SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Makay Zsuzsa


Makay Zsuzsa
Védőnő, családterapeuta

Témakörök

összes téma      alvászavar  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Óránként felkelõ baba

Kedves Szakértő!

A segítségét szeretném kérni.

A kisfiam 11 hónapos, és 4 hónapos kora óta óránként kel. Ilyenkor kis szopival vagy cumival megnyugtatható, visszaalszik ritkábban fent van egy órát és utána alszik el, ölben vagy szopi közben.

4 hónapos koráig 3 óránként kelt, és este magától aludt el. Azóta azonban, hogy fel tud ülni nem hajlandó elaludni magától.

A védőnő szerint ez így lesz míg szopizik éjjel, okként a fogait és a szeparációs szorongást állapította meg.
8 foga van és kezdetektől fogva gyorsan csinált mindent, mászott fél évesen, és most már jár is segítség nélkül, önmagától, nem erőltettem semmit.

Próbáltam már 3 féle homeopátiás szert a chamomillt, a viburcolt és a coffea tostát is valamint a dologélt de kicsit sem használtak.

Próbáltam felvenni de letenni mielőtt elaludna, de 2,5 óra után nem bírtam tovább és elaltatva tettem le. Próbáltam az ágya mellett ülni, de akkor sem aludt el éjjel 2 óra mellette levés után sem.
Apa is kelt hozzá, de nála sírt végig, az utóbbi időben még nehezebben alszik vissza, ha leteszem mielőtt ténylegesen elszundítana, azonnal feláll nyújtja a kezét és ordít. 5 percig tudtam max sírva hagyni, mert annyira sírt, hogy félrenyelt és öklendezett, mint aki megfullad.

Kérem, adjon nekem tanácsot, mert kezdek teljesen kimerülni. Ennyire elrontottam valamit?

Nagyon köszönöm
Kedves Kérdező!

Nagyon elkapatta a kisfiát. Következetességgel még rendbe lehet hozni ezt.

Ki kell alakítani egy szigorú napirendet, amit kezdetben nehéz betartani, de megéri. A szopási rend is beletartozik ebbe. 11 hónaposan elég naponta 3x szopnia, az is inkább kiegészítő, mint főétkezés. Reggeli, ebéd és este érdemes megszoptatni. Nem tudom, mennyi anyateje van, de ne ez legyen a főétel. Este a vacsora, fürdés után, ha szopik az jó dolog, de ne a cicin aludjon el, mint ahogy napközben sem. Egy ekkora baba kb 8 felé reggelizik, 12 felé ebédel, 1-3-ig alszik, 7-8 felé fürdés és alvás.
Ebéd után remélhetőleg nem kell altatni,mert elfáradt, be kell tenni az ágyába, kicsit besötétíteni a szobát, halk zene szólhat, le lehet ülni mellé és fogni a kezét, DE nem kivenni, sétálni vele, altatni. Az Ön dereka sem fogja bírni egy nagysúlyú baba órákon át való cipelését.

Ugyan ezt javaslom az esti alvásra is. Nem szabad kivenni, nem szabad cicin elaludnia. Itt segíthet az apuka, nagyszülő. Sok esetben 2-3 éjszakára rá lehet bízni a kicsit valakire, aki következetes, betartja a fentieket (nagymama) és akkor hátha abbamarad ez a követelődző, zsarnok "cirkusz".

A fogzásra jók a homeopátiás szerek. Vannak elalvásra hatók is. Este lehet adni egy kis citromfű teát, de nem filtereset, hanem szálasat.

Lehetőleg éjszaka csak sima vizet kapjon. Egy idő után rájön, hogy ezért nem érdemes felébrednie. Az üvegben 30-50 ml víz legyen, mert a kicsik addig isznak, míg jön az üvegből.

Remélem tudtam segíteni, most már minden Önökön, szülőkön múlik, hogy hova vezet ez az út. Sok türelem, kitartás, "nemengedés" szükséges. A gyermek nő bele a mi környezetünkbe, tanulja meg a szokásokat , viselkedési rendeket, a szülő pedig megmutatja, megtanítja neki ezeket.

Üdvözlettel:




Makay Zsuzsa
2018-02-05 23:33:51
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja