileg indokolt farokcsonkolás, szemműtét, oltások, chipezés...)
Bonita: 172 662 Ft: (egy nagyon komoly hasi műtét súlyos bélproblémák miatt, egy heti infúziós kezelés, szérumok, injekciók, oltások, chipezés...)
Ajándék: 102 737 Ft: (parvó és szopornyica elleni hónapokig tartó kezelés, szérumok, gyógyszerek, szűrővizsgálatok, oltások, chipezés...)
Sudár Alex: 9 395 Ft: ő "csak" sovány volt, de nem volt beteg, így különösebb kezelést nem igényelt, de az oltások, chipezés, féreghajtás azért hozott "némi" költséget nála is.
Alfonz: 44 141 Ft : a szaruhártyát súroló szemölcs eltávolítása a szeméről, lábműtét, oltások, chipezés, kennelköhögés kezelése, röntgenfelvétel, fogkőeltávolítás, 1 heti kórházi tartózkodás a műtét után...
Dobos: 36 697 Ft: vérvizsgálat, bőrproblémák kezelése, szemvizsgálat + kezelés...
Nugát: (ő még gazdikereső....) 84 600 Ft: nagyon súlyos hasmenés kezelése, számtalan vérvétel + laborvizsgálat, hetekig tartó gyógyszeres kezelés, speciális diétás táp

Csak néhány példa a sok védencünk közül...

És az ivartalanítást még nem is említettük. A kutyánkénti 14-17 ezer Ft-os költség még a fentiekez pluszban hozzáadódik!

Most valóban óriási segítséget jelenthet akár:

  • egy doboz cigaretta ára,
  • egy tábla csokoládé ára,
  • egy palack üdítő ára,
  • egy gyorséttermi menüről való lemondás is!!!!

Hiszünk benne, hogy:

  • sok kicsi sokra megy, így mindenkitől csak egy kicsi támogatást kérnénk!
  • megértitek és átlátjátok a keserves helyzetben lévő vizslákért folytatott kilátástalan szélmalomharcunk miértjét!
  • sok jó emberrel vagyunk körülvéve, akik tudnak és akarnak ekkora áldozatot hozni egyik nemzeti kincsünkért, a magyar vizslákért, akikkel méltatlanul bánt az élet!

Az adományokat nem csak állatorvosi költségekre fordítjuk, hiszen élelmet is vásárolunk belőle, és tárnoki bérelt kennelsorunk havidíja + a kutyáinkat hétfőtől péntekig ellátó alkalmazottunk, Laci bérét is adományokból fedezzük.

Legyetek kedvesek segítsetek, hogy továbbra is segíthessünk!

Számlaszámunk:

Futrinka Egyesület
10404089-49575251-57561000 (K&H bank)
A "megjegyzés" rovatba kérjük írd be: VIZSLA

Külföldről történő utaláshoz:
SWIFT kód: OKHBHUHB
IBAN: HU94 1040 4089 4957 5251 5756 1000

Ha túl macerás a banki utalás, csekken is befizetheted adományodat, részletek itt



Köszönjük!

www.futrinkautca.hu

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja