SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Szőke Melinda


Szőke Melinda
Gyógypedagógus

Elérhetőségem:
Honlap: http://www.terapia.imtbt.hu

Témakörök

összes téma      asd     beszéd     diszkalkulia     diszlexia     étkezés     finommanipuláció     iskola     képzés     korai fejlesztés     megkésett beszédfejlõdés     mozgás     mozgásfejlesztés     mozgásfejlõdés     nevelés     pszichológus     viselkedésterápia  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Hasról hátra fordulás

Kedves Melinda!

Kislányom a héten lesz 7 hónapos. 2 hónapos kora óta 5,5 hónapos koráig jártunk Dévény tornára feszes izomzat miatt. Hasra nagyon szépen fordul már 4,5 hónapos kora óta, az ébrenlét 90%-át hason tölti, pár napja elkezdett kúszni, négykézlábra emelkedni. A hasról hátra fordulás a hasra fordulás mellett későn érkezett, 6 hónaposan - ekkor csinálta egy pár napig intenzíven, azóta pedig nem nagyon (1-2 alkalom egy héten). Azt gondoltam, hogy ezzel nincs semmi gond, nem akar hátra fordulni a fent leírtak miatt. De tegnap este - elsőnek hason aludt éjszaka és egyszer csak arra keltem, hogy próbálkozna hátra fordulni, de nem megy neki, keserves sírás lett belőle. Lehet, hogy én gondoltam rosszul és nem nem szeret hátra fordulni... Tudom, hogy nagyon aggódó vagyok - ezt a Dévény torna tette velem igazából - attól is rettegek, hogy nem fogja valamelyik kezét, lábát használni a kúszás során és vissza kell menni tornára. De a kúszásnak valóban szimmetrikusnak, a nagy könyvben megírtnak kell lennie? A hátra fordulás "elhanyagolása" miatt lehet a későbbiekben problémánk (mint pl a mászás elmaradásának)?

Köszönöm szépen előre is a megtisztelő válaszát!

Üdvözlettel,
Egy nagyon-nagyon aggódó anyuka
Kedves Anyuka,
ha Dévényes kolléganő úgy ítélte meg, hogy már nincs szüksége a picinek kezelésre, akkor ez így is van. Az egyes fejlődési szakaszok kimaradásából még nem következi egyenesen, hogy valamilyen problémája lesz később a gyereknek. Az való igaz, hogy a tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek jó részénél valamilyen lépcsőfogk kimaradt, de messze nem mindenkinél.
Nyugodjon meg, és szeretgesse minél többet a kicsit. Ha már ül, kapaszkodva lépeget nagyobb korában, járjanak sokat játszótérre.
A játszótér nagyon hasznos, főleg, ha hagyjuk, hogy a gyerek felfedezzen. Álljon ott mögötte, hogy elkapja ha kell. :)
Ezzel az esetlegesen kimaradt fejlődési mérföldköveket is "pótolhatja".
Üdvözlettel:

Szőke Melinda
2015-06-10 00:11:34
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja