SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Milyen babapelenkázót válasszunk?

Oláh Bernadett [cikkei] - 2011-11-28
Gyakorló édesanyaként több éve már szinte megszakítás nélkül az egyik állandó bútordarabja a gyermekszobánknak a pelenkázó szekrény. Volt. Már lassan 1 éve nem használjuk, és úgy tervezem, többet nem is fogjuk.
Milyen babapelenkázót válasszunk?

Több változata létezik: a szoba mérete és pénztárcánk határozhatják meg, melyik típust választjuk.

babapelenkazo1Létezik a nagyon egyszerű, mikor magára a kiságyra helyezhetünk egy merev pelenkázó feltétet és ezzel nem foglal külön helyet a helyiségben. Ennek az alján csúszásgátló lábak találhatók, amik meggátolják az elcsúszást a kiságyon.  Nagyon könnyen tisztítható és legurulásgátló vastag pereme van kétoldalt.  Én magam is ezt a változatot használtam két kisebb gyermekemnél, meg kell szokni, hogy ott van a kiságy végében, de egy idő után már nem gond. Ha ez nem tetszik, mégis ezt kell használni, használaton kívül levehető könnyedén. Mivel nem tartozéka polcos szekrény, érdemes a kisággyal együtt olyan helyre tenni, ahol közel a szekrény, polc, hogy a pici ruhái és pelenkázáshoz nélkülözhetetlen eszközök könnyedén egy kézzel elérhetők legyenek pelenkázás közben.

pelenkazo_komod babapelenkazo_komod_kek

Ha elég hely áll rendelkezésre a szobában, érdemes pelenkázó szekrényt vásárolni. A design más és más lehet, viszont ugyanazt tudják: egy komód tetején helyezkedik el a pelenkázólap. A komód lehet nyitott polcos, de lehet zárt ajtós, fiókos is. A pelenkázólap külön hozzáépíthető a komódhoz nagyon praktikusan, hiszen mikor már nincs szükség rá, levehető, a komód nélküle is funkcionál. Érdemes összehangolni a komód, pelenkázólap, szekrény, és kiságy bútorait, ma már nagyon sok gyönyörű, jól használható bababútor család közül lehet válogatni a piacon.

babapelenkazo4Nagyon praktikus bútordarab a kombi kiságy, ami kiságy és pelenkázó szekrény egyben. Praktikussága abban rejlik, hogy mikor már kisbabánk elérte a kb. 2 éves kort, már talán nincs szükség pelenkázó szekrényre, és szétszedve teljesen különálló bútordarabokat kaphatunk: egy kiságyat, ami ekkor már rácsok nélkül gyermekággyá avanzsál, és egy komódot. Ez igazán pénztárcakímélő megoldás, hiszen míg pl. egy átlagos méretű kiságyat - ami lehet 60*120 cm, vagy 70*140 cm - a gyermekek kb. 2 éves korukban kinőnek, addig ez a bútor akár 8-10 éves korukig is jó szolgálatot tesz mérete miatt.

Csodálatos időszak a gyermekvállalás időszaka. Érdemes alaposan átgondolni, hogy hosszú távra szeretnénk megvásárolni a babaszoba bútorait, vagy elég csak 2-3 évre. Ha több gyermeket szeretnénk, jó megoldás lehet, ha igazi babaparadicsomot hozunk létre a szobában kacsás, virágos, dinós dizájnnal, hiszen ezeket a bútorokat a következő gyermek is használni, és minden bizonnyal értékelni is fogja. Viszont, ha 1
pelenkazo5 gyermeknél megállnánk, talán jobb, ha semlegesebb, visszafogottabb típust választunk, esetleg kombi kiságyat, ami sokáig használható. Gyermekünk 7-8 évesen sem fogja kisbabásnak érezni szobáját, hiszen nem a bútorok, hanem a játékok, textilek dekorálnak mindig az életkornak megfelelően.  



Köszönöm, hogy velem tartottak.

A képek a Mini-manó Babacentrum oldaláról származnak, ahol további gyönyörű babaszoba bútorok közül lehet válogatni illetve megtekinteni. www.minimano.hu

Oláh Bernadett


Oláh Bernadett
Lakberendező, Feng Shui szakértő, kínai asztrológus

Elérhetőségeim:
Honlap: http://dettydesign.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja