SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Makay Zsuzsa


Makay Zsuzsa
Védőnő, családterapeuta

Témakörök

összes téma      alvászavar  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

éjjeli szoptatás

Még annyit hozzátennék, hogy azért is szoptattam éjjel, mert nap közben nem eszik sokat. 10 kanállal maxmimum ami olyan fél üvegnek felel meg egyszerre. Tehát olyan két üvegnyinek megfelelőt eszik egy nap összesen elosztva és szorulásos is.
Gondoltam éjjel éhes lehet ezért is szoptattam meg..

Hátha ez is segít mint információ.

Köszönöm
Kedves Anyuka!

Reggeli legyen egy kis vajas kenyér bele, "katonák", utána szoptatás.
Délelőtt gyümölcs. Ebéd főzelék húsival, lehet már rántani is. Uzsonna baba pép. Vacsora főzelék, utána szopás.

Egyszer, többször részletesen írtam már itt a tanácsaim a hozzátáplálásról. Kérem szépen olvassa el mit és hogyan lehet bevezetni.
Valami alapvető hiba van, ha nem fogad el több főzeléket. Esetleg egy kicsit meg lehet édesíteni, mert az anyatej édes és fura neki a sós étel. Aztán ezt az édeset ki lehet vonni szépen lassan (az enyémek is így ettek).
A megfelelő fejlődéshez szükség van megfelelő étrendre. Ugye nincs nasi? Kölesgolyó és társai.... Ne legyen! Ha éhes egye meg az éppen aktuális ennivalót, de ne kapjon mást! Ne igyon gyümölcslevet, mert az cukrot tartalmaz, étvágytalanná tesz! Vizet, sima vizet. Esetleg néhány csepp rendes citromlevet, ami savat csinál étkezés előtt.

Az anyatej nagyon jó dolog, de már nincs meg benne az az összetevő, amire a kisfiának szüksége van. Hiába eszik Ön változatosan, nem megy át annyi tápérték, amire a picinek szüksége lenne. Hiánybetegség léphet fel, pl vérszegénység, amit aztán fájdalmas kezelni (az állandó vérvételek miatt).

Szorulás ellen jó a paradicsom lé. Szorulást okoz az alma, a borsó, a répa. Sok folyadék lazít, de az víz legyen, mert a gyümölcslevek is okozhatnak ilyen problémát.

Remélem itt is tudtam segíteni! Nagyon sokat lehet erről "mesélni".

Üdvözlettel:




Makay Zsuzsa
2018-02-07 16:12:04
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja