SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Végh-Fodor Mónika


Végh-Fodor Mónika
Mesetréner-meseterapeuta, a Mesetréning szerzője

Elérhetőségeim:
E-mail: mesetrening@gmail.com
Blog: http://taltosparipa.cafeblog.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/taltosparipa

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

mese

Kedves Mónika
kislányom nagyon szereti a meséket, viszont iszonyatosan hisztis
persze állandóan követeli a mesét, de iylkor már nincs kedvem
Hisztiről viszont nem hallgat meét, mert magára ismer....
Hogyan tudnám meséken kereztül "tanítani"?
Kedves ???! - aláírás hiányában nem tudom megszólítani, de a Kedves Anyuka/Apuka megszólítással, azt hiszem, nem tévedek.
A gyerekünkkel együtt lenni, szeretni, megélni a közös élményeket az Élet nagy ajándéka. A mesék is ennek az ajándéknak a részei: nem azért vannak, hogy a meseolvasással a gyerek fejére olvassuk vélt vagy valós hibáit, hanem azért, hogy együtt merüljünk el a történetben. Nem ajánlom, hogy akarjon "hisztis" meséket olvasni a kislányának, de azt nagyon ajánlom, hogy engedje őt választani, hallgassa meg, hallja meg, hogy ő milyen mesét szeretne hallani. Ha ezzel a figyelemmel fordul a gyerek felé, egy idő után ő is nyitott tud lenni azokra a mesékre, amelyeket ön választ. Nem írta ugyan, hány éves a kislánya, de már egy egészen kicsi gyereknek is lehet kedven lapozgatós könyve vagy képeskönyve, örüljünk neki, hogy magától kéri a meséket. A követelő hangnemet szelídséggel, figyelemmel, ráhangolódással tudja oldani, és tudatosan félre téve a saját "nincs kedvem" hozzáállását (ami egy fárasztó munkanap után sokszor nem könnyű, tudom).
Boldog, összekuckózó meseolvasásokat kívánok Önöknek a kislányával!

Végh-Fodor Mónika
2021-06-09 21:58:20
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja