SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Szakbarbár


Szakbarbár
TB szakértő

TB ügyintéző, családtámogatási (családi pótlék, GYES, GYET, anyasági támogatás) és pénzbeli egészségbiztosítási ellátások (táppénz, terhességi gyermekágyi segély, gyed) szakértője.
Mielőtt kérdést teszel fel, kérlek, olvasd el bemutatkozásomnál az alapelveket!

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Gyed alatti munka visszamondása

Tisztelt Szakértő.
Segítségét szeretném kérni, hátha ebben is tudna segíteni. Határozott idejű szerződésről jöttem el GYED-re. Amennyiben a GYED extrát igénybe venném és gyermekem 14 hónapos korában visszamennék dolgozni még a határozott idő lejárta előtt (akinek a helyére engem felvettek nem tér vissza így van szabad hely számomra). Munkáltatóm új szerződést adna, melynek aláírását követően dönthetek úgy, hogy mégsem élek a GYED melletti munkavégzéssel és újra fizetetlen szabadságot vehetek ki a már meglévő 2 év alatti gyermekemre való tekintettel? Szeretnénk kistestvért, de ő már nem fért bele az időbe és nem tudhatom, hogy mikor visszatérek dolgozni már várandós leszek-e. Abban az esetben tudom, hogy elmehetek újra tappenzre majd Gyedre, de a meglévő gyermek esetéről nem találtam információt.
Amíg van 3 év alatti gyermeked, addig bármikor fizetés nélküli szabadságot igényelhetsz az ő otthoni gondozásához. Értelemszerűen csak a határozott idő végéig kérhted, mert utána ez nem értelmezhető.

Szakbarbár
2021-11-13 18:40:43
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja