SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Szabóné Vékony Andrea


Szabóné Vékony Andrea
Okleveles gyógypedagógus - logopédus

Elérhetőségeim:
Munkahely:
Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XXII. Kerületi Tagintézménye
             1221 Budapest, Szent István tér 1.
Honlap:
  • Logopédiai: http://logopédia.hu

  • SzóL-E? Szűrőeljárás óvodások logopédiai ellátására: http://szole.hu

  • Kérdezz-felelek

    Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

    3 és fél éves kisfiúnk még nem beszél

    Kedves Andrea!

    3 és fél éves a kisfiúnk! És még sajnos nem beszél,és nem is szoba tiszta!Közel 8 hónapja költöztünk haza külföldről ! Addig azzal " nyugtattuk" magunkat, hogy biztos ez is befolyásoló tényező lehet! De már eltelt 8 hónap! Oviba is járunk , bár ez az év arról szólt , hogy szeptember óta volt maximum 4-5 hetet!Sok betegskedés!( megfázás, láz)1-10- ig elszámolunk! Auto,anya,apa,baba, azt .... szavak mennek ,van még pár szava amiket vagy személyek akik közel állnak hozzá nekik a nevük! Vagy pl: "sárga autó" ! Ismételni ismétli(amikor akarja) szavakat amiket hall! De nem mondanám ,hogy mindig ! Amikor akarja! Megért mindent!És reagál is rá! De nem mindig! És nem olyan összetetten mint ahogy leírják itt többen is,hogy ha
    Megkérem,hogy a másik szobából hozzon ki egy piros autót és hozza is! Itt még nem járunk!Szociálisan is egy picit távolság tartóbb! De ha foglalkoznak vele kb 30 perc után már barátkozik!Nemtudom , hogy a többi gyerek , hogy reagál ilyen esetekben mert első gyerekem! De akiket kérdeztem másik szülők is azt mondják ,hogy ez nem vészes!
    Most megyünk autista szűrésre és nagyon félek,hogy megkapja ezt a diagnózist! Én és a feleségem is úgy látjuk, hogy igen sok ez a 3 és fél év ,hogy csak ennyit tud! De amúgy teljes ugyanolyan mint a többi gyerek!
    Kérem segítsen! Voltunk már logopédusnál 6 hónapja !De ott csacsogott ...lèpcsőt számolt " csüccs"Mintha tudta volna ,hogy hol vagyunk és , hogy kell neki viselkednie!A logopédus adott egy következő időpontot 5 hónapra , hogy nézzük meg mi lesz később!?TSM tornán is voltunk! Ott nem aktív ,nem tetszik neki ha megyünk de otthon csinállja! Nem 100% -an de csinállja játékosan!
    Kérem segítsen! Bármi támpont nekünk nagy segítség lenne!
    Kedves Szülők,

    Valóban a kétnyelvű környezet késleltetheti a nyelvi fejlődést, illetve a betegeskedések kapcsán elképzelhető, hogy a fülére is húzódik ez-az, ami abban az időszakban érinti a hallását is. Az mindenképpen jó jel, hogy a gyermek megfelelően érti a kéréseket, utasításokat és akkor ezek szerint már időnként szóösszetételek is megjelennek a beszédében. A helyi szakszolgálattal mindenképpen vegyék fel a kapcsolatot, hiszen eltelt szeptember óta fél év, nemcsak a vizsgálat kontrolljára, hanem tanácsadásra/terápiára is szükség lenne.
    Üdvözlettel,

    Szabóné Vékony Andrea
    2018-01-30 09:44:52
    Olvasói értékelés: nincs még értékelés
    A szerkesztő ajánlja