SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Uhlár Mónika


Uhlár Mónika
Coach, életvezetési- és karrier tanácsadó

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-20/333-29-08
E-mail: monika.uhlar@t-online.hu
Honlap: http://www.szemleletvaltas.com

Témakörök

összes téma      ajánlás     álláskeresés     álom     belsõ akadály     cél     döntés     elakadás     elengedés     elfogadás     elkötelezõdés hivatás lelkesedés érdeklõdés kudarc     ellentét     félelem     feltûnés     férfiasság     figyelem     fókusz     gyermek     hiszti     hivatás     játszma     karrier     készségek     kompetencia     lezárás     megvalósítás     munka     munkahelyi konfliktus     önértékelés     önkéntes     önkorlátozó hiedelem     önmegvalósítás     pályamódosítás     pánik     pánikbetegség     párkapcsolat     referencia     rosszullét     segítõ     szakítás     szakma     szexuális konfliktus     szorongás     tanulás     változtatás  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

ex

Kedves Mónika
Tőbb, mint egy év telt el a szakítás után
képtleen vagyok lezárni, elnegedni a multat
próbáltam egyedül, mással, eltereléssel
nem megy s szeretem
mit tanáccsol?
Vera

Kedves Vera!
Amíg érzelmek kötnek minket valamihez vagy valakihez, teljesen természetes, hogy nehezen engedjük el. Ezért is beszélünk érzelmi munkáról, mert bizony tudatosan is tennünk kell a lezárásért. Az idő és a térbeli távolodás segít, de nem elég. Különböző módszerek és technikák vannak arra, hogyan menjünk végig ezen a folyamaton. Jó, ha kiír minden érzelmet, legyen az pozitív vagy negatív, ill. fájdalmat magából. Mintha egy levelet írna. Persze ne küldje el az exének, csak ezzel megfogalmazódnak és kívülre kerülnek az érzelmek. Segíthet, ha azt is megfogalmazza miért lett vége és levonja a tanulságokat. Hisz valamiért vége lett. Mindig az a nehezebb persze, ha velünk szakítanak. Ilyenkor el kell tudni fogadni a másik döntését.

Fontos, hogy ne nézegessen régi képeket, hogy az exe mikor elérhető, merre járhat stb., hisz ezzel is benne tartja magát érzelmileg a múltban. Mindent kerüljön, ami rá emlékezteti!
És meg kell néznie, mit adott az ex és az a kapcsolat. Mi hiányzik az életéből. Sokszor nem is a konkrét személyre vágyunk már, hanem arra, amit hozzá kötöttünk.

Szoktam tartani egy 2 órás workshopot az elengedésről, a pandémia alatt ez szünetelt, de ősszel újra indítom a programokat. Ha úgy érzi addig sem enyhül a hiány és nem tud egyedül tovább lèpni, várom szeretettel!



Uhlár Mónika
2021-06-23 12:23:09
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja