SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Miért nem helyénvaló, hogy Rákay Philip azon gúnyolódott, hogy Fekete-Győr András magára kötötte a gyermekét?

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2021-12-15
Mivel közelednek a választások, az ellenzék és a kormánypárt képviselői egymásnak feszülnek minden lehetséges alkalommal. Ez néha teljesen helyénvaló, hiszen ha van egy egészséges versengés a két oldal között, az mindkét felet motiválja valamilyen szinten, azonban az, ha egy apát férfiúi mivoltáról kérdőjeleznek meg, semmilyen úton-módon nem állja meg a helyét.
Miért nem helyénvaló, hogy Rákay Philip azon gúnyolódott, hogy Fekete-Győr András magára kötötte a gyermekét?

Egy teljesen átlagos posztnak indult

Fekete-Győr András a tegnapi nap folyamán posztolt egy képet a Facebookra, ahol a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójának keretén belül ajándékokat csomagol. Ez igazán még nagy hír sem lehetne, bár a szülők számára az sem meglepő, hogy mindezt úgy teszi meg, hogy a háromhetes gyermekét, Álmost, magára kötötte. Nem firtatta senki, hogy miért tette ezt, de valószínűleg az lehet a megoldás, hogy a felesége szeretett volna egy picit pihenni, és ő ezzel tudott segíteni 1-2 órára.

Nagy az esély arra, hogy fel sem kapta volna a média, ha Rákay Philip nem posztolja ki a saját oldalára "Szép új világ..." kommenttel, és ezt még megfejelte egy sírva röhögő szmájlival is. Innentől kezdett érdekessé válni a történet, és akkor harapózott el, amikor Rákay oldalán többen Fekete-Győr András védelmére keltek. Persze a kommentelők jelezték, hogy nem akarják semmilyen módon védeni a Momentum volt elnökét, de azt írták, hogy „Bagdy Emőke is számtalan előadásában hangsúlyozta, hogy mennyire fontos az apa közelsége, a pici számára hallható szívdobogása”, valamint „nem ettől lesz kevésbé férfi”.
 

Nem maradt annyiban a történet

Philip nem adta fel a követői meggyőzését, és kommentben jelezte, hogy ő csak tükröt tart Fekete-Győr András elé, azonban sokan észre sem vették a magyarázkodását, és további okfejtésekbe kezdtek arról, hogy ez a kép teljesen rendjén van így. Egy pár komment olvasása után Rákay úgy döntött, hogy inkább törli a posztot, mintha mi sem történt volna.
 

Mi ezzel a probléma?

Ha valaki rezsicsökkentést ígér, és nem tartja be, oké, jegyezzük meg, és vonjuk felelősségre. Ha valaki a kampányában ígér fűt-fát, majd nem ad semmit, miután megválasztották, azon jogosan felháborodhatunk. Az viszont nincsen rendben, hogy egy apát, egy újdonsült szülőt azért veszünk elő, mert klasszikus női szerepben szerepel a közösségi médiában, legyen akár közszereplő, akár nem.

Több szakember is azt vallja, hogy szinte elengedhetetlen, hogy az apa már csecsemőkorban is megfelelő viszonyt alakítson ki a kisbabájával. "Az apák nagyon fontos szerepet játszanak gyermekeik mentális egészségének kialakulásában" - magyarázza Melanie Mallers, a Kaliforniai Állami Egyetem pszichológia professzora.

"Az apák másként bánnak a gyermekeikkel, mint az anyák, egyedi interakciókat alakítanak ki velük. Azok a férfiak, akik arról számoltak be, hogy gyermekkorukban jó kapcsolatuk volt az apjukkal, jobban kezelték a stresszt" – mondta a szakember.

"Azok a csecsemők, akik már kiskoruk óta folyamatos kontaktban voltak az édesapjukkal, a későbbi életük során jobban kijöttek társaikkal" - mondta Dr. Lin Day, a Baby Sensory fejlesztési osztály alapítója. "Sikeresebbek a tanulmányaikban, ritkábban használnak kábítószert és alkoholt, és kevésbé valószínű, hogy bűnözésbe keverednek. Lehet, hogy szociálisan és fizikailag is jobban felkészültek, mint azok a csecsemők, akik nagyon kevés figyelmet kapnak apjuktól"  - tette hozzá a doktor. További szakvéleményeket az adott oldalon olvashattok.

Nem érdemes ezen vitatkozni: ha egy férfi fel akarja magára kötni az újszülött csecsemőjét, hogy segítsen a párjának, akkor hadd tegye ezt meg, legyen szó Fekete-Győr Andrásról, vagy egy teljesen hétköznapi apukáról.

Indexkép: Fekete-Győr András Facebook oldala

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja