SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Kéri-Kovács Zsuzsanna


Kéri-Kovács Zsuzsanna
Gyermekpszichológus

Elérhetőségeim:

Telefon: 06-30/357-0307
E-mail: gyermekpsziche@gmail.com
Honlap: http://www.gyermekpsziche.hu

Magánrendelő: 1126 Budapest Beck Ö. Fülöp utca 4.

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Napközbeni bepisilés

Üdvözlöm!
Olyan tanácsot szeretnék kérni, hogy forduljak-e pszichológushoz azzal a problémával, hogy a kisfiam elmúlt 3 éves augusztusban, és október elejétől oviba jár mert kötelező, már 3 napja bepisil. Alváshoz még kap pelust, de napkozben nem. Szól ha kell neki pisilni, de sajnos akkor mikor már folyik is. Nagyon szeret abba a csoportba járni, nem tudom mit tehetnék. Kérem valamilyen tanácsot legyen szíves adni. Nem akarom hogy a megszokott csoportból ezért ki keljen maradnia.
Egy aggódó anyuka
Üdvözlöm!
Jól értem tehát,hogy nappalra már kialakult a szobatisztaság, azonban az utóbbi időben visszaesést tapasztalnak? Akár erről van szó, akár éppen folyamatban van a szobatisztaság alakulása,nem beszélhetünk kóros jelenségről. Gyakran megtörténik,hogy egy kisgyerek egész jól boldogul már nyáron ezen a téren, ősszel sok ruhában azonban újra nehézségei adódnak. Elképzelhető az is,hogy az új helyzet, az óvodába való beszokás billentette ki egy kicsit.Gyakran megtörténik ez korabeli gyerekekkel. Nem elhanyagolható lehetőség,hogy esetleg felfázás eredménye a pár napja tartó bepisilés. Fontos tudni továbbá,hogy a szobatisztaságra szoktatásban jellemző egy átmeneti időszak, amikor már tudja, érzi az ingert, de még nem ér el a wc-ig. Nem kell, hogy emiatt a megszokott csoportjából kikerüljön. Érdemes lehet jelezni az óvónőknek, hogy időnként a kisfiúnak még segítségre lehet szüksége ezen a téren.Szülő vagy óvónő is megkérdezheti, ki kell-e mennie pisilni. Ha otthon történik `baleset`,kezeljék természetesen, ne dorgálják meg érte. Akár be is lehet már őt vonni az ezzel járó teendőkbe (pl.hozza ő az új nadrágot). További kérdés esetén keressen bátran!

Kéri-Kovács Zsuzsanna
2015-10-15 22:51:20
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja