SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Tóth Dániel


Tóth Dániel
Digi pszichológus, digitális nevelés szakértő

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-30/643-40-80
E-mail: tothdaniel01@gmail.com
Honlap: https://pszichologuspasi.hu/
YouTube csatorna: https://www.youtube.com/channel/UCIZ13RDvj3PFpeOYgM99trQ

Témakörök

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Internet rabjaként

Kedves Tóth Dániel!

A gondom az, hogy jó pár éve ráfüggtem az internetre. Szuperérzékeny vagyok és a túl sok virtuális információ kikészít. Mégis folyton túlzásba viszem de akkor már késő. Tudom, hogy káros, de újra elfelejtem. Biztos, hogy az alvászavaraimba is belejátszik ez. Hogyan csökkentsem?

Válaszát köszönöm.
Vajda Veronika
Kedves Veronika,

Ez egy összetett kérdés lehet. A legegyszerűbb válasz, hogy jót tenne egy digi-detox. Egy-két nap amikor teljes képernyő és digimentes üzemmódra váltasz. (Pl: kimenni a hegyekbe.) Ezzel lehetne egy reboot-ot adni az idegrendszerednek, ami után sokkal könnyebb lenne új szokásokat kialakítani. Ha ez időben nem fér bele akkor apránként is lehet, csak az sokkal nehezebb, mert állandó kísértés mellett kell megtenni az apró lépéseket. Közben azon is érdemes lehet kicsit elgondolkodni hogy miért csúsztál ebbe bele, mit ad, esetleg mit helyettesít, azt hogy lehet orvosolni stb. Sok kérdés felmerül ehhez jó szívvel ajánlanám a könyvemet. Ugyanakkor a változás egyedül sokkal nehezebb, ezért érdemes ehhez támogatást keresni. Legyen az egy közösség mint például ez (akkor is ha nem vagy szülő):
https://www.csaladinet.hu/hirek/gyerekneveles/kisgyerekek/32704/digitalis_neveles_szuloi_klub

vagy személyes konzultáció. Ha ilyen segítséget szeretnél írj közvetlenül a megadott kontaktok valamelyikén. Akárhogy is sok szerencsét kívánok ehhez a nehéz feladathoz.

Tóth Dániel
2023-04-15 07:22:57
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja